Dilluns, 11 Novembre 2013 12:27

Professionals de Farmàcia Hospitalària creen #twitterapeutica, una nova fórmula per a la difusió de coneixements basada en Twitter i la web 2.0 Destacats

Twitterapeutica és el primer curs de terapèutica que s’emet en format web 2.0. La Dra. Olga Delgado, cap del Servei de Farmàcia Hospitalària de l’Hospital Universitari Son Espases, és la coordinadora d’aquesta experiència i explica que la idea sorgeix de la convicció que compartir és la millor forma de difondre coneixements i que el format modern, d’immediatesa i de llibertat, que proporciona la web 2.0, en aquest cas twitter, és una eina fàcil i divertida per actualitzar la formació.

 

 

Amb la idea de treure el màxim profit de les web 2.0, un grup de farmacèutics de tota Espanya, coordinats per la cap del Servei de Farmàcia Hospitalària de Son Espases, Olga Delgado, han creat #twitterapeutica. Des d’aquest hashtag, una setmana cada mes, a les 21.00 hores, de dilluns a dijous, piulen cinc articles de referència sobre una temàtica concreta i sempre referenciada bibliogràficament.

Fins ara, han analitzat temes relacionats amb Pediatria, Reumatologia, Oncologia i Cardiologia. El funcionament és el següent: es planteja un debat a la xarxa social Twittter i es respon a les preguntes que poden sorgir. Tot en 140 caràcters i aprofitant les noves tecnologies, així com les possibilitats de comunicació i de coneixement que genera Twitter. Finalment, tota la informació es penja al blog http://twitterapeutica.blogspot.com.es/ i és recuperable per a tots els que tenguin interès a documentar-se.

 La iniciativa compta amb 2.000 seguidors a Twitter i acumula 18.000 visites. Es tracta d’una forma pionera de treure el màxim profit de les noves tecnologies i de les xarxes socials. El projecte ha estat acreditat per la Comunitat Autònoma de Castella–La Mancha. 

Llegir 2729 vegades