Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

702 corredors participen a la Segona Cursa Son Espases

702 corredors han participat avui matí a la Segona Cursa Son Espases. Es tracta d’una iniciativa de ...

Les noves habitacions d'Oncologia Pediàtrica de Son Espases milloraran el confort dels infants ingressats

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patrícia...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 19 Juny 2014 14:00

A l’Hospital Universitari Son Espases s’operaran més de 5.000 pacients durant els mesos d’estiu, 600 pacients més que l’any 2013 Destacats

El nombre de llits disponibles variarà en funció de les necessitats de l’Hospital amb relació al nombre d’intervencions. Totes les plantes mantindran la seva activitat, fet que permetrà obrir llits de manera immediata en cas de necessitat.

 

L’Hospital Universitari Son Espases ha programat, entre els mesos de juliol i setembre, 165 sessions quirúrgiques més que en el mateix període de l’any passat. En concret, es preveu operar durant aquests mesos més de 5.000 pacients, 600 més que l’any 2013. D’aquesta manera, l’Hospital adequa els recursos a les necessitats assistencials del període estival. Durant els mesos d’estiu, s’acompleixen els torns de vacacions dels professionals i l’activitat assistencial disminueix en general.

 

Entre el 16 de juliol i el 30 de setembre estan previstes 1.364 sessions quirúrgiques, 165 més que l’any passat.

 

2012

2013

2014

Nombre sessions quirúrgiques

924

1.199

1.364

 

La xifra de llits disponibles variarà en funció de les necessitats de l’Hospital amb relació al nombre d’intervencions. Totes les plantes de l’Hospital estaran operatives, fet que farà possible obrir llits de manera immediata en cas de necessitat.

 

Amb aquesta mesura s’aconsegueixen ajustar els recursos disponibles a les necessitats reals de l’Hospital, fet que permet actuar ràpidament sempre que sigui necessari, al mateix temps que s’optimitzen els recursos públics.

 

L’Hospital Universitari Son Espases disposarà de més llits quirúrgics per atendre l’increment previst de l’activitat quirúrgica. A més, gràcies al bon funcionament de la sectorització, Son Espases compta amb la completa disposició funcional de l’Hospital General, la qual cosa suposa un recurs total de 72 llits mèdics més.

 

Durant el pla d’estiu es mantindran tots els tractaments dels pacients oncològics, de diàlisis i dels malalts crònics que requereixin una atenció especialitzada.

 

Increment de l’activitat quirúrgica

L’any 2013, a l’Hospital Universitari Son Espases s’operaren 19.717 pacients i s’aconseguí un increment en el rendiment dels quiròfans de l’11,4%, fet que va permetre reduir un 30% la llista d’espera quirúrgica.

 

 

 

 

Llegir 961 vegades