Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

702 corredors participen a la Segona Cursa Son Espases

702 corredors han participat avui matí a la Segona Cursa Son Espases. Es tracta d’una iniciativa de ...

Les noves habitacions d'Oncologia Pediàtrica de Son Espases milloraran el confort dels infants ingressats

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patrícia...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Divendres, 11 Juliol 2014 14:37

L’Hospital Universitari Son Espases i el Servei Activa’t col•laboren per animar els joves amb esclerosi múltiple a fer activitats d’oci i esport Destacats

 
El principal objectiu és posar aquests pacients de l’Hospital en contacte amb altres d’edats similars que pateixen la mateixa patologia per, d’aquesta manera, dur a terme diferents activitats com, per exemple, la pràctica esportiva (natació, gimnàstica, Pilates o, durant l’estiu, pàdel surf).
 
El pàdel surf és un esport que combina el rem i el surf i que genera una repercussió positiva en el cos i en la ment. La teràpia del pàdel surf millora la tonificació muscular de les extremitats inferiors, millora el control postural i els moviments selectius del cos. Amb la pràctica d’aquesta activitat, es poden aconseguir millores de l’equilibri, del moviment i de la coordinació que són d’una gran ajuda per a alguns pacients amb esclerosi múltiple.
 
Activa’t ha posat en marxa tallers de formació, que permeten conèixer gent i posar en comú preocupacions i diferents punts de vista. En aquests tallers es tracten qüestions com l’acceptació de la malaltia, les experiències personals i la manera de comunicar-la a l’entorn familiar i als amics.
 
També, s’han organitzat tallers per aprendre a identificar la fatiga que, a vegades, provoca la malaltia i a diferenciar-la del cansament causat per les activitats ordinàries. Un altre punt destacat és el seguiment dels avenços farmacològics i dels estudis que s’efectuen actualment, així com les reunions amb especialistes per aprofundir en els detalls, en els dubtes o en les preguntes que poden ser d’interès per als pacients sobre l’esclerosi múltiple i sobre els canvis que pot implicar en els seus hàbits de vida, com, per exemple, en la cerca d’una feina o d’estudis adequats. 

El col·lectiu, que ara ja compta amb 30 persones, s’interrelaciona amb l’ús de les noves tecnologies, amb les xarxes socials o amb les diferents plataformes digitals que ofereixen les actuals aplicacions de missatgeria. D’aquesta manera, tots els membres que l’integren estan permanentment vinculats i assabentats de les novetats del grup.


Activa’t disposa de l’adreça de correu electrònic, Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. , per a les persones que estiguin interessades a inscriure’s en les activitats de grup.

Llegir 1390 vegades