Imprimir aquesta pàgina
Divendres, 27 Maig 2016 11:44

El Servei de Traumatologia de Son Espases aplica una tècnica ambulatòria per evitar el dolor crònic de genoll Destacats

L’objectiu és evitar o retardar al màxim possible la col·locació d’una pròtesi de genoll

El procediment, anomenat neurotomia genicular per radiofreqüència, consisteix a fer una ablació dels nervis geniculars del genoll, que són els que produeixen el dolor

 

El Servei de Traumatologia de l’Hospital Universitari Son Espases aplica una tècnica ambulatòria per evitar el dolor crònic de genoll. Aquest procediment, anomenat neurotomia genicular per radiofreqüència freda o refrigerada, consisteix en la realització d’una ablació del nervis geniculars que es troben al genoll i que són els que produeixen el dolor. 

D’ençà que s’aplica (gener de 2014), el cap de la Unitat de Genoll del Servei de Traumatologia, Andrés Camprodón, ha tractat amb aquesta tècnica una quarantena de pacients i la majoria d’ells ha notat un alleujament del dolor i una millora considerable de la funció física. L’objectiu és evitar o retardar al màxim la col·locació d’una pròtesi total de genoll.

 Majoritàriament, l’osteoartritis o el dolor crònic de genoll es tracta amb cirurgia; però, sovint, no és viable per als pacients que no en són candidats perquè tenen més d’una patologia associada (comorbiditat). A més, hi ha pacients que no són partidaris d’una operació i que prefereixen tractaments no quirúrgics.

 El procediment, que es realitza en règim ambulatori, dura quinze minuts aproximadament i consisteix a fer una ablació dels nervis geniculars que provoquen el dolor a través de la radiofreqüència amb una temperatura de 65 graus. Després del procediment, el pacient pot tornar a casa seva i gaudir d’una qualitat de vida més bona. La funció física millora notablement i es redueix el dolor, la discapacitat i el consum de medicaments. Els estudis demostren una millora en el 80 per cent dels pacients.

Llegir 880 vegades