Els infants ingressats a Son Espases podran desplaçar-se en cotxe elèctric fins a les zones de proves i a les sales d’operacions

Els infants ingressats a l’Àrea de Pediatria de l’Hospital Universitari Son Espases disposen des d’a...

Convocada la Segona Cursa Son Espases

L’Hospital Universitari Son Espases ha organitzat la Segona Cursa Son Espases per al diumenge 24 de ...

Son Espases lliura els Premis d'Investigació 2018

L’Hospital Universitari Son Espases ha lliurat avui de matí els Premis d’Investigació 2018, que pret...

Son Espases ret homenatge als professionals que s'han jubilat enguany

  L’Hospital Universitari Son Espases ha celebrat avui dematí un acte per retre hom...

Guanyadors del Primer Concurs de Relars Curts

Categoria “Professionals de l'Hospital” – Relats en castellà 1r Premi: • Guanyador: Francisco ...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 31 Maig 2018 14:42

Dia Mundial contra el Tabac Destacats

Avui, 31 de maig, amb motiu del Dia Mundial contra el Tabac, els serveis de Pneumologia i d’Otorrinolaringologia de l’Hospital han realitzat cooximetries, espirometries i proves per mesurar l’edat pulmonar a usuaris i a professionals que s’han acostat a la taula informativa, instal·lada a l’entrada de Consultes Externes. A més, han donat consells per deixar de fumar i han dut a terme actes de sensibilització sobre els efectes nocius del tabac. Una cinquantena de persona s’ha apuntat a la Consulta de Deshabituació del Tabac.

 Deixar de fumar disminueix el risc de tenir: càncer de pulmó i altres tipus de càncer, infart agut de miocardi, accident cerebrovascular i malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC). El consell mèdic ha reiterat que incideix en els aspectes positius de deixar de fumar, que és una de les activitats preventives amb una millor relació cost-efectivitat.

 Actualment, en els països desenvolupats, el tabac és la principal causa aïllada de mortalitat, morbiditat i discapacitat prematura i evitable. Les quatre causes més freqüents de mort atribuïbles al tabac són: càncer de pulmó (26,5%), malaltia pulmonar obstructiva crònica (20,9%), cardiopatia isquèmica (12,8%) i malaltia cerebrovascular (9,2%). El tabac és el causant del 91% de totes les morts per càncer de pulmó, i del 85,4% de les morts per MPOC en els homes. En les dones, aquestes xifres són del 37,5% i del 25,6% respectivament.

Llegir 450 vegades