Comença l'activitat assistencial a la nova unitat de convalescència B de l'Hospital General

L’Hospital General ha posat en marxa avui la nova Unitat de Convalescència B que té una superfície d...

Son Espases habilita un espai per a consultes externes a l’antiga àrea quirúrgica de l’Hospital General

L’Hospital Universitari Son Espases ha iniciat les obres per habilitar un espai per a consultes exte...

Els radiòlegs de Son Espases alerten de les lesions que pot provocar fer esport sense una preparació correcta

Amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, els radiòlegs de l’Hospital Universitari Son Espas...

Son Espases instal·la pantalles a les sales d’espera d’Urgències que informen de la ubicació i del nivell de triatge dels pacients

A l’Hospital Universitari Son Espases s’han instal·lat pantalles informatives a les sales d’espera d...

Es presenta a Son Espases la primera UVI mòbil pediàtrica de les Illes Balears

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit la presentació de la primera UVI mòbil pediàtrica de ...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Divendres, 04 Octubre 2013 13:39

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit una Jornada d’Infermeria per celebrar els 10 anys de la Consulta d’Úlceres per Pressió a les Illes Balears Destacats

L’objectiu de la Jornada és la conscienciació de la societat i especialment dels professionals sanitaris, així com dels pacients i familiars, de la importància de desplegar mesures actives per prevenir les úlceres per pressió.

 Més de 400 persones han assistit a la Jornada que ha comptat amb la presència de destacats ponents com ara Javier Soldevilla, director del Grup Nacional per a l’Estudi

i l’Assessorament de les Úlceres per Pressió.

A la inauguració de la Jornada, el gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Victor Ribot, ha destacat que el Centre de Referència de les Illes compta amb matalassos, llits, lliteres i altres equipaments de darrera generació que, juntament amb la dedicació dels professionals d’infermeria en l’atenció integral als pacients, permeten aconseguir que el 97,53% 

dels pacients ingressats a Son Espases, no desenvolupin úlceres per pressió durant la seva estada hospitalària. Una xifra que millora les estadístiques nacionals.  També, durant la Jornada, diversos especialistes de reconegut prestigi en l’àmbit nacional han exposat la necessitat de donar a conèixer l’existència d’aquesta problemàtica i el benefici d’actuar activament en la seva prevenció. Finalment, també s’ha aprofundit en la visió dels familiars de pacients que pateixen aquest tipus d’úlceres o ferides. La formació específica de les persones que estan al voltant del pacient resulta indispensable per a la prevenció i el tractament de les úlceres.

    10 anys de la Consulta d’Úlceres per Pressió a les Illes Balears

 La Consulta d’Úlceres per Pressió i Ferides de Balears va néixer, ara fa deu anys, amb l’objectiu de crear estàndards de bones pràctiques envers el diagnòstic, el tractament i la rehabilitació de ferides complexes i d’úlceres. Durant aquests anys, el personal d’infermeria s’ha centrat en identificar i donar a conèixer els continguts bàsics i avançats en el tractament integral de les ferides i úlceres, així com en l’aplicació dels darrers avenços. També s’han desenvolupat campanyes de prevenció i tractament de les ferides.

 Actualment, la Consulta d’Infermeria d’Úlceres per Pressió és una eina essencial per a l’assistència integral dels pacients. També fa una especial incidència en l’educació i la formació dels pacients i familiars perquè comptin amb la capacitat de cuidar-se ells mateixos.

 Les úlceres per pressió apareixen a la pell quan el teixit està sotmès a una pressió constant i queda comprimit entre les prominències òssies del pacient i una superfície externa. També es poden produir per pressió o per fricció.

 Els punts més destacables, en relació a la prevenció de les úlceres i ferides són les cures de la pell, la mobilització del pacient i l’atenció a la seva nutrició; a més d’evitar pressions continuades sobre la mateixa zona de la pell.  

Llegir 1340 vegades