Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

702 corredors participen a la Segona Cursa Son Espases

702 corredors han participat avui matí a la Segona Cursa Son Espases. Es tracta d’una iniciativa de ...

Les noves habitacions d'Oncologia Pediàtrica de Son Espases milloraran el confort dels infants ingressats

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patrícia...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Divendres, 20 Setembre 2013 14:23

“El Servei de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Son Espases arriba a les 500 exploracions amb càpsula endoscòpica” Destacats

La càpsula endoscòpica és una tècnica diagnòstica que permet l’estudi del budell prim per a la detecció de possibles lesions

 

 

L’experiència del Servei de l’Aparell Digestiu en l’estudi del budell prim amb càpsula endoscòpica s’inicià l’any 2007. Recentment, s’han arribat a les 500 exploracions. En aquests moments, l’Hospital Universitari Son Espases és l’únic centre de les Balears que efectua aquesta exploració, que consisteix en la ingesta d’una càpsula de la grossària aproximada d’una píndola. La càpsula està equipada amb una microcàmera amb capacitat de fer dues fotografies per segon i de transmetre-les a un registrador que el pacient du incorporat a un cinturó.

Les fotografies fetes durant les vuit hores posteriors a la ingesta de la càpsula permeten als facultatius l’accés i l’exploració del budell prim. Aquesta tècnica possibilita l’exploració del budell prim ja que té un accés difícil per endoscòpia convencional. Gràcies a la càpsula endoscòpica resulta més senzill diagnosticar, de forma molt més precisa, les lesions del budell, que, generalment, són les causants de: anèmia ferropènica, hemorràgies digestives, malabsorció intestinal o sospita de tumors o de malaltia inflamatòria.

La càpsula endoscòpica és una prova diagnòstica que, en cas de detectar lesions al budell prim, condueix a la realització d’una enteroscòpia de doble baló. Aquesta exploració endoscòpica permet actuacions terapèutiques com la fotocoagulació de lesions vasculars, l’extirpació dels pòlips o la presa de biòpsies. 

Llegir 2078 vegades