Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

702 corredors participen a la Segona Cursa Son Espases

702 corredors han participat avui matí a la Segona Cursa Son Espases. Es tracta d’una iniciativa de ...

Les noves habitacions d'Oncologia Pediàtrica de Son Espases milloraran el confort dels infants ingressats

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patrícia...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 05 Desembre 2013 10:45

L’Hospital Universitari Son Espases ha fet la primera cirurgia d’hèrnia discal amb artroscòpia Destacats

El Dr. Carl-Hans Fürstenberg, del departament d’Ortopèdia, Traumatologia i Paraplegia de l’Hospital Universitari  de Heidelberg, Alemanya, s’ha desplaçat a Son Espases per intervenir emprant aquesta tècnica, dos pacients afectats d’hèrnia discal. Aquesta acció  s’inclou dins la Jornada d’Endoscòpia de Columna i forma part de la formació del Servei de Traumatologia per a l'aprenentatge d’aquesta tècnica que està previst implantar a l’Hospital de referència de les Illes Balears.

Una hèrnia discal es produeix quan una part d’un disc intervertebral es desplaça del seu lloc i, com a conseqüència del desplaçament, el disc oprimeix la medul·la espinal o alguna arrel nerviosa. Aquesta pressió pot produir danys neurològics als nervis i causar el conegut dolor de ciàtica.

 

 Els professionals del Servei de Traumatologia practiquen 60 cirurgies d’hèrnia cada any i, els darrers mesos, han seguit una formació específica per dominar la tècnica de cirurgia d’hèrnia amb artroscòpia  que permetrà posar-la en marxa els primers mesos del pròxim any.

 L’Hospital Universitari Son Espases disposa de la tecnologia per efectuar aquestes intervencions que presenten importants avantatges com són: la mínima invasió del teixit i la ràpida recuperació del pacient en el postoperatori, fet que permet reduir els dies d’ingrés hospitalari.

 Les intervencions han estat seguides en directe pel circuit tancat de televisió de l’Hospital. Els especialistes, a més, han tengut una trobada amb el Dr. Fürstenberg per compartir experiències i aprofundir en la seva formació.

Llegir 1452 vegades