Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

702 corredors participen a la Segona Cursa Son Espases

702 corredors han participat avui matí a la Segona Cursa Son Espases. Es tracta d’una iniciativa de ...

Les noves habitacions d'Oncologia Pediàtrica de Son Espases milloraran el confort dels infants ingressats

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patrícia...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dimarts, 29 Juliol 2014 13:52

L’Hospital Universitari Son Espases presenta la Guia d’Informació Oncopediàtrica per orientar els pares dels infants amb càncer sobre la cura i l’atenció de la malaltia Destacats

La Guia està dividida en tres quaderns: el primer aborda aspectes generals sobre el càncer (diagnòstic, tipus més freqüents i tractament). El segon versa sobre l’alimentació, el sol, la higiene i el contacte amb animals. El tercer informa sobre aspectes psicològics i socials

La Guia d’Informació Oncopediàtrica neix com un projecte conjunt impulsat pels pediatres oncòlegs de Son Espases, pel personal d’infermeria del Servei d’Oncologia Pediàtrica que presta la seva atenció a la planta d’hospitalització i a Hospital de Dia i pels professionals de la Unitat de Cures Pal·liatives Pediàtriques. A més, l’equip de psicòlegs d’ASPANOB i de l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma han participat en l’elaboració de la Guia.

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, ha assistit a la presentació de la Guia. L’hi ha acompanyat el gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Victor Ribot.

La base de la informació que la Guia conté és la que els professionals d’oncopediatria de l’Hospital expliquen en les sessions per als pares, mares i familiars d’infants que han acabat de ser diagnosticats de càncer. L’objectiu d’aquestes sessions és orientar els pares i altres familiars i proporcionar mecanismes de resposta per afrontar la malaltia amb el grau màxim d’humanització possible.

Després d’haver comprovat la utilitat d’aquestes sessions, i a petició de pares i mares dels pacients, s’ha elaborat aquesta Guia, que recull els consells i les estratègies per a l’atenció, la cura i el tractament dels pacients oncopediàtrics. 

Per a la millor comprensió de totes les especificitats de la malaltia, s’ha dividit la Guia en tres quaderns, ordenats per temes, que expliquen de manera molt clara tots els aspectes relacionats amb el càncer pediàtric.

El primer quadern de la Guia recull informació general sobre el càncer i el seu tractament. S’explica què és el càncer, els símptomes, la manera de diagnosticar, els tractaments (quimioteràpia, radioteràpia) i els efectes secundaris (nàusees i vòmits, aparició de cansament, pèrdua del cabell, restrenyiment i augment o pèrdua de pes).

El segon quadern aborda els aspectes relacionats amb les mesures d’higiene, l’alimentació, la cura que cal tenir respecte a l’exposició solar o la convivència amb animals de companyia.

Finalment, el tercer quadern fa referència al suport psicosocial. Es tracta d’un treball efectuat pels psicòlegs d’ASPANOB en col·laboració amb els professionals de l’Hospital Universitari Son Espases, en què es tracta sobre l’adaptació a la malaltia, així com la manera d’afrontar-la i de superar-la.

La Guia és disponible en català i en castellà i els familiars la poden sol·licitar en els diferents departaments de l’Hospital en què s’atenen pacients oncopediàtrics. També, si la volen consultar, la podran trobar publicada a la pàgina web de l’Hospital.

Guia d'informació oncopediàtrica

És un treball fet pels professionals de l’Hospital Universitari Son Espases que pretén informar el pacient i els familiars i oferir-los les millors eines per a la seva atenció i cura.

Llegir 1232 vegades