Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

702 corredors participen a la Segona Cursa Son Espases

702 corredors han participat avui matí a la Segona Cursa Son Espases. Es tracta d’una iniciativa de ...

Les noves habitacions d'Oncologia Pediàtrica de Son Espases milloraran el confort dels infants ingressats

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patrícia...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 01 Agost 2013 10:35

L’Hospital Son Espases comptarà amb una nova unitat especialitzada per atendre la urologia pediàtrica Destacats

Dependent del Servei de Cirurgia Pediàtrica, oferirà atenció especialitzada per al diagnòstic i el tractament d’infants amb malformacions o trastorns funcionals del tracte urogenital

El conseller de Salut, Martí Sansaloni —acompanyat pel director general del Servei de Salut, Miquel Tomàs; del gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Víctor Ribot, i de la cap del Servei de Cirurgia Pediàtrica, Claudia Marhuenda— ha presentat la nova unitat d’Urologia Pediàtrica del centre.
 
Aquesta Unitat serà de referència a les Illes Baleares i, com a tal, prestarà assistència a tota la població pediàtrica, estimada en devers 170.000 infants. 

Els professionals de la Unitat disposaran d’un espai adequat per atendre els pacients pediàtrics i als seus familiars, tant a l’àrea hospitalària com a la quirúrgica o a la de consultes externes. Aquesta Unitat té el suport d’un equip multidisciplinari d’especialistes pediàtrics, coordinat principalment amb  les seccions d’endocrinologia i de nefrologia pediàtriques.

 
La cartera de serveis inclourà les patologies congènites i adquirides del tracte superior, les vesicals, les uretrals i l’atenció a les anomalies dels genitals masculins i femenins. A més, la Unitat aplicarà els darrers avenços tecnològics disponibles.
 
La contractació de facultatius formats en aquesta especialitat i la renovació dels equips permetran atendre en les millors condicions determinades patologies, com ara les hipospàdies (malformacions de la uretra), el reflux vesicoureteral (retorn de la orina cap als ronyons, que provoca infeccions renals) i l’estenosi pieloureteral (estretor congènita entre la pelvis renal i l’urèter).
 
A més, s’aplicaran els darrers avenços tecnològics disponibles i noves tècniques de rehabilitació del sòl pelvià i de la bufeta, i també el tractament de patologies menys habituals —com ara els genitals ambigus— i la inclusió d’una cirurgia mínimament invasiva.

Llegir 1457 vegades