Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

702 corredors participen a la Segona Cursa Son Espases

702 corredors han participat avui matí a la Segona Cursa Son Espases. Es tracta d’una iniciativa de ...

Les noves habitacions d'Oncologia Pediàtrica de Son Espases milloraran el confort dels infants ingressats

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patrícia...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Divendres, 29 Agost 2014 13:42

L’Hospital Universitari Son Espases disposa d’un analitzador de sang portàtil per estudiar mostres biològiques en els pacients amb sospita de virus de l’Ebola

L’equip portàtil es fonamenta en la tecnologia de biosensors que, a través d’uns cartutxos rebutjables que contenen els reactius, permeten, amb una mínima quantitat de sang tenir els resultats del laboratori en només 2 minuts

L’Hospital Universitari Son Espases ha adquirit un equip portàtil de laboratori que serveix per efectuar analítiques de sang i obtenir els resultats de manera immediata en la mateixa habitació d’aïllament reservada per atendre un eventual cas d’infecció pel virus de l’Ebola. D’aquesta manera, s’evita que mostres biològiques potencialment infeccioses surtin de l’habitació d’aïllament ja que no és necessari que les anàlisis siguin fetes en el laboratori central de l’Hospital. Així, es minimitza la transmissió del virus i la contaminació d’altres equips del laboratori.

El dispositiu portàtil permet l’anàlisi de 20 paràmetres analítics diferents (electròlits, metabòlits, gasos sanguinis i coagulació, entre d’altres), que ajuden, juntament amb la resta d’exploracions i del judici clínic, a tenir una primera aproximació sobre la gravetat del pacient que està sent atès mentre s’espera el resultat microbiològic definitiu del virus de l’Ebola. L’equip portàtil es basa en la tecnologia de biosensors i en un avançat sistema de microfluids. L’equip té uns cartutxos rebutjables, els quals contenen els reactius, que permeten obtenir els resultats del laboratori en 2 minuts. Per fer l’analítica basta una mínima quantitat de sang (0,1 ml).

El dispositiu requereix un entrenament dels professionals mínim i restringeix el circuit de la sang potencialment contaminada en els cartutxos recargables. Una mesura de seguretat de gran importància en aquest tipus de virus.
 

Llegir 1235 vegades