Cada any es detecten cinquanta casos de càncer d’ovari a les Illes Balears

Cada any es detecten 50 casos de càncer d’ovari a les Illes Balears, i en el conjunt de l’estat se’n...

Son Espases inaugura l’exposició «Som molt més que la talla» centrada en els trastorns de la conducta alimentària

L’Hospital Universitari Son Espases ha inaugurat una exposició d’onze còmics avui dia 10 d’octubre a...

Son Espases ha registrat enguany 42 donants d'òrgans

L’Hospital Universitari Son Espases ha registrat enguany 42 donants d’òrgans i es manté com un dels ...

Donació de jocs d'estratègia per als infants ingressats a Son Espases

L'Hospital Universitari Son Espases ha rebut la donació de jocs d’estratègia per als infants ingre...

Pneumologia de Son Espases organitza una classe de ioga amb pacients amb fibrosi pulmonar idiopàtica

La Unitat de Malalties Intersticials del Servei de Pneumologia de Son Espases ha organitzat avui mat...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 12 Maig 2016 13:44

Son Espases organitza una jornada sobre el rol de les infermeres i els reptes de futur Destacats

La consellera de Salut, Patricia Gómez, l’ha inaugurada
en el marc de la celebració del Dia Internacional de la Infermeria

 

Hi han participat un pacient expert i una cuidadora, que han explicat les seves experiències

 

La Direcció d’Infermeria de l’Hospital Universitari Son Espases ha organitzat una jornada sota el títol “Les infermeres: una força per al canvi” amb motiu del Dia Internacional de la Infermeria, que se celebra avui. En la jornada, que ha comptat amb la presència de més de dos-cents professionals, s’ha analitzat i debatut sobre el rol actual de les infermeres i del seu lideratge com a agents transformadores i compromeses amb un canvi de model assistencial, amb els ciutadans i amb la sostenibilitat del sistema sanitari.

 La infermeria és una professió poderosa per inspirar canvis positius: fomenta la pràctica basada en el coneixement científic, promou entorns de treball de qualitat i potencia aspectes com ara la innovació, la recerca, la creativitat i el lideratge per tal de donar respostes adequades a les demandes exposades pels ciutadans.

 La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha inaugurat la jornada i ha destacat la tasca tan important i necessària de les infermeres en una societat que està en canvi constant, i que el repte de les administracions és adaptar-se a les noves necessitats. En aquest sentit, ha dit que “la cronicitat ens obliga a redefinir el model assistencial i a adaptar les infraestructures, les tecnologies i el coneixement a la nova situació”. La consellera ha acabat la intervenció agraint la invitació i encoratjant el col·lectiu d’infermeria perquè “és una peça important per garantir un sistema sanitari eficaç i sostenible”. A la jornada també han assistit la gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, María Dolores Acón; el director d’infermeria, Luis Mariano López; la subdirectora d’Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitaria, Salut Mental i Malalties Poc Freqüents del Servei de Salut, Angélica Miguélez, i la presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears, Rosa Maria Hernández, entre d’altres representants del món docent i assistencial.

 

En la primera taula rodona s’ha debatut sobre l’atenció a la cronicitat i el necessari canvi del model assistencial. Hi han participat Daniel Aníbal García, president de la Federació Espanyola d’Hemofília; Rosana Goñi, infermera de pràctica avançada de l’UCI de la Clínica Universitaria de Navarra, i Joan Carles March, director de l’Escola Andalusa de Salut Pública.

 En la segona taula rodona, titulada “Competències i desenvolupament professional per a la sostenibilitat”, hi han participat una cuidadora i un pacient expert, que han explicat les seves experiències personals.

 Amb motiu del Dia internacional de la Infermeria també s’han repartit punts de llibre entre els pacients hospitalitzats, que incideixen en el compromís del personal d’infermeria amb la seguretat dels pacients: prevenció de les caigudes, prevenció d’infeccions nosocomials, prevenció d’errors de comunicació entre professionals i identificació correcta de pacients abans d’administrar-los qualsevol tractament.

 

Campanya especial de donació de sang a Son Espases

Amb motiu d’aquesta efemèride, la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears ha organitzat una diada especial de donació de sang. Com cada dijous, el punt fix de donació ha estat ubicat al mòdul F de la planta 0. A més, l’autobús de donació s’ha instal·lat a l’entrada principal de Consultes Externes 2 de 8.30 a 15.00, i a partir d’aquesta hora s’ha traslladat a la porta principal del Servei d’Urgències fins a les 19.00 h.

Llegir 649 vegades