Comença l'activitat assistencial a la nova unitat de convalescència B de l'Hospital General

L’Hospital General ha posat en marxa avui la nova Unitat de Convalescència B que té una superfície d...

Son Espases habilita un espai per a consultes externes a l’antiga àrea quirúrgica de l’Hospital General

L’Hospital Universitari Son Espases ha iniciat les obres per habilitar un espai per a consultes exte...

Els radiòlegs de Son Espases alerten de les lesions que pot provocar fer esport sense una preparació correcta

Amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, els radiòlegs de l’Hospital Universitari Son Espas...

Son Espases instal·la pantalles a les sales d’espera d’Urgències que informen de la ubicació i del nivell de triatge dels pacients

A l’Hospital Universitari Son Espases s’han instal·lat pantalles informatives a les sales d’espera d...

Es presenta a Son Espases la primera UVI mòbil pediàtrica de les Illes Balears

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit la presentació de la primera UVI mòbil pediàtrica de ...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dilluns, 17 Octubre 2016 12:17

El Servei de Pediatria de Son Espases atén 500 infants amb malalties reumàtiques Destacats

El 15 d’octubre es va celebrar el Dia Nacional del Nin i de l’Adolescent amb Malalties Reumàtiques

 

Son Espases acollí, dissabte passat, una trobada d’un centenar de persones, entre professionals, pacients amb malalties reumàtiques i els seus familiars

 

El Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari Son Espases atén devers cinc-cents pacients pediàtrics amb malalties reumàtiques. Cada any es diagnostiquen una mitjana de cinquanta casos nous. Són patologies cròniques que no tenen cura, però que es poden tractar per alleugerir els efectes perquè els pacients puguin fer una vida normal.

 Amb motiu del Dia Nacional del Nin i de l’Adolescent amb Malalties Reumàtiques, que se celebrà dissabte, Son Espases acollí una jornada informativa de professionals, pacients i familiars per compartir informació i experiències. A la jornada, també es parlà de com detectar aquest tipus de patologies en els infants i de quin és el seu impacte, tant en el pacient com en el seu entorn. A més, s’organitzaren tallers impartits pels mateixos pacients. 

 L’artritis idiopàtica juvenil (AIJ) és la malaltia reumàtica mes freqüent entre els pacients en edat pediàtrica i la tercera malaltia crònica més habitual darrera l’asma i la diabetis. Es una malaltia que es caracteritza per la inflamació de les articulacions sense causa aparent i es calcula que afecta entre 1 i 5 infants per cada 1.000 pacients. A dia d’avui, es desconeix la causa que provoca aquesta patologia, que es pot presentar de diferents formes en funció de la presència o absència de símptomes sistèmics o pel nombre d’articulacions afectades. El tractament es fa amb medicaments que modulen el sistema immune.

 Unes altres patologies reumàtiques, amb una incidència inferior, són el lupus, la dermatomiositis juvenil o la vasculitis sistèmica, entre d’altres.

Llegir 658 vegades