Comença l'activitat assistencial a la nova unitat de convalescència B de l'Hospital General

L’Hospital General ha posat en marxa avui la nova Unitat de Convalescència B que té una superfície d...

Son Espases habilita un espai per a consultes externes a l’antiga àrea quirúrgica de l’Hospital General

L’Hospital Universitari Son Espases ha iniciat les obres per habilitar un espai per a consultes exte...

Els radiòlegs de Son Espases alerten de les lesions que pot provocar fer esport sense una preparació correcta

Amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, els radiòlegs de l’Hospital Universitari Son Espas...

Son Espases instal·la pantalles a les sales d’espera d’Urgències que informen de la ubicació i del nivell de triatge dels pacients

A l’Hospital Universitari Son Espases s’han instal·lat pantalles informatives a les sales d’espera d...

Es presenta a Son Espases la primera UVI mòbil pediàtrica de les Illes Balears

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit la presentació de la primera UVI mòbil pediàtrica de ...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 21 Gener 2016 11:31

Son Espases amplia la Unitat de Reanimació amb dos llits més Destacats

Amb aquesta ampliació passa a tenir deu llits i es preveu que atengui mil pacients cada any

Son Espases amplia la Unitat de Reanimació amb dos llits més

 

 És una unitat del Servei d’Anestèsia que s’encarrega de la vigilància, de la cura i del tractament dels pacients crítics o potencialment crítics

 

L’Hospital Universitari Son Espases ha ampliat la Unitat de Reanimació amb dos llits, de manera que ara en té deu. Així es dóna solució a una reivindicació històrica del Servei d’Anestèsia i Reanimació de l’Hospital, que demanava l’ampliació d’aquesta Unitat per poder atendre l’increment de la cartera de serveis i la complexitat de les intervencions quirúrgiques que es duen a terme al centre hospitalari de referència de les Illes Balears.

La Unitat de Reanimació s’encarrega de la vigilància, de la cura i del tractament postquirúrgics dels pacients crítics o potencialment crítics programats i urgents. És una unitat autosuficient, polivalent i que té els mitjans humans i tècnics adients per atendre els pacients crítics després d’una intervenció quirúrgica complexa. Disposa dels darrers avenços de la tecnologia sanitària per atendre aquest tipus de pacients i per aplicar-los les tècniques invasives necessàries (respiració artificial, suport cardiocirculatori, diàlisi, etc.).

Cada any els professionals de la Unitat de Reanimació atenen una mitjana de 810 pacients crítics, i ara s’espera que amb l’ampliació es pugui arribar al miler de casos atesos. Aquesta xifra fa palesa l’alta capacitat tècnica dels vuit facultatius del Servei d’Anestèsia i Reanimació —entre d’altres professionals—  que hi fan feina per atendre els pacients després d’una intervenció quirúrgica complexa, i també pacients amb malalties greus (comorbiditat).

Segons les dades del darrer any, la mitjana de temps d’estada se situa en 2,5 dies per pacient i cada dia ingressen a la Unitat entre quatre i cinc pacients. Gràcies a la col·laboració de l’Àrea Quirúrgica, els professionals de Reanimació saben quins pacients programats hi ingressaran cada dia i a quina intervenció quirúrgica s’han sotmès.

Llegir 991 vegades