Comença l'activitat assistencial a la nova unitat de convalescència B de l'Hospital General

L’Hospital General ha posat en marxa avui la nova Unitat de Convalescència B que té una superfície d...

Son Espases habilita un espai per a consultes externes a l’antiga àrea quirúrgica de l’Hospital General

L’Hospital Universitari Son Espases ha iniciat les obres per habilitar un espai per a consultes exte...

Els radiòlegs de Son Espases alerten de les lesions que pot provocar fer esport sense una preparació correcta

Amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, els radiòlegs de l’Hospital Universitari Son Espas...

Son Espases instal·la pantalles a les sales d’espera d’Urgències que informen de la ubicació i del nivell de triatge dels pacients

A l’Hospital Universitari Son Espases s’han instal·lat pantalles informatives a les sales d’espera d...

Es presenta a Son Espases la primera UVI mòbil pediàtrica de les Illes Balears

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit la presentació de la primera UVI mòbil pediàtrica de ...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 23 Novembre 2017 10:08

Son Espases obre dotze llits d'hospitalització per donar resposta a l'increment de l'activitat al servei d'Urgències Destacats

L’Hospital Universitari Son Espases ha obert dotze llits a la Unitat d’Hospitalització 1 M per poder donar resposta a l’increment de l’activitat assistencial que s’ha registrat al Servei d’Urgències els darrers dies. De fet, durant aquesta setmana s’han atès 450 urgències diàries, de mitjana —gairebé 70 pacients diaris més que el mateix període de l’any passat—, l’11 % de les quals han requerit ingrés. Per poder obrir aquests dotze llits, s’han contractat quatre infermeres i tres auxiliars d’infermeria. En aquests moments, Son Espases té oberts tots els llits d’hospitalització, i també les places d’hospitalització a domicili. Mentrestant, l’Hospital ha augmentat l’activitat quirúrgica programada a fi de reduir el nombre de persones que estan pendents d’una intervenció quirúrgica.

 Els pacients que arriben al Servei d’Urgències són majoritàriament crònics i d’edat avançada, descompensats per alguna patologia respiratòria i/o cardíaca, cosa que es tradueix en una necessitat més gran d’hospitalització. Paral·lelament, el Servei d’Urgències manté permanentment contacte i una coordinació màxima amb l’Hospital Verge de la Salut, l’Hospital General i l’Hospital Sant Joan de Déu, per derivar-hi pacients que siguin tributaris d’ingressar en algun d’aquests centres.

 Aquesta actuació està contemplada al Pla de Contingència previst pel Servei de Salut i per a cada un dels dispositius sanitaris davant de l’increment de la demanda assistencial als servei d’urgències.

 Cal recordar també que Son Espases executarà pròximament unes obres de millora al Servei d’Urgències —tal com va anunciar recentment la consellera de Salut, Patricia Gómez— per millorar la intimitat i el confort dels pacients que romanen en aquesta àrea.

Llegir 494 vegades