Son Espases amplia l’oferta formativa especialitzada, de manera que podrà formar residents de rehabilitació

L’Hospital Universitari Son Espases ha ampliat la seva oferta de formació sanitària especialitzada, ...

Son Espases inverteix 1,7 milions d’euros en la renovació dels servidors del sistema d’informació d’històries clíniques

L’Hospital Universitari Son Espases ha invertit 1,7 milions d’euros per renovar els servidors del se...

Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 28 Juliol 2016 12:16

El director general del Servei de Salut agraeix el compromís dels professionals de l’Hospital General en l’atenció dels pacients crònics Destacats

El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, ha visitat avui dematí l’Hospital General i ha aprofitat l’avinentesa per agrair personalment als professionals del centre el seu compromís vers l’atenció que presten als pacients crònics ingressats. Fuster, que ha estat acompanyat per la directora gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, María Dolores Acón, i pel subdirector mèdic de l’Àrea Sociosanitària, Josep Maria Carbonero, ha manifestat que l’Hospital General és un centre cabdal en l’atenció i en les cures d’aquest tipus de pacients i en la posada en marxa de l’Estratègia de la cronicitat, impulsada pel Servei de Salut. Durant la visita i la trobada posterior amb els professionals també han estat presents el director d’Assistència Sanitària del Servei de Salut, Nacho García, i la subdirectora d’Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària, Salut Mental i Malalties Poc Freqüents, Angélica Miguélez.

 L’envelliment progressiu de la població ha provocat que les persones amb malalties cròniques ocupin la major part de les consultes de l’atenció primària i la majoria dels ingressos hospitalaris. Davant aquesta situació, el Servei de Salut està implantant mesures per organitzar i prestar un servei adequat als pacients crònics complexos. Per millorar-ne l’atenció, és fonamental adaptar l’organització sanitària en tots els àmbits assistencials a les necessitats del pacient i de la seva família. En aquest sentit, l’Hospital General —compromès amb aquest tipus de perfil de pacients fràgils— ha desenvolupat un projecte coordinat amb el Servei de Medicina Interna de Son Espases i amb tres centres de salut que s’implementarà arreu de la xarxa pública de les Illes Balears, en el marc d’un nou model d’atenció orientat a les persones amb malalties cròniques, tal com recomana l’Estratègia nacional d’atenció a la cronicitat.

 D’altra banda, el Servei de Salut ha definit un nou projecte perquè, en cas d’una reagudització de la malaltia, les persones més fràgils i dependents puguin accedir directament a l’hospital d’estada mitjana sense haver de passar per les urgències d’un hospital d’aguts. Aquesta ruta assistencial —adreçada als pacients amb una malaltia crònica avançada— suposa una millora important en la qualitat assistencial que es presta al malalt i als seus familiars.

Llegir 895 vegades