Cada any es detecten cinquanta casos de càncer d’ovari a les Illes Balears

Cada any es detecten 50 casos de càncer d’ovari a les Illes Balears, i en el conjunt de l’estat se’n...

Son Espases inaugura l’exposició «Som molt més que la talla» centrada en els trastorns de la conducta alimentària

L’Hospital Universitari Son Espases ha inaugurat una exposició d’onze còmics avui dia 10 d’octubre a...

Son Espases ha registrat enguany 42 donants d'òrgans

L’Hospital Universitari Son Espases ha registrat enguany 42 donants d’òrgans i es manté com un dels ...

Donació de jocs d'estratègia per als infants ingressats a Son Espases

L'Hospital Universitari Son Espases ha rebut la donació de jocs d’estratègia per als infants ingre...

Pneumologia de Son Espases organitza una classe de ioga amb pacients amb fibrosi pulmonar idiopàtica

La Unitat de Malalties Intersticials del Servei de Pneumologia de Son Espases ha organitzat avui mat...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dilluns, 15 Febrer 2016 13:43

Son Espases habilita 29 llits a l’Hospital Verge de la Salut per a pacients d’estada mitjana Destacats

L’objectiu d’aquesta mesura és atendre els pacients crònics ingressats a Son Espases
al dispositiu assistencial adequat al seu procés i alliberar llits d’aguts

L’hospital de referència manté l’activitat quirúrgica
de cirurgia major ambulatòria al Verge de la Salut

 

L’Hospital Universitari Son Espases habilita a partir d’avui vint-i-nou llits al Verge de la Salut per a pacients d’estada mitjana que actualment romanen ingressats al centre de referència. L’objectiu d’aquesta mesura és que aquests pacients crònics siguin atesos al dispositiu assistencial més adequat al seu procés i, alhora, alliberar llits de Son Espases perquè puguin ser ocupats per pacients aguts. Aquestes vint-i-nou noves places estaran gestionades per Son Espases però també podran ser ocupades per pacients de Son Llàtzer. Mentrestant, es manté l’activitat quirúrgica programada sense ingrés (cirurgia major ambulatòria) al Verge de la Salut.

 En aquestes places d’estada mitjana s’atendran pacients crònics avançats amb descompensació aguda que requereixin ingrés hospitalari. Amb aquesta mesura es vol evitar la dispersió del pacient pels diferents dispositius assistencials (urgències, hospitals d’aguts, centres sociosanitaris).

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha visitat avui dematí les instal·lacions de l’Hospital, que a partir d’avui obrirà de manera progressiva els vint-i-nou llits (catorze habitacions dobles i una d’individual). L’han acompanyada el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; el director d’Assistència Sanitària, Nacho García; la gerent de Son Espases, María Dolores Acón; la directora mèdica, Yolanda Montenegro, i el director d’infermeria, Luis Mariano López, entre d’altres.

 Els facultatius i el personal d’infermeria del Servei de Medicina Interna de Son Espases seran els encarregats d’identificar potencials candidats a ser traslladats a l’Hospital Verge de la Salut entre els que estan pendents de trasllat a un centre sociosanitari. Una vegada identificats aquests pacients seran avaluats pel metge responsable del programa de crònics i pel treballador social. Si es consideren candidats al trasllat i el pacient i la seva família ho accepten, passaran a la llista de pacients pendents de trasllat gestionada per la Unitat de Valoració Sociosanitària (UVASS) de Son Espases.

Son Espases ha proveït els recursos tècnics necessaris i ha fet les tasques necessàries per poder obrir aquest dispositiu al Verge de la Salut d’acord amb els índexs de qualitat i de seguretat del pacient propis de l’Hospital. Per obrir aquests vint-i-nou llits s’han contractat vint professionals (8 infermeres, 8 auxiliars d’infermeria, 2 zeladors i 2 professionals de neteja).


4.503 intervencions de cirurgia sense ingrés durant l’any 2015

D’altra banda, l’Hospital Verge de la Salut manté l’activitat de cirurgia major ambulatòria (sense ingrés), ara a la primera planta del centre sanitari. Cal recordar que durant l’any 2015 es varen fer en aquest centre 4.503 intervencions quirúrgiques. Els serveis que duen a terme aquest tipus d’inter­vencions són Cirurgia General i Digestiva, Cirurgia Plàstica, Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica, Oftalmologia i Urologia.

 

Llegir 845 vegades