Imprimir aquesta pàgina
Dilluns, 17 Octubre 2016 12:17

El Servei de Pediatria de Son Espases atén 500 infants amb malalties reumàtiques Destacats

El 15 d’octubre es va celebrar el Dia Nacional del Nin i de l’Adolescent amb Malalties Reumàtiques

 

Son Espases acollí, dissabte passat, una trobada d’un centenar de persones, entre professionals, pacients amb malalties reumàtiques i els seus familiars

 

El Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari Son Espases atén devers cinc-cents pacients pediàtrics amb malalties reumàtiques. Cada any es diagnostiquen una mitjana de cinquanta casos nous. Són patologies cròniques que no tenen cura, però que es poden tractar per alleugerir els efectes perquè els pacients puguin fer una vida normal.

 Amb motiu del Dia Nacional del Nin i de l’Adolescent amb Malalties Reumàtiques, que se celebrà dissabte, Son Espases acollí una jornada informativa de professionals, pacients i familiars per compartir informació i experiències. A la jornada, també es parlà de com detectar aquest tipus de patologies en els infants i de quin és el seu impacte, tant en el pacient com en el seu entorn. A més, s’organitzaren tallers impartits pels mateixos pacients. 

 L’artritis idiopàtica juvenil (AIJ) és la malaltia reumàtica mes freqüent entre els pacients en edat pediàtrica i la tercera malaltia crònica més habitual darrera l’asma i la diabetis. Es una malaltia que es caracteritza per la inflamació de les articulacions sense causa aparent i es calcula que afecta entre 1 i 5 infants per cada 1.000 pacients. A dia d’avui, es desconeix la causa que provoca aquesta patologia, que es pot presentar de diferents formes en funció de la presència o absència de símptomes sistèmics o pel nombre d’articulacions afectades. El tractament es fa amb medicaments que modulen el sistema immune.

 Unes altres patologies reumàtiques, amb una incidència inferior, són el lupus, la dermatomiositis juvenil o la vasculitis sistèmica, entre d’altres.

Llegir 666 vegades