Comença l'activitat assistencial a la nova unitat de convalescència B de l'Hospital General

L’Hospital General ha posat en marxa avui la nova Unitat de Convalescència B que té una superfície d...

Son Espases habilita un espai per a consultes externes a l’antiga àrea quirúrgica de l’Hospital General

L’Hospital Universitari Son Espases ha iniciat les obres per habilitar un espai per a consultes exte...

Els radiòlegs de Son Espases alerten de les lesions que pot provocar fer esport sense una preparació correcta

Amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, els radiòlegs de l’Hospital Universitari Son Espas...

Son Espases instal·la pantalles a les sales d’espera d’Urgències que informen de la ubicació i del nivell de triatge dels pacients

A l’Hospital Universitari Son Espases s’han instal·lat pantalles informatives a les sales d’espera d...

Es presenta a Son Espases la primera UVI mòbil pediàtrica de les Illes Balears

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit la presentació de la primera UVI mòbil pediàtrica de ...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dilluns, 04 Juliol 2016 09:34

El Servei de Neurocirurgia de Son Espases obté el premi a la millor comunicació oral en el I Congrés Internacional Neuroiberia per l’estudi comparatiu d’un fàrmac per fer reseccions de tumors cerebrals més precises Destacats

En col·laboració amb el Servei de Farmàcia, la Unitat d’Investigació i la UIB

  

Estimula les cèl·lules tumorals emetent una fluorescència,
cosa que permet al neurocirurgià veure més bé les zones afectades

 

El Servei de Neurocirurgia de l’Hospital Universitari Son Espases ha estat guardonat amb el premi a la millor comunicació oral en el I Congrés Internacional Neuroiberia, que ha tengut lloc a Estoril (Portugal), organitzat per la Societat Espanyola de Neurocirurgia i per la Societat Portuguesa de Neurocirurgia.

 L’objectiu de l’estudi guardonat és comparar els resultats d’un fàrmac comercial que s’utilitza per fer reseccions de tumors malignes més precises al cervell per mitjà de la fluorescència juntament amb un altre amb el mateix principi actiu, preparat a l’Hospital.

 Els resultats de l’estudi determinen que ambdós fàrmacs són igual d’efectius, tot i que l’elaborat a l’Hospital presenta els avantatges següents: és fins a nou vegades més econòmic, la presentació de l’envàs és més segura perquè pot evitar errors en l’administració (tot i que es pren per la via oral, l’empresa comercial el presenta com si fos per injectar-se) i es pot elaborar la dosi adequada per a cada pacient, mentre que l’empresa presenta el producte per a pacients de 75 kg de pes.

 El fàrmac elaborat pel Servei de Farmàcia de l’Hospital s’utilitza per facilitar la cirurgia del glioblastoma, un tumor cerebral maligne de creixement ràpid. Cada any, el Servei de Neurocirurgia de Son Espases opera una quarantena de pacients amb aquesta patologia. Amb el fàrmac genèric es podrà operar amb més precisió i amb un cost econòmic inferior.

 En l’estudi han participat el Servei de Neurocirurgia, el Servei de Farmàcia, la Unitat d’Investigació i la Universitat de les Illes Balears i té el vistiplau de la Comissió d’Investigació de l’Hospital, del Comitè d’Ètica de les Illes Balears i de la Conselleria de Salut.

Llegir 691 vegades