Son Espases amplia l’oferta formativa especialitzada, de manera que podrà formar residents de rehabilitació

L’Hospital Universitari Son Espases ha ampliat la seva oferta de formació sanitària especialitzada, ...

Son Espases inverteix 1,7 milions d’euros en la renovació dels servidors del sistema d’informació d’històries clíniques

L’Hospital Universitari Son Espases ha invertit 1,7 milions d’euros per renovar els servidors del se...

Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dimecres, 08 Novembre 2017 09:24

Son Espases organitza un curs de cirurgia oncològica peritoneal amb animals Destacats

La Unitat de Cirurgia Oncològica Peritoneal del Servei de Cirurgia General i Digestiva de Son Espases ha organitzat per a avui un curs pràctic de tècniques de cirurgia oncològica radical i reseccions viscerals múltiples. Les pràctiques s’han fet amb dos porcs i han estat guiades en tot moment pels instructors. Es tracta del primer curs d’aquestes característiques que s’imparteix a tot l’estat, en el qual han participat set facultatius, entre cirurgians i ginecòlegs, provinents d’hospitals de diferents comunitats autònomes. El curs ha tengut lloc a les sales d’operacions experimentals, que estan situades a l’estabulari de l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), a Son Espases.

 Els objectius generals del curs han estat adquirir coneixements bàsics sobre les tècniques d’extirpació de tumors malignes d’origen digestiu o ginecològic i iniciar-se en la pràctica de la citorreducció oncològica peritoneal i en tècniques de control vascular. En el cas concret de la quimioteràpia intraperitoneal hipertèrmica (HIPEC), actualment és encara una tècnica poc habitual, però que ha permès que augmenti de manera significativa l’esperança de vida dels pacients d’una malaltia considerada pràcticament terminal.

 Segons el coordinador de la Unitat de Cirurgia Oncològica Peritoneal de Son Espases, Rafael Morales, aquest curs “és una oportunitat per a cirurgians i ginecòlegs d’adquirir habilitat en el maneig d’aquest tipus d’intervencions quirúrgiques complexes utilitzant models animals”.

 L’organització del curs situa el Servei de Cirurgia General i Digestiu com un dels referents de tot el territori de l’estat en l’aplicació i la formació de noves tècniques quirúrgiques en benefici dels pacients.

Llegir 402 vegades