Convocada la Tercera Cursa de Son Espases

L’Hospital Universitari Son Espases ha organitzat la Tercera Cursa Son Espases per al diumenge 23 de...

Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2019

L’Hospital Universitari Son Espases ha lliurat avui matí els Premis d’Investigació 2019, que pretene...

Son Espases, el primer hospital d’espanya a aplicar un nou sistema que permet monitorar la còclea durant l’implant de l’elèctrode

Unitat d’Otorrinolaringologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha estat la primera d’Espanya a...

Son Espases registra la xifra de trasplantaments renals més alta amb un total de 83 intervencions

L’Hospital Universitari Son Espases ha realitzat, durant l’any 2019, vuitanta-tres trasplantaments d...

Son Espases realitza per primera vegada a les balears una intervenció d’endometriosi profunda amb visualització de l’urèter amb contrast

El Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha realitzat, per prime...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dimecres, 29 Novembre 2017 09:54

Convocada la Segona Edició del Premi Oriol Bonnín a la recerca sobre Patologia Cardiocirculatòria Destacats

L’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), el Servei de Salut de les Illes Balears i l’Hospital Universitari Son Espases convoquen la segona edició del Premi Oriol Bonnín a la recerca en matèria de patologia cardiocirculatòria. El guardó, valorat en 3.000 €, està patrocinat per l’Obra Social “la Caixa”.

 

Hi poden participar investigadors/investigadores en patologia cardiocirculatòria que tenguin un doctorat o una llicenciatura en medicina i cirurgia o en alguna ciència afí. Els projectes presentats s’avaluaran segons la qualitat tècnica i científica i els objectius establits per l’IdISBa: promoció i coordinació del desenvolupament de programes de recerca científica (especialment els aplicats a la biomedicina i a les ciències de la salut); impuls de la recerca competitiva i de la producció científica; projecció i difusió a la societat i a l’entorn sanitari dels avanços de la recerca; impuls del desenvolupament i de la innovació referents a la salut, i investigacions rellevants per millorar la salut de la població seguint els estàndards internacionals de qualitat.

 

El Jurat estarà format pel director mèdic de Son Espases com a president, el cap de la Secció de Cirurgia Cardíaca com a secretari i vuit vocals. Les bases s’han publicat per mitjà d’una resolució de la presidenta del Patronat de la Fundació d'Investigació Sanitària Illes Balears en el BOIB núm. 144/2017, de 25 de novembre (https://goo.gl/XVj6z3).

 

La cardiòloga Lidia Panelo va ser la guanyadora de la primera edició

María Lidia Panelo, cardiòloga del Grup de Fisiopatologia i Terapèutica Cardiovascular de l’IdISBa, va ser guardonada en la primera edició del Premi Oriol Bonnín per la millor recerca en patologia circulatòria pel treball titulat “Nuevo método cuantitativo ecocardiográfico para estimar la calcificación valvular aórtica basado en backscattering”. En el treball varen participar altres investigadors d’aquest Grup de l’IdISBa, concretament els cardiòlegs Carlos Fernández Palomeque i Rosa María González Colino i la radiòloga Mercedes Rodríguez Romero.

 

El Jurat va considerar que el treball de Panelo suposava el desenvolupament i la validació d’un nou índex ecocardiogràfic per quantificar el grau de calcificació de la vàlvula aòrtica. Aquest nou mètode és objectiu, quantitatiu, ràpid i assequible per a molts professionals, i evita l’exposició a la radiació. Les aplicacions són múltiples: permet fer un seguiment de la progressió del grau de calcificació valvular, conèixer l’epidemiologia d’aquest tipus de calcificació i utilitzar aquest índex com a paràmetre de control en la recerca de tractaments futurs.

Llegir 593 vegades