Entre el 5 i el 10% dels càncers diagnosticats estan relacionats amb una predisposició hereditària

Entre el 5 i el 10% dels diagnòstics de càncer està relacionat amb síndromes de predisposició heredi...

Son Espases du a terme obres de millora a les urgències per augmentar el confort i la intimitat dels pacients

L’Hospital Universitari Son Espases ha iniciat les obres de reforma del Servei d’Urgències per millo...

Son Espases convoca la segona edició del premi de projectes d’innovació en cures

L’Hospital Universitari Son Espases convoca la segona edició del Premi de Projectes d’Innovació en C...

Son Espases amplia l’aparcament amb 525 noves places gratuïtes

 L’Hospital Universitari Son Espases ha iniciat les tasques preliminars per ampliar l’aparcament d...

Inversió d'1,1 M€ per a la reforma de la Conva B de l'Hospital General

El Servei de Salut ha iniciat la contractació de la reforma de la unitat d’hospitalització de conval...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 10 Maig 2018 14:46

Son Espases acull la Jornada “La Salut, un dret humà” per celebrar el Dia Internacional de la Infermeria Destacats

Son Espases acull la Jornada “La Salut, un dret humà” per celebrar el Dia Internacional de la Infermeria

 

L’Hospital ha acollit avui matí la Jornada “La Salut, un dret humà” per celebrar el Dia Internacional de la Infermeria, que es commemora el proper 12 de maig, data que recorda el naixement de Florence Nightingale, considerada la fundadora de la Infermeria moderna. L’objectiu de la jornada ha estat oferir un reconeixement a tots els que es dediquen a aquesta professió i donar visibilitat a la inestimable aportació dels infermers en la salut de la població. La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha estat l’encarregada d’inaugurar la Jornada, l’han acompanyada el director gerent, Josep Pomar, i el subdirector d’infermeria, David Torres.

A la primera conferència, s’ha fet un balanç dels quinze anys de la Unitat de Cures Pal·liatives de l’Hospital General. En aquest sentit, s’ha recalcat molt en el fet que oferir cures basades en els valors i centrades en la persona i no en la malaltia, és la veritable essència d’aquesta Unitat i és el que proporciona dignitat al final de la vida.

També s’han presentat cinc projectes d’invocació, desenvolupats o en fase de desenvolupament a l’Hospital, de la Unitat de Vigilància Intensiva d'Adults, d’Hospitalització d'Adults, de Pediatria, de la Sala de Parts i de Rehabilitació.

El subdirector d’Infermeria, Juan Carlos Berdeal, ha presentat els resultats del projecte guanyador de la 1a edició del Premi de Projectes d’Innovació en Cures 2017, 'Shhh.., estic madurant', de l’UCI Neonatal. El projecte tracta de reduir el renou d’UCIN, per aquest motiu, s’han efectuat sessions educatives per als professionals amb la finalitat de conscienciar sobre els efectes del renou, millorar la salut dels pacients i la qualitat de treball a la Unitat.

La conferència de clausura ha estat a càrrec del psiquiatra Oriol Lafau, que ha analitzat el discurs dels infermers sobre la imatge de la seva professió i la visió que tenen els infants sobre la infermeria per a la construcció dels estereotips.

La Jornada ha finalitzat amb la projecció d’un vídeo per donar visibilitat als valors d’infermeria que dirigeixen la pràctica assistencial.

 

 

Llegir 349 vegades