Cada any es detecten cinquanta casos de càncer d’ovari a les Illes Balears

Cada any es detecten 50 casos de càncer d’ovari a les Illes Balears, i en el conjunt de l’estat se’n...

Son Espases inaugura l’exposició «Som molt més que la talla» centrada en els trastorns de la conducta alimentària

L’Hospital Universitari Son Espases ha inaugurat una exposició d’onze còmics avui dia 10 d’octubre a...

Son Espases ha registrat enguany 42 donants d'òrgans

L’Hospital Universitari Son Espases ha registrat enguany 42 donants d’òrgans i es manté com un dels ...

Donació de jocs d'estratègia per als infants ingressats a Son Espases

L'Hospital Universitari Son Espases ha rebut la donació de jocs d’estratègia per als infants ingre...

Pneumologia de Son Espases organitza una classe de ioga amb pacients amb fibrosi pulmonar idiopàtica

La Unitat de Malalties Intersticials del Servei de Pneumologia de Son Espases ha organitzat avui mat...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 19 Juny 2014 14:00

A l’Hospital Universitari Son Espases s’operaran més de 5.000 pacients durant els mesos d’estiu, 600 pacients més que l’any 2013 Destacats

El nombre de llits disponibles variarà en funció de les necessitats de l’Hospital amb relació al nombre d’intervencions. Totes les plantes mantindran la seva activitat, fet que permetrà obrir llits de manera immediata en cas de necessitat.

 

L’Hospital Universitari Son Espases ha programat, entre els mesos de juliol i setembre, 165 sessions quirúrgiques més que en el mateix període de l’any passat. En concret, es preveu operar durant aquests mesos més de 5.000 pacients, 600 més que l’any 2013. D’aquesta manera, l’Hospital adequa els recursos a les necessitats assistencials del període estival. Durant els mesos d’estiu, s’acompleixen els torns de vacacions dels professionals i l’activitat assistencial disminueix en general.

 

Entre el 16 de juliol i el 30 de setembre estan previstes 1.364 sessions quirúrgiques, 165 més que l’any passat.

 

2012

2013

2014

Nombre sessions quirúrgiques

924

1.199

1.364

 

La xifra de llits disponibles variarà en funció de les necessitats de l’Hospital amb relació al nombre d’intervencions. Totes les plantes de l’Hospital estaran operatives, fet que farà possible obrir llits de manera immediata en cas de necessitat.

 

Amb aquesta mesura s’aconsegueixen ajustar els recursos disponibles a les necessitats reals de l’Hospital, fet que permet actuar ràpidament sempre que sigui necessari, al mateix temps que s’optimitzen els recursos públics.

 

L’Hospital Universitari Son Espases disposarà de més llits quirúrgics per atendre l’increment previst de l’activitat quirúrgica. A més, gràcies al bon funcionament de la sectorització, Son Espases compta amb la completa disposició funcional de l’Hospital General, la qual cosa suposa un recurs total de 72 llits mèdics més.

 

Durant el pla d’estiu es mantindran tots els tractaments dels pacients oncològics, de diàlisis i dels malalts crònics que requereixin una atenció especialitzada.

 

Increment de l’activitat quirúrgica

L’any 2013, a l’Hospital Universitari Son Espases s’operaren 19.717 pacients i s’aconseguí un increment en el rendiment dels quiròfans de l’11,4%, fet que va permetre reduir un 30% la llista d’espera quirúrgica.

 

 

 

 

Llegir 1003 vegades