Son Espases amplia l’oferta formativa especialitzada, de manera que podrà formar residents de rehabilitació

L’Hospital Universitari Son Espases ha ampliat la seva oferta de formació sanitària especialitzada, ...

Son Espases inverteix 1,7 milions d’euros en la renovació dels servidors del sistema d’informació d’històries clíniques

L’Hospital Universitari Son Espases ha invertit 1,7 milions d’euros per renovar els servidors del se...

Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 14 Desembre 2017 13:26

Traumatòlegs de Son Espases es formen en noves tècniques de Cirurgia Artroscòpica d'espatla i de genoll Destacats

Entre avui i demà, residents i adjunts del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica de l’Hospital Universitari Son Espases es formen en noves tècniques de cirurgia artroscòpica d’espatla i de genoll. Una tècnica quirúrgica que permet visualitzar una articulació mitjançant una càmera i que és molt eficaç per tractar problemes articulars. Així, el Curs pretén formar els metges residents en les tècniques bàsiques i perfeccionar i ampliar les tècniques dels metges adjunts formant-los en tècniques artroscòpiques més avançades.

 L’artroscòpia és un tipus de cirurgia que requereix més capacitació i experiència de l’especialista en traumatologia que la duu a terme; també té diversos avantatges per al pacient: el dany als teixits es mínim, ja que no s’han de tallar estructures musculars, lligaments ni la capsula per poder accedir a l’articulació; es pot utilitzar anestèsia regional, cosa que afavoreix els pacients amb un risc quirúrgic elevat, especialment si tenen antecedents cardiovasculars, i el temps d’intervenció i de recuperació és molt menor. El procediment quirúrgic es pot efectuar de manera ambulatòria, fet que permet al pacient tornar a casa el mateix dia de la intervenció. A més, aquesta tècnica té un percentatge de complicacions menor que la cirurgia oberta, es menys costosa i obté millors resultats estètics.

 El Curs s’ha dut a terme amb grups de dos especialistes per torn, a tres estacions diferents tutelades per un instructor i amb una durada d’unes dues hores per torn. En total hi han participat devers 15 professionals.

 El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica de Son Espases està acreditat per l’Associació Espanyola d’Artroscòpia (AEA) per impartir formació postgraduada i formació per a becaris (fellows). 

Llegir 488 vegades