Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

702 corredors participen a la Segona Cursa Son Espases

702 corredors han participat avui matí a la Segona Cursa Son Espases. Es tracta d’una iniciativa de ...

Les noves habitacions d'Oncologia Pediàtrica de Son Espases milloraran el confort dels infants ingressats

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patrícia...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dimecres, 27 Agost 2014 11:45

Professionals d’urgències de l’Hospital Universitari Son Espases reben formació per a realitzar la “cricotiroidotomia” una tècnica de darrer recurs per a permetre la respiració de un pacient en situació crítica. Destacats

 

 Aquesta tècnica s’aplica quan s’han esgotat les tècniques no invasives, i no es possible ventilar o intubar al pacient per a que respiri. Els Serveis d’Anestèsia i Otorrinolaringología de l’Hospital Universitari Son Espases organitzen cursos periòdics de formació per a professionals d’urgències, metges intensivistes,  i residents que permeten actuar de forma ràpida i salvar la vida de pacients crítics.

 

La tècnica de la “cricotiroidotomia consisteix en la secció de la membrana cricotiroidea, a la alçada de la laringe, per introduir una cànula d’intubació que permet respirar al pacient en situació crítica.

 Es tracta d’una tècnica de realització ràpida, manco d’un minut, que pot conseguir salvar la vida a un pacient al que no es possible ni ventilar ni intubar. Posteriorment s’estableix una via aèria definitiva mitjançant la realització d’una traqueotomia reglada.

La formació del personal que atén al pacient crític, com son els facultatius de l’àrea d’urgències tant intrahospitalari com extrahospitalaries (061), resulta bàsica ja que son els metges que realitzen la atenció inicial del pacient. Els cursos per als professionals de l’Hospital universitari Son Espases,  es repetiran cada sis mesos amb la finalitat de que els metges adquireixin major destresa en la aplicació de la tècnica i puguin realitzar-la de forma adequada en cas de necessitat.

 L’Hospital Universitari Son Espases disposarà d’aquests dispositius per a la atenció immediata a urgències, als carros de paro, al quiròfan, a pediatria i a les ambulàncies del 061.

 

Llegir 851 vegades