Son Espases amplia l’oferta formativa especialitzada, de manera que podrà formar residents de rehabilitació

L’Hospital Universitari Son Espases ha ampliat la seva oferta de formació sanitària especialitzada, ...

Son Espases inverteix 1,7 milions d’euros en la renovació dels servidors del sistema d’informació d’històries clíniques

L’Hospital Universitari Son Espases ha invertit 1,7 milions d’euros per renovar els servidors del se...

Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dilluns, 10 Octubre 2016 13:05

Son Espases inaugura l’exposició “Ment i emocions” amb pintures efectuades per joves que assisteixen a l’Hospital de Dia d’IBSMIA

Avui, 10 d’octubre, és el Dia Mundial de la Salut Mental

 

Segons l’OMS, un de cada cinc joves menor d’edat experimentarà algun trastorn de salut mental

 

L’Hospital Universitari Son Espases ha inaugurat aquest matí l’exposició “Ment i emocions” amb pintures fetes per joves que assisteixen a l’Hospital de Dia de l’Institut Balear per a la Salut Mental de la Infància i l’Adolescència (IBSMIA). A partir d’una mateixa silueta, cadascun dels joves va fer un autoretrat dels seus sentiments. L’exposició també compta amb un quadre que els joves de l’Hospital de Dia pintaren conjuntament amb el pintor mallorquí Rafa Forteza.

 Avui al matí, la directora gerent de Son Espases, Maria Dolores Acón; la directora mèdica, Yolanda Montenegro; el director d’Infermeria, Luis Mariano López; el subdirector mèdic, Javier Murillas; el coordinador d’IBSMIA, Jaume Morey, i el professor Jaume Mateu, han inaugurat l’exposició, que està situada al vestíbul de Rehabilitació (a la primera planta, devora la cafeteria) fins el pròxim 23 d’octubre.

 Els trastorns mentals, com les alteracions de comportament o els problemes psicològics que interfereixen el pensament, els sentiments, l’humor, les habilitats per relacionar-se amb els altres i el funcionament diari de les persones, afecten tots els àmbits: personal, familiar, educatiu, amistats, laboral i econòmic.

 Els trastorns de salut mental són els que més discapacitat provoquen entre els adolescents, essent els més incapacitant la depressió, les autolesions i l’ansietat.

 Un de cada cinc joves menor de 18 anys experimentarà algun trastorn de salut mental

 Segons un estudi de l’OMS, es calcula que un de cada cinc joves menor d’edat patirà algun trastorn de salut mental, el que suposa uns 40.000 joves a les Illes Balears. A més, es calcula que un 70% de les problemàtiques de salut mental en joves adults comencen durant la infància i l’adolescència i que, aproximadament, un 50% dels estudiants majors de 14 anys que pateixen un trastorn mental, abandonen els estudis.

  

4.000 nous pacients atesos a IBSMIA durant l’any 2015

 L’Institut Balear per a la Salut Mental de la Infància i l’Adolescència (IBSMIA) és l'organisme responsable de l'avaluació, el diagnòstic i el tractament de tots els infants i joves de les Illes Balears que tenen un trastorn mental greu. Disposa de cinc unitats comunitàries de consultes externes (tres a Mallorca, una a Menorca i una a Eivissa), un Hospital de Dia i una Unitat d’Hospitalització Breu per a pacients que presenten trastorns de salut mental de gravetat elevada i/o amb risc alt.

 Els professionals d’IBSMIA van atendre 4.000 nous pacients l’any passat. En total, es van fer 38.000 consultes.

 L’Hospital de Dia va atendre 117 pacients, amb una estada mitjana de 9 dies, i la Unitat d’Hospitalització breu va tenir 126 ingressos, amb una estada mitjana de 14 dies.

 

Llegir 591 vegades