Comença l'activitat assistencial a la nova unitat de convalescència B de l'Hospital General

L’Hospital General ha posat en marxa avui la nova Unitat de Convalescència B que té una superfície d...

Son Espases habilita un espai per a consultes externes a l’antiga àrea quirúrgica de l’Hospital General

L’Hospital Universitari Son Espases ha iniciat les obres per habilitar un espai per a consultes exte...

Els radiòlegs de Son Espases alerten de les lesions que pot provocar fer esport sense una preparació correcta

Amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, els radiòlegs de l’Hospital Universitari Son Espas...

Son Espases instal·la pantalles a les sales d’espera d’Urgències que informen de la ubicació i del nivell de triatge dels pacients

A l’Hospital Universitari Son Espases s’han instal·lat pantalles informatives a les sales d’espera d...

Es presenta a Son Espases la primera UVI mòbil pediàtrica de les Illes Balears

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit la presentació de la primera UVI mòbil pediàtrica de ...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 14 Desembre 2017 13:26

Traumatòlegs de Son Espases es formen en noves tècniques de Cirurgia Artroscòpica d'espatla i de genoll Destacats

Entre avui i demà, residents i adjunts del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica de l’Hospital Universitari Son Espases es formen en noves tècniques de cirurgia artroscòpica d’espatla i de genoll. Una tècnica quirúrgica que permet visualitzar una articulació mitjançant una càmera i que és molt eficaç per tractar problemes articulars. Així, el Curs pretén formar els metges residents en les tècniques bàsiques i perfeccionar i ampliar les tècniques dels metges adjunts formant-los en tècniques artroscòpiques més avançades.

 L’artroscòpia és un tipus de cirurgia que requereix més capacitació i experiència de l’especialista en traumatologia que la duu a terme; també té diversos avantatges per al pacient: el dany als teixits es mínim, ja que no s’han de tallar estructures musculars, lligaments ni la capsula per poder accedir a l’articulació; es pot utilitzar anestèsia regional, cosa que afavoreix els pacients amb un risc quirúrgic elevat, especialment si tenen antecedents cardiovasculars, i el temps d’intervenció i de recuperació és molt menor. El procediment quirúrgic es pot efectuar de manera ambulatòria, fet que permet al pacient tornar a casa el mateix dia de la intervenció. A més, aquesta tècnica té un percentatge de complicacions menor que la cirurgia oberta, es menys costosa i obté millors resultats estètics.

 El Curs s’ha dut a terme amb grups de dos especialistes per torn, a tres estacions diferents tutelades per un instructor i amb una durada d’unes dues hores per torn. En total hi han participat devers 15 professionals.

 El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica de Son Espases està acreditat per l’Associació Espanyola d’Artroscòpia (AEA) per impartir formació postgraduada i formació per a becaris (fellows). 

Llegir 522 vegades