Entre el 5 i el 10% dels càncers diagnosticats estan relacionats amb una predisposició hereditària

Entre el 5 i el 10% dels diagnòstics de càncer està relacionat amb síndromes de predisposició heredi...

Son Espases du a terme obres de millora a les urgències per augmentar el confort i la intimitat dels pacients

L’Hospital Universitari Son Espases ha iniciat les obres de reforma del Servei d’Urgències per millo...

Son Espases convoca la segona edició del premi de projectes d’innovació en cures

L’Hospital Universitari Son Espases convoca la segona edició del Premi de Projectes d’Innovació en C...

Son Espases amplia l’aparcament amb 525 noves places gratuïtes

 L’Hospital Universitari Son Espases ha iniciat les tasques preliminars per ampliar l’aparcament d...

Inversió d'1,1 M€ per a la reforma de la Conva B de l'Hospital General

El Servei de Salut ha iniciat la contractació de la reforma de la unitat d’hospitalització de conval...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 10 Maig 2018 11:58

El programa “Resposta hospitalària davant els esdeveniments adversos: suport als professionals implicats” obté un accèssit en els Premios Profesor Barea 2018 Destacats

El programa “Resposta hospitalària davant els esdeveniments adversos: suport als professionals implicats” obté un accèssit en els Premios Profesor Barea 2018

 

El programa “Resposta hospitalària davant els esdeveniments adversos: suport als professionals implicats” ha obtingut un accèssit en la 16a edició del Premios Profesor Barea 2018, en la categoria de Desenvolupament professional per a la millora de l’atenció sanitària. Aquest programa s’emmarca en l’aposta del nostre Centre de fomentar la cultura de seguretat del pacient, la transparència i la comunicació a l’Hospital.

 El programa, liderat per la Unitat de Qualitat de Son Espases, neix per donar resposta a tots els professionals que es veuen involucrats en un esdeveniment advers (EA), un incident imprevist i no desitjat relacionat directament amb l’atenció o amb els serveis prestats al pacient. Aquests incidents poden ocasionar un impacte emocional greu al professional.

Per això, s’han constituït dos grups de professionals voluntaris, el Grup de suport de segon nivell (GS2) i el Grup de gestió de riscos clínics (GRC), l’objectiu del qual és establir una resposta adequada i útil per als professionals, ajudar-los a efectuar la descàrrega emocional, minimitzar l’impacte i valorar les possibles repercussions en l’àmbit personal i professional que puguin aparèixer: absentisme, abandonament professional, desmotivació o inseguretat.

La Fundación Signo reconeix cada any, a través dels Premios Profesor Barea, l'esforç d'institucions públiques i privades per implantar sistemes de gestió sanitaris innovadors, que permetin donar resposta tant a la sostenibilitat del sistema com a una atenció sanitària de qualitat.

 

Podeu trobar més informació a la secció de la intranet hospitalària http://intranet.hsd.es/husd.php?idpag=20

 

 

Llegir 339 vegades