Imprimir aquesta pàgina
Divendres, 10 Juny 2016 10:32

L’Hospital Universitari Son Espases acull l’exposició fotogràfica “Costuras a flor de piel” Destacats

És un projecte de sensibilització sobre el càncer de mama

 

 La mostra, ubicada a l’entrada de Rehabilitació, hi estarà exposada fins al 19 de juny

 

L’Hospital Universitari Son Espases acull l’exposició fotogràfica “Costuras a flor de piel”, un projecte de sensibilització sobre el càncer de mama que recull trenta fotografies de dones amb aquesta malaltia.

 Els ciutadans poden visionar aquesta col·lecció de fotografies de dones que conviuen amb el càncer de mama i que no han dubtat a mostrar les seves cicatrius i deixar-se fotografiar, en un acte de coratge i reivindicació de l’afany per viure. 

La directora gerent de Son Espases, María Dolores Acón, ha inaugurat avui horabaixa la mostra, que està ubicada al vestíbul de Rehabilitació de l’Hospital (planta 0, mòdul k).

 La col·lecció fotogràfica, dissenyada per ser itinerant, ha estat exposada amb anterioritat a Madrid, Barcelona, Ciudad Real, Lisboa, Santander, Porto i Sevilla, i és el resultat d’una iniciativa de Koen Suidgeest, fotògraf i cineasta holandès expert en temes socials, en la qual han participat més de dues-centes dones que conviuen amb aquest tipus de càncer.

 El propòsit de “Costuras a flor de piel” és contribuir a la conscienciació, la sensibilització i la normalització del càncer de mama. El projecte ha comptat amb el suport del Grup Espanyol de Pacients amb Càncer (GEPAC) i de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM).

 Segons l’Associació Espanyola contra el Càncer, cada any es diagnostiquen a l’estat espanyol devers 25.000 nous casos de càncer de mama, la majoria en dones de 45 a 65 anys. Representa gairebé el 30 % dels càncers diagnosticats en les dones, per la qual cosa és el tumor maligne més freqüent.

 La multinacional farmacèutica Sanofi ha col·laborat en la producció de les fotografies, en la difusió del projecte i en l’organització de les exposicions.

Llegir 1068 vegades