Inversió d'1,1 M€ per a la reforma de la Conva B de l'Hospital General

El Servei de Salut ha iniciat la contractació de la reforma de la unitat d’hospitalització de conval...

Dia Mundial contra el Tabac

Avui, 31 de maig, amb motiu del Dia Mundial contra el Tabac, els serveis de Pneumologia i d’Otorrino...

46 residents comencen la formació especialitzada a l’Hospital Universitari Son Espases

Quaranta-sis residents inicien avui la seva formació especialitzada en alguna de les trenta dues esp...

Son Espases acull la Jornada “La Salut, un dret humà” per celebrar el Dia Internacional de la Infermeria

Son Espases acull la Jornada “La Salut, un dret humà” per celebrar el Dia Internacional de la Inferm...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 31 Maig 2018 14:42

Dia Mundial contra el Tabac Destacats

Avui, 31 de maig, amb motiu del Dia Mundial contra el Tabac, els serveis de Pneumologia i d’Otorrinolaringologia de l’Hospital han realitzat cooximetries, espirometries i proves per mesurar l’edat pulmonar a usuaris i a professionals que s’han acostat a la taula informativa, instal·lada a l’entrada de Consultes Externes. A més, han donat consells per deixar de fumar i han dut a terme actes de sensibilització sobre els efectes nocius del tabac. Una cinquantena de persona s’ha apuntat a la Consulta de Deshabituació del Tabac.

 Deixar de fumar disminueix el risc de tenir: càncer de pulmó i altres tipus de càncer, infart agut de miocardi, accident cerebrovascular i malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC). El consell mèdic ha reiterat que incideix en els aspectes positius de deixar de fumar, que és una de les activitats preventives amb una millor relació cost-efectivitat.

 Actualment, en els països desenvolupats, el tabac és la principal causa aïllada de mortalitat, morbiditat i discapacitat prematura i evitable. Les quatre causes més freqüents de mort atribuïbles al tabac són: càncer de pulmó (26,5%), malaltia pulmonar obstructiva crònica (20,9%), cardiopatia isquèmica (12,8%) i malaltia cerebrovascular (9,2%). El tabac és el causant del 91% de totes les morts per càncer de pulmó, i del 85,4% de les morts per MPOC en els homes. En les dones, aquestes xifres són del 37,5% i del 25,6% respectivament.

Llegir 193 vegades