Cada any es detecten cinquanta casos de càncer d’ovari a les Illes Balears

Cada any es detecten 50 casos de càncer d’ovari a les Illes Balears, i en el conjunt de l’estat se’n...

Son Espases inaugura l’exposició «Som molt més que la talla» centrada en els trastorns de la conducta alimentària

L’Hospital Universitari Son Espases ha inaugurat una exposició d’onze còmics avui dia 10 d’octubre a...

Son Espases ha registrat enguany 42 donants d'òrgans

L’Hospital Universitari Son Espases ha registrat enguany 42 donants d’òrgans i es manté com un dels ...

Donació de jocs d'estratègia per als infants ingressats a Son Espases

L'Hospital Universitari Son Espases ha rebut la donació de jocs d’estratègia per als infants ingre...

Pneumologia de Son Espases organitza una classe de ioga amb pacients amb fibrosi pulmonar idiopàtica

La Unitat de Malalties Intersticials del Servei de Pneumologia de Son Espases ha organitzat avui mat...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dimecres, 11 Juny 2014 10:56

L’Hospital Universitari Son Espases presenta la senyalització de l’itinerari arqueològic del Campament Romà patrocinada pel Rotary Club Palma Almudaina Destacats

La iniciativa filantròpica del Rotary Club Palma Almudaina serveix per inserir i fomentar la cultura en els entorns hospitalaris i per donar a conèixer als visitants la història de les restes arqueològiques del Campament Romà de Son Espases.

 

La iniciativa del Rotary Club Palma Almudaina ha permès la instal·lació de panells il·lustratius de les principals fites descobertes durant l’excavació arqueològica, que serveixen per interpretar i referenciar històricament  les restes del Campament Romà ubicat al recinte de l’Hospital Universitari Son Espases. Amb un cost de 4.500 euros, el projecte ha estat valorat pels tècnics i autoritzat per la Comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca.

 Les primeres restes del jaciment descobert a Son Espases daten de l’any 120-110 a.c. i es corresponen amb l’època  romana republicana, moment en el qual el Senat Romà va comissionar el cònsol Quint Cecili Mètel per conquerir Mallorca. Singularment, l’estructura descoberta coincideix, de forma matemàtica, amb el primer model de campament romà. A partir de l’estudi de la construcció, és possible interpretar quines foren les activitats dels militars de Roma a Mallorca i els seus hàbits de convivència amb els habitants indígenes.

 L’acte de presentació ha comptat amb la presència del conseller de Salut, Martí Sansaloni, i del vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Joan Rotger. Per part del Rotary Club Palma Almudaina, han assistit la presidenta, Sandra Dorado, i el president del Comitè  Científic del Col·legi de Metges  i membre del Rotary, Alfonso Ballesteros. Tots han pogut escoltar la ponència de Marilena Estarellas, directora de l’equip d’arqueologia del jaciment de Son Espases.

 Posteriorment, han visitat les ruïnes del Campament Romà, situades devora l’Edifici d’Investigació de l’Hospital Universitari Son Espases. A partir d’ara, les restes arqueològiques romandran obertes, en perfecta convivència amb l’entorn hospitalari i disponibles per als visitants que vulguin conèixer, de primera mà, una part de la història de Mallorca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Llegir 1321 vegades