Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

702 corredors participen a la Segona Cursa Son Espases

702 corredors han participat avui matí a la Segona Cursa Son Espases. Es tracta d’una iniciativa de ...

Les noves habitacions d'Oncologia Pediàtrica de Son Espases milloraran el confort dels infants ingressats

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patrícia...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 11 Setembre 2014 10:45

L’Hospital Universitari Son Espases arriba als 35 donants d’òrgans l’any 2014 Destacats

El centre de referència supera, quan falten tres mesos per acabar l’any, els 34 donants d’òrgans que es varen registrar l’any passat

L’Hospital Universitari Son Espases arriba als 35 donants d’òrgans l’any 2014. El centre de referència supera, quan falten tres mesos per acabar l’any, els 34 donants d’òrgans que es varen registrar l’any passat. Dels 35 donants de l’any 2014, el 80 % han estat multiorgànics i, per tant, han suposat l’obtenció de 110 òrgans: 58 ronyons , 29 fetges, 9 cors, 11 pulmons i 3 pàncrees; a més, també s’han obtingut 48 còrnies i múltiple teixit osteotendinós. Cal ressaltar que el 22,8 % dels donants han estat persones estrangeres. A l’Hospital Universitari Son Espases es genera el 91 % de l’activitat en donació d’òrgans de les Illes Balears.

Un altre fet destacat és que, durant el 2014, s’han trasplantat a Son Espases 29 ronyons de donant  mort i 1 ronyó de donant viu. De tots els òrgans obtinguts, només el 8,9 % s’han rebutjat en el quiròfan. Aquesta xifra palesa l’òptima valoració i el manteniment del donant que fan els equips que s’encarreguen del procés de la donació a l’Hospital Universitari Son Espases.

En l’àmbit nacional, el perfil del donant actual és el d’un pacient masculí, major de 60 anys, ingressat a l’UCI per una hemorràgia cerebral espontània. A Son Espases, només el 47,7 % dels donants són persones majors de 60 anys. Enguany, dels 35 donants, un 62,8 % va morir a causa d’una hemorràgia cerebral, el 17,1 % per traumatismes cranioencefàlics i l’altre 17,1 % per una aturada cardiorespiratòria prolongada.
 
Els bons resultats acumulats fins al mes de setembre de 2014 han estat possibles gràcies a la coordinació dels professionals sanitaris de l’Hospital Universitari Son Espases amb professionals d’altres àrees, que desenvolupen també una activitat molt important (forenses i professionals judicials, personal del 061, aeroports), i supervisats per una excel·lent xarxa de coordinació autonòmica de trasplantaments.
 
XII Jornada de Donació i Coordinació de Trasplantaments de les Illes Balears a l’Hospital Universitari Son Espases

Amb la satisfacció d’aquests resultats excel·lents i per continuar millorant la coordinació de l’activitat de donació d’òrgans, l’Hospital Universitari Son Espases acollirà el 23 de setembre la XII Jornada de Donació i Coordinació de Trasplantaments de les Illes Balears. Es tracta d’un esdeveniment que comptarà amb la presència del prestigiós Dr. Rafael Matesanz, coordinador nacional de l’Organització Nacional de Trasplantaments, entre d’altres personalitats.
 
 

Llegir 1411 vegades