Cada any es detecten cinquanta casos de càncer d’ovari a les Illes Balears

Cada any es detecten 50 casos de càncer d’ovari a les Illes Balears, i en el conjunt de l’estat se’n...

Son Espases inaugura l’exposició «Som molt més que la talla» centrada en els trastorns de la conducta alimentària

L’Hospital Universitari Son Espases ha inaugurat una exposició d’onze còmics avui dia 10 d’octubre a...

Son Espases ha registrat enguany 42 donants d'òrgans

L’Hospital Universitari Son Espases ha registrat enguany 42 donants d’òrgans i es manté com un dels ...

Donació de jocs d'estratègia per als infants ingressats a Son Espases

L'Hospital Universitari Son Espases ha rebut la donació de jocs d’estratègia per als infants ingre...

Pneumologia de Son Espases organitza una classe de ioga amb pacients amb fibrosi pulmonar idiopàtica

La Unitat de Malalties Intersticials del Servei de Pneumologia de Son Espases ha organitzat avui mat...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dilluns, 29 Setembre 2014 00:00

Son Espases renova l’equipament d’anestèsia per via aèria i adquireix la millor tecnologia disponible en el mercat Destacats

El nou instrumental està equipat amb càmeres de visió d’alta definició i amb pantalles de resolució HD que permeten al professional obtenir una millor qualitat en la visió i la possibilitat de de formar als nous residents amb les millors tècniques d'ensenyament

El Servei d’Anestèsia de l’Hospital Universitari Son Espases ha renoval’equipament d’anestèsia per via aèria i adquireix la millor tecnologia disponible en el mercat. El nou instrumental està equipat amb càmeres de visió d’alta definició i amb pantalles de resolució HD, que permeten al professional obtenir una millor qualitat en la visió, una millor orientació i, al mateix temps, la possibilitat de formar in situ els nous residents utilitzant les millors tècniques d’ensenyament. Els nous equips permeten a l’Hospital mantenir-se com a centre tecnològic i de formació de referència en l’àmbit nacional. Son Espases és l’hospital més sol·licitat pels anestesiòlegs i pels residents per efectuar estades formatives.
 
El primer pas de tots els procediments quirúrgics és l’aplicació de l’anestèsia, que, en molts de casos, requereix necessàriament la intubació del pacient intervingut. La intubació permet substituir la respiració espontània d’un pacient per una ventilació administrada per una màquina d’anestèsia o ventilador. Per a la intubació, és necessari passar un tub per dins la tràquea del pacient. Però, en alguns casos, la intubació es pot veure dificultada per alteracions anatòmiques no conegudes prèviament i que apareixen de manera sobtada en la sala d’intervencions. En aquests casos, és de vital importància tenir les habilitats necessàries i una tecnologia d’alta complexitat. Per a aquest tipus d’intervencions, Son Espases compta amb fibroscopis flexibles, videolaringoscopis, estilets òptics i amb els nous supraglòtics, un instrument manco invasiu que permet ventilar als pacients anestesiats sense necessitat d’intubació traqueal.
 
La nova generació tecnològica amb què s’està dotant actualment Son Espases permetrà una millora en l’abordatge d’aquests procediments d’anestèsia. A partir d’ara, els pacients percebran un major confort durant la intubació anestèsica i tendran menys dolor postoperatori.
 
5.000 pacients ja s’han beneficiat de l’ús d’aquestes tecnologies
A la resta dels hospitals nacionals, entre un 4% i un 6% de pacients tenen un alt risc de patir complicacions greus. A l’Hospital Universitari Son Espases, en els darrers deu anys, més de 5.000 pacients s’han beneficiat d’aquestes tècniques d’intubació; de manera que, gràcies a aquests dispositius, s’han pogut evitar casos de risc. Per exemple, es redueix la possibilitat d’ajornar una intervenció per problemes en la intubació del pacient. Concretament, a Son Espases, d’ençà de l’aplicació d’aquestes tècniques fa vuit anys, no s’ha suspès per aquesta causa cap intervenció programada. 
 
L’Hospital Universitari Son Espases és centre de referència nacional en la docència de l’anestèsia
Des de l’any 2005, el centre de formació en via aèria del Servei d’Anestèsia de l’Hospital Universitari Son Espases ha format 250 residents i 22 metges adjunts, els quals, la majoria, procedeixen dels centres nacionals de tercer nivell més importants (Hospital Ramón y Cajal, Hospital Gregorio Marañón, Hospital La Paz, Hospital Virgen de la Arrixaca, Hospital Virgen del Rocío), així com de centres estrangers, principalment de Portugal i de Sud-amèrica. El nombre de peticions registrades actualment permet assegurar la continuïtat del projecte docent durant els pròxims anys per l’elevada demanda que l’oferta formativa genera.
 
Recentment, s’ha iniciat el projecte de formació del personal del 061 i dels serveis d’urgències hospitalàries de tota l’Illa per desenvolupar una estratègia sincronitzada, coordinada pel centre de formació.
Precisament, l’extraordinària labor docent impulsada per l’Hospital Universitari Son Espases i la gran demanda de formació generen l’atracció de les empreses tecnològiques per a dotar l’Hospital del material d’última generació, la qual cosa situa permanentment Son Espases com a centre de referència nacional i internacional en l’especialitat d’Anestèsia i via aèria.

Llegir 1575 vegades