Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

702 corredors participen a la Segona Cursa Son Espases

702 corredors han participat avui matí a la Segona Cursa Son Espases. Es tracta d’una iniciativa de ...

Les noves habitacions d'Oncologia Pediàtrica de Son Espases milloraran el confort dels infants ingressats

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patrícia...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 31 Maig 2018 14:42

Dia Mundial contra el Tabac Destacats

Avui, 31 de maig, amb motiu del Dia Mundial contra el Tabac, els serveis de Pneumologia i d’Otorrinolaringologia de l’Hospital han realitzat cooximetries, espirometries i proves per mesurar l’edat pulmonar a usuaris i a professionals que s’han acostat a la taula informativa, instal·lada a l’entrada de Consultes Externes. A més, han donat consells per deixar de fumar i han dut a terme actes de sensibilització sobre els efectes nocius del tabac. Una cinquantena de persona s’ha apuntat a la Consulta de Deshabituació del Tabac.

 Deixar de fumar disminueix el risc de tenir: càncer de pulmó i altres tipus de càncer, infart agut de miocardi, accident cerebrovascular i malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC). El consell mèdic ha reiterat que incideix en els aspectes positius de deixar de fumar, que és una de les activitats preventives amb una millor relació cost-efectivitat.

 Actualment, en els països desenvolupats, el tabac és la principal causa aïllada de mortalitat, morbiditat i discapacitat prematura i evitable. Les quatre causes més freqüents de mort atribuïbles al tabac són: càncer de pulmó (26,5%), malaltia pulmonar obstructiva crònica (20,9%), cardiopatia isquèmica (12,8%) i malaltia cerebrovascular (9,2%). El tabac és el causant del 91% de totes les morts per càncer de pulmó, i del 85,4% de les morts per MPOC en els homes. En les dones, aquestes xifres són del 37,5% i del 25,6% respectivament.

Llegir 548 vegades