Comença l'activitat assistencial a la nova unitat de convalescència B de l'Hospital General

L’Hospital General ha posat en marxa avui la nova Unitat de Convalescència B que té una superfície d...

Son Espases habilita un espai per a consultes externes a l’antiga àrea quirúrgica de l’Hospital General

L’Hospital Universitari Son Espases ha iniciat les obres per habilitar un espai per a consultes exte...

Els radiòlegs de Son Espases alerten de les lesions que pot provocar fer esport sense una preparació correcta

Amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, els radiòlegs de l’Hospital Universitari Son Espas...

Son Espases instal·la pantalles a les sales d’espera d’Urgències que informen de la ubicació i del nivell de triatge dels pacients

A l’Hospital Universitari Son Espases s’han instal·lat pantalles informatives a les sales d’espera d...

Es presenta a Son Espases la primera UVI mòbil pediàtrica de les Illes Balears

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit la presentació de la primera UVI mòbil pediàtrica de ...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dilluns, 04 Juliol 2016 09:17

Son Espases farà obres de millora a l’Hospital Verge de la Salut per adaptar-lo a les necessitats dels pacients Destacats

A partir de dilluns 4 de juliol, ja no hi ingressaran per tal que dia 18 comencin les obres

 L’Hospital General romandrà obert al 100 % durant l’estiu
per atendre adequadament la demanda sociosanitària

 

A partir del 18 de juliol, Son Espases farà obres de millora i adequació a l’Hospital Verge de la Salut per tal d’adaptar l’edifici a les necessitats assistencials, arran de l’obertura de vint-i-nou llits d’estada mitjana el febrer d’enguany. La planificació establida preveu que a partir de dilluns 4 de juliol, s’hi redueixi l’activitat d’hospitalització amb l’objectiu que el 15 de juliol ja no hi hagi cap pacient ingressat i així no haver de traslladar-los.

 Les obres de millora consisteixen en l’adaptació i el condicionament de deu habitacions, un bany assistit per a pacients amb discapacitat, un despatx mèdic, i tasques de pintura interior i exterior de l’edifici.

 Es preveu que les obres acabin a mitjan del mes de setembre, per la qual cosa l’activitat assistencial es prestarà als centres del Sector Sanitari de Ponent. Així doncs, els pacients d’estada mitjana ingressaran a l’Hospital General, que funcionarà a ple rendiment durant els mesos d’estiu per tal d’atendre adequadament la demanda sociosanitària. Per la seva banda, l’activitat quirúrgica programada de cirurgia menor ambulatòria es durà a terme a les sales d’operacions de Son Espases.

 Quant al personal del Verge de la Salut, se n’ha planificat la cobertura de les vacances i alhora es traslladaran a Son Espases o a altres centres sanitaris del sector de Ponent per fer-hi feina.

 

296 pacients d’estada mitjana atesos al Verge de la Salut des del mes de febrer

L’Hospital Verge de la Salut ha atès 296 pacients d’estada mitjana d’ençà que es varen obrir 29 llits el febrer d’enguany. La posada en servei d’aquest dispositiu assistencial ha suposat atendre els pacients crònics al centre més adequat al seu procés i alliberar llits de Son Espases perquè els puguin ocupar pacients aguts. A més, això ha permès reduir el cost de l’estada d’aquest tipus de pacient, perquè un llit sociosanitari és més econòmic que un d’aguts.

 En aquestes 29 places d’estada mitjana s’han atès pacients crònics avançats amb descompensació aguda que requereixen ingrés hospitalari. Amb aquesta mesura s’ha volgut evitar la dispersió dels pacients pels diferents dispositius assistencials (urgències, hospitals d’aguts, centres sociosanitaris).

Els facultatius i el personal d’infermeria del Servei de Medicina Interna de Son Espases són els encarregats d’identificar potencials candidats a ser traslladats a l’Hospital Verge de la Salut entre els que estan pendents de trasllat a un centre sociosanitari. Una vegada identificats aquests pacients són avaluats pel metge responsable del programa de crònics i pel treballador social. Si es consideren candidats al trasllat i el pacient i la seva família ho accepten, passen a la llista de pacients pendents de trasllat gestionada per la Unitat de Valoració Sociosanitària (UVASS) de Son Espases.

Llegir 915 vegades