Son Espases amplia l’oferta formativa especialitzada, de manera que podrà formar residents de rehabilitació

L’Hospital Universitari Son Espases ha ampliat la seva oferta de formació sanitària especialitzada, ...

Son Espases inverteix 1,7 milions d’euros en la renovació dels servidors del sistema d’informació d’històries clíniques

L’Hospital Universitari Son Espases ha invertit 1,7 milions d’euros per renovar els servidors del se...

Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dimarts, 17 Octubre 2017 10:30

Son Espases organitza tallers per mostrar a la població com s’ha d’actuar davant una aturada cardiorrespiratòria Destacats

Amb motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardíaca, l’Hospital Universitari Son Espases ha organitzat per a avui uns tallers de reanimació cardiopulmonar per mostrar a la població com s’ha d’actuar davant una aturada cardiorrespiratòria. Aquestes activitats de sensibilització i de formació estan organitzades pels professionals de la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital i per Docència Mèdica.

 En els tallers, que han tengut lloc a l’entrada de Consultes Externes, s’han donat instruccions i recomanacions utilitzant maniquins per mostrar com obrir les vies aèries, fer una reanimació cardiopulmonar o fins i tot emprar un desfibril·lador automàtic extern. D’aquesta manera es pretén donar a conèixer a la població l’anomenada “cadena de supervivència”, en la qual tant els ciutadans com els sanitaris participen conjuntament en les actuacions per intentar recuperar una persona que hagi patit una aturada cardíaca.

 Convé recordar que una aturada cardiorrespiratòria és el cessament brusc de les funcions vitals, de la respiració i del batec del cor. Tanmateix, moltes aturades poden ser reversibles si s’actua de manera precoç per mitjà de la reanimació cardiopulmonar (RCP) o l’ús d’un desfibril·lador automàtic extern. L’RCP pretén recuperar les funcions vitals amb una combinació de compressions toràciques, ventilació assistida i, si fos necessari, desfibril·lació.

 Està demostrat que, en un cas d’aturada cardiorrespiratòria, si alguna de les persones presents inicia la reanimació cardiopulmonar abans que arribin els serveis d’emergència hi ha més probabilitats que la víctima sobrevisqui —ja que el temps és fonamental en la recuperació del batec del cor— i que pateixi menys seqüeles.

Llegir 405 vegades