Inversió d'1,1 M€ per a la reforma de la Conva B de l'Hospital General

El Servei de Salut ha iniciat la contractació de la reforma de la unitat d’hospitalització de conval...

Dia Mundial contra el Tabac

Avui, 31 de maig, amb motiu del Dia Mundial contra el Tabac, els serveis de Pneumologia i d’Otorrino...

46 residents comencen la formació especialitzada a l’Hospital Universitari Son Espases

Quaranta-sis residents inicien avui la seva formació especialitzada en alguna de les trenta dues esp...

Son Espases acull la Jornada “La Salut, un dret humà” per celebrar el Dia Internacional de la Infermeria

Son Espases acull la Jornada “La Salut, un dret humà” per celebrar el Dia Internacional de la Inferm...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 10 Maig 2018 11:58

El programa “Resposta hospitalària davant els esdeveniments adversos: suport als professionals implicats” obté un accèssit en els Premios Profesor Barea 2018 Destacats

El programa “Resposta hospitalària davant els esdeveniments adversos: suport als professionals implicats” obté un accèssit en els Premios Profesor Barea 2018

 

El programa “Resposta hospitalària davant els esdeveniments adversos: suport als professionals implicats” ha obtingut un accèssit en la 16a edició del Premios Profesor Barea 2018, en la categoria de Desenvolupament professional per a la millora de l’atenció sanitària. Aquest programa s’emmarca en l’aposta del nostre Centre de fomentar la cultura de seguretat del pacient, la transparència i la comunicació a l’Hospital.

 El programa, liderat per la Unitat de Qualitat de Son Espases, neix per donar resposta a tots els professionals que es veuen involucrats en un esdeveniment advers (EA), un incident imprevist i no desitjat relacionat directament amb l’atenció o amb els serveis prestats al pacient. Aquests incidents poden ocasionar un impacte emocional greu al professional.

Per això, s’han constituït dos grups de professionals voluntaris, el Grup de suport de segon nivell (GS2) i el Grup de gestió de riscos clínics (GRC), l’objectiu del qual és establir una resposta adequada i útil per als professionals, ajudar-los a efectuar la descàrrega emocional, minimitzar l’impacte i valorar les possibles repercussions en l’àmbit personal i professional que puguin aparèixer: absentisme, abandonament professional, desmotivació o inseguretat.

La Fundación Signo reconeix cada any, a través dels Premios Profesor Barea, l'esforç d'institucions públiques i privades per implantar sistemes de gestió sanitaris innovadors, que permetin donar resposta tant a la sostenibilitat del sistema com a una atenció sanitària de qualitat.

 

Podeu trobar més informació a la secció de la intranet hospitalària http://intranet.hsd.es/husd.php?idpag=20

 

 

Llegir 225 vegades