Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

702 corredors participen a la Segona Cursa Son Espases

702 corredors han participat avui matí a la Segona Cursa Son Espases. Es tracta d’una iniciativa de ...

Les noves habitacions d'Oncologia Pediàtrica de Son Espases milloraran el confort dels infants ingressats

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patrícia...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Divendres, 27 Maig 2016 09:25

L’associació Na Marga Somriu decora l’Hospital de Dia Pediàtric de Son Espases amb escenes del món aquàtic i els fons marins Destacats

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i membres i col·laboradors de l’associació han visitat les instal·lacions decorades

 

El MARGAQUARIUM és un espai que tracta d’introduir els infants en un món que pugui allunyar-los de la imatge freda i asèptica d’un hospital, i distreure’ls  

 

L’associació Na Marga Somriu, creada l’any 2013 en memòria de la periodista mallorquina Marga Cañellas, ha decorat les instal·lacions de l’Hospital de Dia Pediàtric de Son Espases amb escenes del món aquàtic i els fons marins. El nou espai, anomenat MARGAQUARIUM, ha estat dissenyat per l’artista i biòleg Toni Socías, amb l’objectiu d’introduir els infants en un món que pugui allunyar-los de la imatge freda i asèptica pròpia d’un hospital, i convertir-lo en un espai càlid i alegre que contribueixi a millorar l’estada hospitalària del infants.

 Per il·lustrar aquest món i que els infants s’hi sentin identificats, l’artista ha creat dos personatges -un nin i una sirena-, que són els protagonistes i el vincle d’unió entre totes les il·lustracions, que recreen múltiples escenes aquàtiques. Les diferents il·lustracions tenen molts d’elements i de detalls per entretenir i cridar l’atenció́ i la imaginació́ dels infants, mitjançant escenes evocadores i positives.

 Avui matí, la consellera de Salut, Patricia Gómez, acompanyada per membres i col·laboradors de l’associació Na Marga Somriu, ha visitat l’Hospital de Dia Pediàtric, on han pogut gaudir de la nova decoració infantil. També hi han assistit la directora gerent de Son Espases, Maria Dolores Acón, i responsables i professionals de l’Àrea de Pediatria de l’Hospital.

 La tematització discorre per diferents espais: l’Hospital de Dia, amb vistoses il·lustracions a l’entrada principal i a les sis sales que l’integren; la sala de cures, en la qual s’han cobert les tres parets amb dibuixos d’algues i de cavalls marins en colors verds i blaus cel per tal de crear un espai de tranquil·litat, ja que és el lloc on es fan les puncions i els tractaments especials, i la sala d’espera.

El projecte ha estat creat en vinil imprès translúcid per tal de deixar passar la llum de l’exterior, i les il·lustracions que l’integren es basen en la fantasia, el color, l’alegria i l’aventura.

 Aquest no és el primer projecte que du a terme Na Marga Somriu a l’Àrea de Pediatria de Son Espases per fer-la més càlida, acollidora i alegre. En els darrers anys, han decorat les dues terrasses de les unitats d’hospitalització de pediatria, han condicionat dues sales on es duen a terme tallers creatius orientats a estimular la imaginació dels infants ingressats i al descans dels pares i familiars, i han apadrinat durant sis mesos la pallassa “Zeladora Caracola” de la Sonrisa Médica.

 La terrassa de la planta d’Oncologia Pediàtrica es va convertir en “El Bosc encantat”, tot un conjunt de figures infantils representatives de la flora i la fauna de les Illes Balears. Per la seva banda, la terrassa de la Unitat d’Hospitalització de Pediatria -situada en el mòdul B de la primera planta-, es va convertir en “La jungla tropical”, en la qual ens podem trobar una elefanta, un granot, mones i iguanes tropicals, a més d’una cabanya i un banc central decorat amb girafes, per asseure-hi i llegir o deixar fer volar la imaginació.

Llegir 768 vegades