Els radiòlegs de Son Espases alerten de les lesions que pot provocar fer esport sense una preparació correcta

Amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, els radiòlegs de l’Hospital Universitari Son Espas...

Son Espases instal·la pantalles a les sales d’espera d’Urgències que informen de la ubicació i del nivell de triatge dels pacients

A l’Hospital Universitari Son Espases s’han instal·lat pantalles informatives a les sales d’espera d...

Es presenta a Son Espases la primera UVI mòbil pediàtrica de les Illes Balears

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit la presentació de la primera UVI mòbil pediàtrica de ...

Cada any es detecten cinquanta casos de càncer d’ovari a les Illes Balears

Cada any es detecten 50 casos de càncer d’ovari a les Illes Balears, i en el conjunt de l’estat se’n...

Son Espases inaugura l’exposició «Som molt més que la talla» centrada en els trastorns de la conducta alimentària

L’Hospital Universitari Son Espases ha inaugurat una exposició d’onze còmics avui dia 10 d’octubre a...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Divendres, 27 Maig 2016 09:25

L’associació Na Marga Somriu decora l’Hospital de Dia Pediàtric de Son Espases amb escenes del món aquàtic i els fons marins Destacats

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i membres i col·laboradors de l’associació han visitat les instal·lacions decorades

 

El MARGAQUARIUM és un espai que tracta d’introduir els infants en un món que pugui allunyar-los de la imatge freda i asèptica d’un hospital, i distreure’ls  

 

L’associació Na Marga Somriu, creada l’any 2013 en memòria de la periodista mallorquina Marga Cañellas, ha decorat les instal·lacions de l’Hospital de Dia Pediàtric de Son Espases amb escenes del món aquàtic i els fons marins. El nou espai, anomenat MARGAQUARIUM, ha estat dissenyat per l’artista i biòleg Toni Socías, amb l’objectiu d’introduir els infants en un món que pugui allunyar-los de la imatge freda i asèptica pròpia d’un hospital, i convertir-lo en un espai càlid i alegre que contribueixi a millorar l’estada hospitalària del infants.

 Per il·lustrar aquest món i que els infants s’hi sentin identificats, l’artista ha creat dos personatges -un nin i una sirena-, que són els protagonistes i el vincle d’unió entre totes les il·lustracions, que recreen múltiples escenes aquàtiques. Les diferents il·lustracions tenen molts d’elements i de detalls per entretenir i cridar l’atenció́ i la imaginació́ dels infants, mitjançant escenes evocadores i positives.

 Avui matí, la consellera de Salut, Patricia Gómez, acompanyada per membres i col·laboradors de l’associació Na Marga Somriu, ha visitat l’Hospital de Dia Pediàtric, on han pogut gaudir de la nova decoració infantil. També hi han assistit la directora gerent de Son Espases, Maria Dolores Acón, i responsables i professionals de l’Àrea de Pediatria de l’Hospital.

 La tematització discorre per diferents espais: l’Hospital de Dia, amb vistoses il·lustracions a l’entrada principal i a les sis sales que l’integren; la sala de cures, en la qual s’han cobert les tres parets amb dibuixos d’algues i de cavalls marins en colors verds i blaus cel per tal de crear un espai de tranquil·litat, ja que és el lloc on es fan les puncions i els tractaments especials, i la sala d’espera.

El projecte ha estat creat en vinil imprès translúcid per tal de deixar passar la llum de l’exterior, i les il·lustracions que l’integren es basen en la fantasia, el color, l’alegria i l’aventura.

 Aquest no és el primer projecte que du a terme Na Marga Somriu a l’Àrea de Pediatria de Son Espases per fer-la més càlida, acollidora i alegre. En els darrers anys, han decorat les dues terrasses de les unitats d’hospitalització de pediatria, han condicionat dues sales on es duen a terme tallers creatius orientats a estimular la imaginació dels infants ingressats i al descans dels pares i familiars, i han apadrinat durant sis mesos la pallassa “Zeladora Caracola” de la Sonrisa Médica.

 La terrassa de la planta d’Oncologia Pediàtrica es va convertir en “El Bosc encantat”, tot un conjunt de figures infantils representatives de la flora i la fauna de les Illes Balears. Per la seva banda, la terrassa de la Unitat d’Hospitalització de Pediatria -situada en el mòdul B de la primera planta-, es va convertir en “La jungla tropical”, en la qual ens podem trobar una elefanta, un granot, mones i iguanes tropicals, a més d’una cabanya i un banc central decorat amb girafes, per asseure-hi i llegir o deixar fer volar la imaginació.

Llegir 811 vegades