Cada any es detecten cinquanta casos de càncer d’ovari a les Illes Balears

Cada any es detecten 50 casos de càncer d’ovari a les Illes Balears, i en el conjunt de l’estat se’n...

Son Espases inaugura l’exposició «Som molt més que la talla» centrada en els trastorns de la conducta alimentària

L’Hospital Universitari Son Espases ha inaugurat una exposició d’onze còmics avui dia 10 d’octubre a...

Son Espases ha registrat enguany 42 donants d'òrgans

L’Hospital Universitari Son Espases ha registrat enguany 42 donants d’òrgans i es manté com un dels ...

Donació de jocs d'estratègia per als infants ingressats a Son Espases

L'Hospital Universitari Son Espases ha rebut la donació de jocs d’estratègia per als infants ingre...

Pneumologia de Son Espases organitza una classe de ioga amb pacients amb fibrosi pulmonar idiopàtica

La Unitat de Malalties Intersticials del Servei de Pneumologia de Son Espases ha organitzat avui mat...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 01 Agost 2013 10:35

L’Hospital Son Espases comptarà amb una nova unitat especialitzada per atendre la urologia pediàtrica Destacats

Dependent del Servei de Cirurgia Pediàtrica, oferirà atenció especialitzada per al diagnòstic i el tractament d’infants amb malformacions o trastorns funcionals del tracte urogenital

El conseller de Salut, Martí Sansaloni —acompanyat pel director general del Servei de Salut, Miquel Tomàs; del gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Víctor Ribot, i de la cap del Servei de Cirurgia Pediàtrica, Claudia Marhuenda— ha presentat la nova unitat d’Urologia Pediàtrica del centre.
 
Aquesta Unitat serà de referència a les Illes Baleares i, com a tal, prestarà assistència a tota la població pediàtrica, estimada en devers 170.000 infants. 

Els professionals de la Unitat disposaran d’un espai adequat per atendre els pacients pediàtrics i als seus familiars, tant a l’àrea hospitalària com a la quirúrgica o a la de consultes externes. Aquesta Unitat té el suport d’un equip multidisciplinari d’especialistes pediàtrics, coordinat principalment amb  les seccions d’endocrinologia i de nefrologia pediàtriques.

 
La cartera de serveis inclourà les patologies congènites i adquirides del tracte superior, les vesicals, les uretrals i l’atenció a les anomalies dels genitals masculins i femenins. A més, la Unitat aplicarà els darrers avenços tecnològics disponibles.
 
La contractació de facultatius formats en aquesta especialitat i la renovació dels equips permetran atendre en les millors condicions determinades patologies, com ara les hipospàdies (malformacions de la uretra), el reflux vesicoureteral (retorn de la orina cap als ronyons, que provoca infeccions renals) i l’estenosi pieloureteral (estretor congènita entre la pelvis renal i l’urèter).
 
A més, s’aplicaran els darrers avenços tecnològics disponibles i noves tècniques de rehabilitació del sòl pelvià i de la bufeta, i també el tractament de patologies menys habituals —com ara els genitals ambigus— i la inclusió d’una cirurgia mínimament invasiva.

Llegir 1489 vegades