Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

702 corredors participen a la Segona Cursa Son Espases

702 corredors han participat avui matí a la Segona Cursa Son Espases. Es tracta d’una iniciativa de ...

Les noves habitacions d'Oncologia Pediàtrica de Son Espases milloraran el confort dels infants ingressats

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patrícia...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Divendres, 26 Febrer 2016 08:19

El Servei de Dermatologia de Son Espases organitza un taller per a pediatres i infermers d’atenció primària sobre el tractament de berrugues i mol·luscos contagiosos Destacats

El Servei de Dermatologia de Son Espases ha organitzat un taller adreçat a pediatres i infermers de pediatria d’atenció primària sobre el diagnòstic i el tractament de berrugues i mol·luscos contagiosos. L’objectiu del taller és dotar els professionals de l’atenció primària dels coneixements i de les habilitats per tractar aquestes infeccions víriques de la pell. Generalment, els pacients d’aquestes afeccions són atesos als centres de salut i posteriorment són derivats a les consultes de dermatologia per confirmar el diagnòstic i orientar sobre el tractament, que més tard aplicarà el personal d’infermeria.

La sessió s’ha dividit en dues parts, una de teòrica i una de pràctica. La primera, a càrrec de la dermatòloga Noelia Izquierdo, s’ha ocupat del diagnòstic i de les diferents opcions terapèutiques d’aquestes infeccions. La segona l’han impartida les infermeres Maria Cirer i Aurora Azurmendi, que s’han centrat en el tractament de berrugues i mol·luscos contagiosos per mitjà del curetatge (o raspat de la lesió) i de la crioteràpia, que consisteix a aplicar nitrogen líquid sobre les cèl·lules infectades per destruir-les.

 Les berrugues i els mol·luscos contagiosos són infeccions virals benignes molt freqüents en la infància que afecten la pell i les mucoses. Tot i que es poden curar espontàniament, en moltes ocasions persisteixen durant mesos o anys i es disseminen per autoinoculació i poden contagiar altres persones per contacte directe o per mitjà de fomites (tovalloles, roba, etc.).

 La primera opció per tractar les berrugues és l’àcid salicílic, que el pacient es pot administrar a casa seva. Aquest tractament es pot combinar amb la utilització de la crioteràpia, aplicada a la consulta d’infermeria, el nombre de cicles de la qual depèn en cada cas de la infecció de la berruga. Un altre dels tractaments és l’aplicació d’un càustic, la cantaridina, que també s’empra a les consultes.

 Per la seva part, la primera opció per tractar els mol·luscos contagiosos és el curetatge, que es du a terme a les consultes d’infermeria del Servei de Dermatologia.

 Durant l’any 2015, el Servei de Dermatologia de Son Espases va fer aproximadament dos-cents curetatges de mol·luscos i vuit-cents tractaments amb crioteràpia contra les berrugues.

Llegir 594 vegades