Cada any es detecten cinquanta casos de càncer d’ovari a les Illes Balears

Cada any es detecten 50 casos de càncer d’ovari a les Illes Balears, i en el conjunt de l’estat se’n...

Son Espases inaugura l’exposició «Som molt més que la talla» centrada en els trastorns de la conducta alimentària

L’Hospital Universitari Son Espases ha inaugurat una exposició d’onze còmics avui dia 10 d’octubre a...

Son Espases ha registrat enguany 42 donants d'òrgans

L’Hospital Universitari Son Espases ha registrat enguany 42 donants d’òrgans i es manté com un dels ...

Donació de jocs d'estratègia per als infants ingressats a Son Espases

L'Hospital Universitari Son Espases ha rebut la donació de jocs d’estratègia per als infants ingre...

Pneumologia de Son Espases organitza una classe de ioga amb pacients amb fibrosi pulmonar idiopàtica

La Unitat de Malalties Intersticials del Servei de Pneumologia de Son Espases ha organitzat avui mat...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Divendres, 26 Febrer 2016 08:19

El Servei de Dermatologia de Son Espases organitza un taller per a pediatres i infermers d’atenció primària sobre el tractament de berrugues i mol·luscos contagiosos Destacats

El Servei de Dermatologia de Son Espases ha organitzat un taller adreçat a pediatres i infermers de pediatria d’atenció primària sobre el diagnòstic i el tractament de berrugues i mol·luscos contagiosos. L’objectiu del taller és dotar els professionals de l’atenció primària dels coneixements i de les habilitats per tractar aquestes infeccions víriques de la pell. Generalment, els pacients d’aquestes afeccions són atesos als centres de salut i posteriorment són derivats a les consultes de dermatologia per confirmar el diagnòstic i orientar sobre el tractament, que més tard aplicarà el personal d’infermeria.

La sessió s’ha dividit en dues parts, una de teòrica i una de pràctica. La primera, a càrrec de la dermatòloga Noelia Izquierdo, s’ha ocupat del diagnòstic i de les diferents opcions terapèutiques d’aquestes infeccions. La segona l’han impartida les infermeres Maria Cirer i Aurora Azurmendi, que s’han centrat en el tractament de berrugues i mol·luscos contagiosos per mitjà del curetatge (o raspat de la lesió) i de la crioteràpia, que consisteix a aplicar nitrogen líquid sobre les cèl·lules infectades per destruir-les.

 Les berrugues i els mol·luscos contagiosos són infeccions virals benignes molt freqüents en la infància que afecten la pell i les mucoses. Tot i que es poden curar espontàniament, en moltes ocasions persisteixen durant mesos o anys i es disseminen per autoinoculació i poden contagiar altres persones per contacte directe o per mitjà de fomites (tovalloles, roba, etc.).

 La primera opció per tractar les berrugues és l’àcid salicílic, que el pacient es pot administrar a casa seva. Aquest tractament es pot combinar amb la utilització de la crioteràpia, aplicada a la consulta d’infermeria, el nombre de cicles de la qual depèn en cada cas de la infecció de la berruga. Un altre dels tractaments és l’aplicació d’un càustic, la cantaridina, que també s’empra a les consultes.

 Per la seva part, la primera opció per tractar els mol·luscos contagiosos és el curetatge, que es du a terme a les consultes d’infermeria del Servei de Dermatologia.

 Durant l’any 2015, el Servei de Dermatologia de Son Espases va fer aproximadament dos-cents curetatges de mol·luscos i vuit-cents tractaments amb crioteràpia contra les berrugues.

Llegir 627 vegades