Cada any es detecten cinquanta casos de càncer d’ovari a les Illes Balears

Cada any es detecten 50 casos de càncer d’ovari a les Illes Balears, i en el conjunt de l’estat se’n...

Son Espases inaugura l’exposició «Som molt més que la talla» centrada en els trastorns de la conducta alimentària

L’Hospital Universitari Son Espases ha inaugurat una exposició d’onze còmics avui dia 10 d’octubre a...

Son Espases ha registrat enguany 42 donants d'òrgans

L’Hospital Universitari Son Espases ha registrat enguany 42 donants d’òrgans i es manté com un dels ...

Donació de jocs d'estratègia per als infants ingressats a Son Espases

L'Hospital Universitari Son Espases ha rebut la donació de jocs d’estratègia per als infants ingre...

Pneumologia de Son Espases organitza una classe de ioga amb pacients amb fibrosi pulmonar idiopàtica

La Unitat de Malalties Intersticials del Servei de Pneumologia de Son Espases ha organitzat avui mat...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dimecres, 27 Agost 2014 11:45

Professionals d’urgències de l’Hospital Universitari Son Espases reben formació per a realitzar la “cricotiroidotomia” una tècnica de darrer recurs per a permetre la respiració de un pacient en situació crítica. Destacats

 

 Aquesta tècnica s’aplica quan s’han esgotat les tècniques no invasives, i no es possible ventilar o intubar al pacient per a que respiri. Els Serveis d’Anestèsia i Otorrinolaringología de l’Hospital Universitari Son Espases organitzen cursos periòdics de formació per a professionals d’urgències, metges intensivistes,  i residents que permeten actuar de forma ràpida i salvar la vida de pacients crítics.

 

La tècnica de la “cricotiroidotomia consisteix en la secció de la membrana cricotiroidea, a la alçada de la laringe, per introduir una cànula d’intubació que permet respirar al pacient en situació crítica.

 Es tracta d’una tècnica de realització ràpida, manco d’un minut, que pot conseguir salvar la vida a un pacient al que no es possible ni ventilar ni intubar. Posteriorment s’estableix una via aèria definitiva mitjançant la realització d’una traqueotomia reglada.

La formació del personal que atén al pacient crític, com son els facultatius de l’àrea d’urgències tant intrahospitalari com extrahospitalaries (061), resulta bàsica ja que son els metges que realitzen la atenció inicial del pacient. Els cursos per als professionals de l’Hospital universitari Son Espases,  es repetiran cada sis mesos amb la finalitat de que els metges adquireixin major destresa en la aplicació de la tècnica i puguin realitzar-la de forma adequada en cas de necessitat.

 L’Hospital Universitari Son Espases disposarà d’aquests dispositius per a la atenció immediata a urgències, als carros de paro, al quiròfan, a pediatria i a les ambulàncies del 061.

 

Llegir 883 vegades