Els infants ingressats a Son Espases podran desplaçar-se en cotxe elèctric fins a les zones de proves i a les sales d’operacions

Els infants ingressats a l’Àrea de Pediatria de l’Hospital Universitari Son Espases disposen des d’a...

Convocada la Segona Cursa Son Espases

L’Hospital Universitari Son Espases ha organitzat la Segona Cursa Son Espases per al diumenge 24 de ...

Son Espases lliura els Premis d'Investigació 2018

L’Hospital Universitari Son Espases ha lliurat avui de matí els Premis d’Investigació 2018, que pret...

Son Espases ret homenatge als professionals que s'han jubilat enguany

  L’Hospital Universitari Son Espases ha celebrat avui dematí un acte per retre hom...

Guanyadors del Primer Concurs de Relars Curts

Categoria “Professionals de l'Hospital” – Relats en castellà 1r Premi: • Guanyador: Francisco ...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 10 Maig 2018 14:46

Son Espases acull la Jornada “La Salut, un dret humà” per celebrar el Dia Internacional de la Infermeria Destacats

Son Espases acull la Jornada “La Salut, un dret humà” per celebrar el Dia Internacional de la Infermeria

 

L’Hospital ha acollit avui matí la Jornada “La Salut, un dret humà” per celebrar el Dia Internacional de la Infermeria, que es commemora el proper 12 de maig, data que recorda el naixement de Florence Nightingale, considerada la fundadora de la Infermeria moderna. L’objectiu de la jornada ha estat oferir un reconeixement a tots els que es dediquen a aquesta professió i donar visibilitat a la inestimable aportació dels infermers en la salut de la població. La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha estat l’encarregada d’inaugurar la Jornada, l’han acompanyada el director gerent, Josep Pomar, i el subdirector d’infermeria, David Torres.

A la primera conferència, s’ha fet un balanç dels quinze anys de la Unitat de Cures Pal·liatives de l’Hospital General. En aquest sentit, s’ha recalcat molt en el fet que oferir cures basades en els valors i centrades en la persona i no en la malaltia, és la veritable essència d’aquesta Unitat i és el que proporciona dignitat al final de la vida.

També s’han presentat cinc projectes d’invocació, desenvolupats o en fase de desenvolupament a l’Hospital, de la Unitat de Vigilància Intensiva d'Adults, d’Hospitalització d'Adults, de Pediatria, de la Sala de Parts i de Rehabilitació.

El subdirector d’Infermeria, Juan Carlos Berdeal, ha presentat els resultats del projecte guanyador de la 1a edició del Premi de Projectes d’Innovació en Cures 2017, 'Shhh.., estic madurant', de l’UCI Neonatal. El projecte tracta de reduir el renou d’UCIN, per aquest motiu, s’han efectuat sessions educatives per als professionals amb la finalitat de conscienciar sobre els efectes del renou, millorar la salut dels pacients i la qualitat de treball a la Unitat.

La conferència de clausura ha estat a càrrec del psiquiatra Oriol Lafau, que ha analitzat el discurs dels infermers sobre la imatge de la seva professió i la visió que tenen els infants sobre la infermeria per a la construcció dels estereotips.

La Jornada ha finalitzat amb la projecció d’un vídeo per donar visibilitat als valors d’infermeria que dirigeixen la pràctica assistencial.

 

 

Llegir 492 vegades