Son Espases amplia l’oferta formativa especialitzada, de manera que podrà formar residents de rehabilitació

L’Hospital Universitari Son Espases ha ampliat la seva oferta de formació sanitària especialitzada, ...

Son Espases inverteix 1,7 milions d’euros en la renovació dels servidors del sistema d’informació d’històries clíniques

L’Hospital Universitari Son Espases ha invertit 1,7 milions d’euros per renovar els servidors del se...

Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dimecres, 29 Novembre 2017 09:54

Convocada la Segona Edició del Premi Oriol Bonnín a la recerca sobre Patologia Cardiocirculatòria Destacats

L’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), el Servei de Salut de les Illes Balears i l’Hospital Universitari Son Espases convoquen la segona edició del Premi Oriol Bonnín a la recerca en matèria de patologia cardiocirculatòria. El guardó, valorat en 3.000 €, està patrocinat per l’Obra Social “la Caixa”.

 

Hi poden participar investigadors/investigadores en patologia cardiocirculatòria que tenguin un doctorat o una llicenciatura en medicina i cirurgia o en alguna ciència afí. Els projectes presentats s’avaluaran segons la qualitat tècnica i científica i els objectius establits per l’IdISBa: promoció i coordinació del desenvolupament de programes de recerca científica (especialment els aplicats a la biomedicina i a les ciències de la salut); impuls de la recerca competitiva i de la producció científica; projecció i difusió a la societat i a l’entorn sanitari dels avanços de la recerca; impuls del desenvolupament i de la innovació referents a la salut, i investigacions rellevants per millorar la salut de la població seguint els estàndards internacionals de qualitat.

 

El Jurat estarà format pel director mèdic de Son Espases com a president, el cap de la Secció de Cirurgia Cardíaca com a secretari i vuit vocals. Les bases s’han publicat per mitjà d’una resolució de la presidenta del Patronat de la Fundació d'Investigació Sanitària Illes Balears en el BOIB núm. 144/2017, de 25 de novembre (https://goo.gl/XVj6z3).

 

La cardiòloga Lidia Panelo va ser la guanyadora de la primera edició

María Lidia Panelo, cardiòloga del Grup de Fisiopatologia i Terapèutica Cardiovascular de l’IdISBa, va ser guardonada en la primera edició del Premi Oriol Bonnín per la millor recerca en patologia circulatòria pel treball titulat “Nuevo método cuantitativo ecocardiográfico para estimar la calcificación valvular aórtica basado en backscattering”. En el treball varen participar altres investigadors d’aquest Grup de l’IdISBa, concretament els cardiòlegs Carlos Fernández Palomeque i Rosa María González Colino i la radiòloga Mercedes Rodríguez Romero.

 

El Jurat va considerar que el treball de Panelo suposava el desenvolupament i la validació d’un nou índex ecocardiogràfic per quantificar el grau de calcificació de la vàlvula aòrtica. Aquest nou mètode és objectiu, quantitatiu, ràpid i assequible per a molts professionals, i evita l’exposició a la radiació. Les aplicacions són múltiples: permet fer un seguiment de la progressió del grau de calcificació valvular, conèixer l’epidemiologia d’aquest tipus de calcificació i utilitzar aquest índex com a paràmetre de control en la recerca de tractaments futurs.

Llegir 532 vegades