Cada any es detecten cinquanta casos de càncer d’ovari a les Illes Balears

Cada any es detecten 50 casos de càncer d’ovari a les Illes Balears, i en el conjunt de l’estat se’n...

Son Espases inaugura l’exposició «Som molt més que la talla» centrada en els trastorns de la conducta alimentària

L’Hospital Universitari Son Espases ha inaugurat una exposició d’onze còmics avui dia 10 d’octubre a...

Son Espases ha registrat enguany 42 donants d'òrgans

L’Hospital Universitari Son Espases ha registrat enguany 42 donants d’òrgans i es manté com un dels ...

Donació de jocs d'estratègia per als infants ingressats a Son Espases

L'Hospital Universitari Son Espases ha rebut la donació de jocs d’estratègia per als infants ingre...

Pneumologia de Son Espases organitza una classe de ioga amb pacients amb fibrosi pulmonar idiopàtica

La Unitat de Malalties Intersticials del Servei de Pneumologia de Son Espases ha organitzat avui mat...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Divendres, 20 Setembre 2013 14:23

“El Servei de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Son Espases arriba a les 500 exploracions amb càpsula endoscòpica” Destacats

La càpsula endoscòpica és una tècnica diagnòstica que permet l’estudi del budell prim per a la detecció de possibles lesions

 

 

L’experiència del Servei de l’Aparell Digestiu en l’estudi del budell prim amb càpsula endoscòpica s’inicià l’any 2007. Recentment, s’han arribat a les 500 exploracions. En aquests moments, l’Hospital Universitari Son Espases és l’únic centre de les Balears que efectua aquesta exploració, que consisteix en la ingesta d’una càpsula de la grossària aproximada d’una píndola. La càpsula està equipada amb una microcàmera amb capacitat de fer dues fotografies per segon i de transmetre-les a un registrador que el pacient du incorporat a un cinturó.

Les fotografies fetes durant les vuit hores posteriors a la ingesta de la càpsula permeten als facultatius l’accés i l’exploració del budell prim. Aquesta tècnica possibilita l’exploració del budell prim ja que té un accés difícil per endoscòpia convencional. Gràcies a la càpsula endoscòpica resulta més senzill diagnosticar, de forma molt més precisa, les lesions del budell, que, generalment, són les causants de: anèmia ferropènica, hemorràgies digestives, malabsorció intestinal o sospita de tumors o de malaltia inflamatòria.

La càpsula endoscòpica és una prova diagnòstica que, en cas de detectar lesions al budell prim, condueix a la realització d’una enteroscòpia de doble baló. Aquesta exploració endoscòpica permet actuacions terapèutiques com la fotocoagulació de lesions vasculars, l’extirpació dels pòlips o la presa de biòpsies. 

Llegir 2139 vegades