Comença l'activitat assistencial a la nova unitat de convalescència B de l'Hospital General

L’Hospital General ha posat en marxa avui la nova Unitat de Convalescència B que té una superfície d...

Son Espases habilita un espai per a consultes externes a l’antiga àrea quirúrgica de l’Hospital General

L’Hospital Universitari Son Espases ha iniciat les obres per habilitar un espai per a consultes exte...

Els radiòlegs de Son Espases alerten de les lesions que pot provocar fer esport sense una preparació correcta

Amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, els radiòlegs de l’Hospital Universitari Son Espas...

Son Espases instal·la pantalles a les sales d’espera d’Urgències que informen de la ubicació i del nivell de triatge dels pacients

A l’Hospital Universitari Son Espases s’han instal·lat pantalles informatives a les sales d’espera d...

Es presenta a Son Espases la primera UVI mòbil pediàtrica de les Illes Balears

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit la presentació de la primera UVI mòbil pediàtrica de ...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Divendres, 07 Octubre 2016 12:48

Son Espases acull una reunió de directors d’infermeria d’onze hospitals d’arreu de l’Estat Destacats

 

L’objectiu d’aquesta reunió és compartir pràctiques professionals per millorar les cures d’infermeria i assolir l’excel·lència

 

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit avui una reunió de feina del Grup Oligopsoni d’infermeria en la qual han participat directors d’infermeria d’onze hospitals de tercer nivell d’arreu de l’Estat. L’objectiu d’aquesta reunió és compartir pràctiques professionals i analitzar com millorar la gestió de les cures d’infermeria.

 Avui matí, la directora gerent de Son Espases, Maria Dolores Acón; el subdirector de Cures Assistencials i Atenció al Pacient del Servei de Salut, Carlos Villafáfila; la directora mèdica, Yolanda Montenegro; el director d’infermeria, Luis Mariano López, i la responsable d’infermeria de R+D+I, Teresa Pou, han donat la benvinguda als assistents i els han felicitat per la iniciativa.

 A la reunió han participat els directors d’infermeria de l’Hospital Clínico Universitario Virgen de la Arrixaca, Hospital de Cruces, Hospital Universitario Puerta del Hierro, Complejo Hospitalario de Navarra, Hospital CLínico San Carlos, Hospital Germans Trias i Pujol, A. Xestión Pontevedra-Salnes, Complejo Asistencial Universitario de Salamanca, Hospital de Manises, Hospital Reina Sofía de Córdoba i Hospital Universitari Son Espases.

 Actualment, els representants d’aquests hospitals de referència treballen en sis projectes relacionats amb les cures d’infermeria: la cirurgia segura, que consisteix en la utilització d’un check list (llista de comprovació) per preveure i evitar possibles errors durant una intervenció quirúrgica; la prevenció de caigudes, que avalua el risc de caiguda d’un pacient i l’adopció de tota una sèrie de mesures per evitar-lo; la reducció del dolor, que persegueix mesurar el dolor contínuament per reduir-lo (cinquena constant); la prevenció de l’aparició d’úlceres per pressió; la prevenció de la pèrdua de la capacitat funcional durant la seva estada hospitalària i, per últim, el projecte “+ Nutridos”, en el qual es fa una valoració del risc de desnutrició dels pacients i el seu abordatge multidisciplinari.

 El Grup Oligopsoni va ser creat per diversos centres hospitalaris espanyols al final dels anys noranta amb la idea de compartir pràctiques professionals per millorar i obtenir l’excel·lència en els serveis assistencials que imparteixen. S’estructura en equips de treball, en els quals es debaten diferents experiències i projectes.

Llegir 703 vegades