Son Espases amplia l’oferta formativa especialitzada, de manera que podrà formar residents de rehabilitació

L’Hospital Universitari Son Espases ha ampliat la seva oferta de formació sanitària especialitzada, ...

Son Espases inverteix 1,7 milions d’euros en la renovació dels servidors del sistema d’informació d’històries clíniques

L’Hospital Universitari Son Espases ha invertit 1,7 milions d’euros per renovar els servidors del se...

Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Divendres, 17 Novembre 2017 14:31

Son Espases disposa de dispositius durant les 24 hores del dia per atendre els pacients oncològics Destacats

L’Hospital Universitari Son Espases disposa de dispositius durant les 24 hores del dia per atendre els pacients oncològics; així mateix, la Direcció de l’Hospital afirma que no hi ha hagut reducció de personal mèdic: de fet, totes les baixes laborals s’han cobert, i fins i tot les vacances dels professionals, amb una cobertura superior a d’altres anys. A més, per descomptat, s’ha mantengut la presència de l’oncòleg de guàrdia cada horabaixa.

 

L’atenció urgent que reben els pacients oncològics no ha patit variacions significatives. Comprèn diversos àmbits d’atenció, sempre coordinats pel Servei d’Oncologia, en els quals participen nombrosos recursos de l’Hospital. 

  1. L’Hospital de Dia, on els pacients reben tractament antineoplàsic i s’atenen les complicacions fins a les 20.00 hores amb un oncòleg present físicament.
  2. A partir de les 20.00 hores, el Servei d’Urgències atén els pacients que presenten complicacions no relacionades amb el tractament o requereixen proves complementàries o procediments que excedeixen la capacitat de l’Hospital de Dia.
  3. Pel que fa als pacients oncològics ingressats, sempre han estat atesos pels facultatius de guàrdia del Servei de Medicina Interna. Els motius d’hospitalització dels pacients oncològics són, la major part de les vegades, complicacions mèdiques intercurrents, per la qual cosa és aconsellable que els especialistes de guàrdia que les atenen siguin internistes. L’atenció de les complicacions o de les urgències oncològiques d’aquests pacients estan coordinades i protocol·litzades pel Servei d’Oncologia.

 

El mes de juliol, el Servei d’Oncologia va modificar els circuits interns i va considerar que alguns pacients que requerien atenció urgent d’horabaixa fossin atesos pel Servei d’Urgències. Amb relació a alguns problemes menors, el paper dels oncòlegs no és substituir els metges de família ni els d’urgències, que els poden tractar perfectament. 

L’Hospital Universitari Son Espases i el Servei de Salut mantenen una ferma aposta per millorar l’atenció dels pacients oncològics, liderada pel Servei d’Oncologia i amb el suport de tot l’Hospital: s’ha organitzat l’assistència oncològica en comitès de tumors, que permeten una atenció multidisciplinària dels casos, s’han introduït les noves línies de tractament i s’han implementat sistemes capdavanters d’administració segura i de traçabilitat dels fàrmacs quimioteràpics.

Llegir 441 vegades