Els radiòlegs de Son Espases alerten de les lesions que pot provocar fer esport sense una preparació correcta

Amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, els radiòlegs de l’Hospital Universitari Son Espas...

Son Espases instal·la pantalles a les sales d’espera d’Urgències que informen de la ubicació i del nivell de triatge dels pacients

A l’Hospital Universitari Son Espases s’han instal·lat pantalles informatives a les sales d’espera d...

Es presenta a Son Espases la primera UVI mòbil pediàtrica de les Illes Balears

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit la presentació de la primera UVI mòbil pediàtrica de ...

Cada any es detecten cinquanta casos de càncer d’ovari a les Illes Balears

Cada any es detecten 50 casos de càncer d’ovari a les Illes Balears, i en el conjunt de l’estat se’n...

Son Espases inaugura l’exposició «Som molt més que la talla» centrada en els trastorns de la conducta alimentària

L’Hospital Universitari Son Espases ha inaugurat una exposició d’onze còmics avui dia 10 d’octubre a...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 05 Desembre 2013 10:45

L’Hospital Universitari Son Espases ha fet la primera cirurgia d’hèrnia discal amb artroscòpia Destacats

El Dr. Carl-Hans Fürstenberg, del departament d’Ortopèdia, Traumatologia i Paraplegia de l’Hospital Universitari  de Heidelberg, Alemanya, s’ha desplaçat a Son Espases per intervenir emprant aquesta tècnica, dos pacients afectats d’hèrnia discal. Aquesta acció  s’inclou dins la Jornada d’Endoscòpia de Columna i forma part de la formació del Servei de Traumatologia per a l'aprenentatge d’aquesta tècnica que està previst implantar a l’Hospital de referència de les Illes Balears.

Una hèrnia discal es produeix quan una part d’un disc intervertebral es desplaça del seu lloc i, com a conseqüència del desplaçament, el disc oprimeix la medul·la espinal o alguna arrel nerviosa. Aquesta pressió pot produir danys neurològics als nervis i causar el conegut dolor de ciàtica.

 

 Els professionals del Servei de Traumatologia practiquen 60 cirurgies d’hèrnia cada any i, els darrers mesos, han seguit una formació específica per dominar la tècnica de cirurgia d’hèrnia amb artroscòpia  que permetrà posar-la en marxa els primers mesos del pròxim any.

 L’Hospital Universitari Son Espases disposa de la tecnologia per efectuar aquestes intervencions que presenten importants avantatges com són: la mínima invasió del teixit i la ràpida recuperació del pacient en el postoperatori, fet que permet reduir els dies d’ingrés hospitalari.

 Les intervencions han estat seguides en directe pel circuit tancat de televisió de l’Hospital. Els especialistes, a més, han tengut una trobada amb el Dr. Fürstenberg per compartir experiències i aprofundir en la seva formació.

Llegir 1488 vegades