Pilar Andreu és nomenada nova subdirectora d’Infermeria de l’Àrea de Docència, Recerca i Innovació

Pilar Andreu ha estat nomenada subdirectora d’Infermeria de l’Àrea de Docència, Recerca i Innovació ...

Son Espases incorporarà una estació robotitzada per fer fins a 2.400 proves PCR al dia

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases incorporarà una estació robotitzad...

El Dr. Ginard i la Dra. Torrent, nous caps de servei i secció, respectivament

El director gerent de l’Hospital, Josep Pomar, acompanyat de la subdirectora mèdica de l’Àrea Quirúr...

S'aprova el projecte d'obres per reformar la Unitat d'Estada Llarga de l'Hospital Psiquiàtric

El Consell de Govern ha aprovat avui el projecte d’obres de reforma de la unitat d’estada llarga (ed...

43 residents de Medicina acaben la formació especialitzada a Son Espases

Quaranta-tres residents de Medicina han finalitzat la formació especialitzada a l’Hospital Universit...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dilluns, 02 Maig 2016 10:00

La cardiòloga María Lidia Panelo guanya la primera edició del Premi Oriol Bonnín a la millor investigació en patologia cardiocirculatòria Destacats

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha assistit a l’acte de lliurament

 

La guanyadora ha desenvolupat un nou índex ecocardiogràfic
per quantificar el grau de calcificació de la vàlvula aòrtica

 

La cardiòloga del Grup de Fisiopatologia i Terapèutica Cardiovascular de l’IdISPa, María Lidia Panelo, ha estat guardonada amb el Premi Oriol Bonnín a la millor investigació en patologia circulatòria pel treball titulat “Nuevo método cuantitativo ecocardiográfico para estimar la calcificación valvular aórtica basado en backscattering. En el treball han participat altres investigadors d’aquest Grup de l’IdISPa: els cardiòlegs Carlos Fernández Palomeque i Rosa María González Colino, i la radiòloga Mercedes Rodríguez Romero.

 En opinió del Jurat, compost per membres de la Gerència de l’Hospital, del Servei de Cirurgia Cardíaca, de la Unitat d’Investigació i pel director científic de l’IdISPa, aquest treball suposa el desenvolupament i la validació d’un nou índex ecocardiogràfic per quantificar el grau de calcificació de la vàlvula aòrtica. Aquest nou mètode és objectiu, quantitatiu, ràpid i assequible per a molts professionals, i evita l’exposició a la radiació. Les aplicacions són múltiples: permet fer un seguiment de la progressió del grau de calcificació valvular, conèixer l’epidemiologia d’aquest tipus de calcificació i utilitzar aquest índex com a paràmetre de control en la recerca de tractaments futurs. El mateix Dr. Oriol Bonnín ha estat l’encarregat de lliurar el premi a la guanyadora d’aquesta primera edició, que està valorat en 3.000 €.

 La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha assistit a l’acte de lliurament de la primera edició del Premi Oriol Bonnín, que s’ha celebrat en el marc del 3er Simpòsium Internacional de Reparació de la Vàlvula Mitral, que consolida el programa de formació en cirurgia reparadora del Servei de Cirurgia Cardíaca i el situa com a referent en la formació d’aquesta tècnica. També hi han assistit el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; la directora general d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut, Margalida Frontera; el director general de Consum, Xisco Dalmau, i la gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, María Dolores Acón, entre d’altres personalitats de l’àmbit científic i mèdic.

 

Alain Carpentier i Rafael Moneo participen en el 3r Simpòsium Internacional i 26a edició del Curs de Reparació de la Vàlvula Mitral

El 3r Simpòsium Internacional ha comptat amb la presència de professionals de prestigi internacional i referents en l’àmbit de la cardiologia i de la cirurgia cardíaca: el president de la Comissió Nacional de Cirurgia Cardiovascular i professor emèrit de la Universitat de Cantàbria, José Manuel Revuelta, ha aprofundit en els darrers avenços en la recerca bàsica sobre la vàlvula mitral; per la seva part, el cirurgià francès Alain Carpentier, creador d’un innovador model de cor artificial, ha parlat sobre els implants cardíacs.

 D’altra banda, el responsable del Servei de Cirurgia Cardíaca de Son Espases, José Ignacio Sáez de Ibarra, i el cirurgià Vincent Doyse, de la Clinique du Tonkin (Villeurbanne, França), han duit a terme intervencions quirúrgiques en directe que s’han pogut seguir des de la sala d’actes de l’Hospital, i s’han presentat els darrers avenços en la cirurgia mitral mínimament invasiva.

 La jornada ha acabat amb una conferència de l’arquitecte Rafael Moneo, Premi Príncep d’Astúries de les Arts i Premi Nacional d’Arquitectura, entre molts d’altres reconeixements.

Llegir 969 vegades