Comença l'activitat assistencial a la nova unitat de convalescència B de l'Hospital General

L’Hospital General ha posat en marxa avui la nova Unitat de Convalescència B que té una superfície d...

Son Espases habilita un espai per a consultes externes a l’antiga àrea quirúrgica de l’Hospital General

L’Hospital Universitari Son Espases ha iniciat les obres per habilitar un espai per a consultes exte...

Els radiòlegs de Son Espases alerten de les lesions que pot provocar fer esport sense una preparació correcta

Amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, els radiòlegs de l’Hospital Universitari Son Espas...

Son Espases instal·la pantalles a les sales d’espera d’Urgències que informen de la ubicació i del nivell de triatge dels pacients

A l’Hospital Universitari Son Espases s’han instal·lat pantalles informatives a les sales d’espera d...

Es presenta a Son Espases la primera UVI mòbil pediàtrica de les Illes Balears

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit la presentació de la primera UVI mòbil pediàtrica de ...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 10 Octubre 2013 13:47

Dormir les hores adequades, fer exercici físic, estar en contacte amb la natura, gaudir de l’exposició solar, una dieta saludable i vincular-se a un grup social, són factors clau en la recuperació de la depressió, segons experts de l'HUSE i la UIB Destacats

Aquest estudi s’ha presentat a la Jornada de Superació i Salut Mental que l’Àrea de Psiquiatria de l’Hospital Universitari Son Espases ha organitzat amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que es celebra dijous, dia 10 d’octubre.

 Les jornades que compten amb la participació de l’Estel de Llevant, la Fundació Deixalles i les federacions de Salut Mental de Mallorca, així com amb la col·laboració de familiars i de pacients amb problemes de salut mental, pretenen llençar un missatge en positiu envers la capacitat dels pacients per superar les  malalties. 

L’acte, organitzat per l’Àrea de Salut Mental de l’Hospital Universitari Son Espases, ha comptat amb la presentació de l’estudi fet per Olga Ibarra, psiquiatra de l’Hospital Universitari Son Espases, i Mauro García Toro, psiquiatra i professor de la UIB. Dit estudi ha aconseguit provar una millor i més ràpida recuperació de la depressió o d’un trastorn mental de causa multifactorial quan el pacient opta per un estil de vida més d’acord amb la naturalesa humana, recuperant hàbits com: dieta saludable, una mínima activitat física, dormir les hores necessàries, prendre el sol i estar en contacte amb la naturalesa, així com mantenir una relació estreta i interdependent amb un clan social.

 Aquests hàbits o costums que a les societats desenvolupades s’estan perdent esdevenen un factor clau per a la superació del trastorn mental i de la depressió.

 La Jornada també ha comptat amb el testimoni de David Saavedra de la Fundació Deixalles, que dins el projecte Rueda Sano, l’estiu passat va recórrer l’illa de Mallorca. Una experiència que va servir per sensibilitzar la població sobre la situació de les persones amb una malaltia mental i per incidir en el benefici que l’esforç, l’esport i la vida sana tenen sobre aquests pacients.

 En la mateixa línia, dins el programa BIO, Gerardo de la Vega ha incidit en els efectes positius que l’exercici físic estructurat i altres activitats a l’aire lliure com, per exemple, recórrer el Camí de Santiago, suposen per als pacients amb un trastorn mental greu.

 Finalment, a la mateixa Jornada s’ha fet esment de la necessitat de treballar conjuntament les associacions, les famílies i els professionals sanitaris per afavorir la recuperació dels pacients amb trastorns mentals greus. La Jornada s’ha clausurat amb una dansa oferida pel grup Estel de Llevant.

Llegir 1120 vegades