Son Espases amplia l’oferta formativa especialitzada, de manera que podrà formar residents de rehabilitació

L’Hospital Universitari Son Espases ha ampliat la seva oferta de formació sanitària especialitzada, ...

Son Espases inverteix 1,7 milions d’euros en la renovació dels servidors del sistema d’informació d’històries clíniques

L’Hospital Universitari Son Espases ha invertit 1,7 milions d’euros per renovar els servidors del se...

Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 23 Novembre 2017 10:08

Son Espases obre dotze llits d'hospitalització per donar resposta a l'increment de l'activitat al servei d'Urgències Destacats

L’Hospital Universitari Son Espases ha obert dotze llits a la Unitat d’Hospitalització 1 M per poder donar resposta a l’increment de l’activitat assistencial que s’ha registrat al Servei d’Urgències els darrers dies. De fet, durant aquesta setmana s’han atès 450 urgències diàries, de mitjana —gairebé 70 pacients diaris més que el mateix període de l’any passat—, l’11 % de les quals han requerit ingrés. Per poder obrir aquests dotze llits, s’han contractat quatre infermeres i tres auxiliars d’infermeria. En aquests moments, Son Espases té oberts tots els llits d’hospitalització, i també les places d’hospitalització a domicili. Mentrestant, l’Hospital ha augmentat l’activitat quirúrgica programada a fi de reduir el nombre de persones que estan pendents d’una intervenció quirúrgica.

 Els pacients que arriben al Servei d’Urgències són majoritàriament crònics i d’edat avançada, descompensats per alguna patologia respiratòria i/o cardíaca, cosa que es tradueix en una necessitat més gran d’hospitalització. Paral·lelament, el Servei d’Urgències manté permanentment contacte i una coordinació màxima amb l’Hospital Verge de la Salut, l’Hospital General i l’Hospital Sant Joan de Déu, per derivar-hi pacients que siguin tributaris d’ingressar en algun d’aquests centres.

 Aquesta actuació està contemplada al Pla de Contingència previst pel Servei de Salut i per a cada un dels dispositius sanitaris davant de l’increment de la demanda assistencial als servei d’urgències.

 Cal recordar també que Son Espases executarà pròximament unes obres de millora al Servei d’Urgències —tal com va anunciar recentment la consellera de Salut, Patricia Gómez— per millorar la intimitat i el confort dels pacients que romanen en aquesta àrea.

Llegir 452 vegades