Son Espases amplia l’oferta formativa especialitzada, de manera que podrà formar residents de rehabilitació

L’Hospital Universitari Son Espases ha ampliat la seva oferta de formació sanitària especialitzada, ...

Son Espases inverteix 1,7 milions d’euros en la renovació dels servidors del sistema d’informació d’històries clíniques

L’Hospital Universitari Son Espases ha invertit 1,7 milions d’euros per renovar els servidors del se...

Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Divendres, 07 Octubre 2016 12:48

Son Espases acull una reunió de directors d’infermeria d’onze hospitals d’arreu de l’Estat Destacats

 

L’objectiu d’aquesta reunió és compartir pràctiques professionals per millorar les cures d’infermeria i assolir l’excel·lència

 

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit avui una reunió de feina del Grup Oligopsoni d’infermeria en la qual han participat directors d’infermeria d’onze hospitals de tercer nivell d’arreu de l’Estat. L’objectiu d’aquesta reunió és compartir pràctiques professionals i analitzar com millorar la gestió de les cures d’infermeria.

 Avui matí, la directora gerent de Son Espases, Maria Dolores Acón; el subdirector de Cures Assistencials i Atenció al Pacient del Servei de Salut, Carlos Villafáfila; la directora mèdica, Yolanda Montenegro; el director d’infermeria, Luis Mariano López, i la responsable d’infermeria de R+D+I, Teresa Pou, han donat la benvinguda als assistents i els han felicitat per la iniciativa.

 A la reunió han participat els directors d’infermeria de l’Hospital Clínico Universitario Virgen de la Arrixaca, Hospital de Cruces, Hospital Universitario Puerta del Hierro, Complejo Hospitalario de Navarra, Hospital CLínico San Carlos, Hospital Germans Trias i Pujol, A. Xestión Pontevedra-Salnes, Complejo Asistencial Universitario de Salamanca, Hospital de Manises, Hospital Reina Sofía de Córdoba i Hospital Universitari Son Espases.

 Actualment, els representants d’aquests hospitals de referència treballen en sis projectes relacionats amb les cures d’infermeria: la cirurgia segura, que consisteix en la utilització d’un check list (llista de comprovació) per preveure i evitar possibles errors durant una intervenció quirúrgica; la prevenció de caigudes, que avalua el risc de caiguda d’un pacient i l’adopció de tota una sèrie de mesures per evitar-lo; la reducció del dolor, que persegueix mesurar el dolor contínuament per reduir-lo (cinquena constant); la prevenció de l’aparició d’úlceres per pressió; la prevenció de la pèrdua de la capacitat funcional durant la seva estada hospitalària i, per últim, el projecte “+ Nutridos”, en el qual es fa una valoració del risc de desnutrició dels pacients i el seu abordatge multidisciplinari.

 El Grup Oligopsoni va ser creat per diversos centres hospitalaris espanyols al final dels anys noranta amb la idea de compartir pràctiques professionals per millorar i obtenir l’excel·lència en els serveis assistencials que imparteixen. S’estructura en equips de treball, en els quals es debaten diferents experiències i projectes.

Llegir 656 vegades