El servei de Radiologia de Son Espases realitza cada any 750 estudis cardíacs

L’any 2017, el Servei de Radiologia de l’Hospital Universitari Son Espases va fer 747 estudis cardía...

Son Espases convoca la primera edició del Concurs de Relats Curts

L’Hospital Universitari Son Espases ha convocat la primera edició del Concurs de Relats Curts, al qu...

Son Espases incorpora una tècnica per evitar les seqüeles de l’extirpació del càncer de mama

L’Hospital Universitari Son Espases ha incorporat la tècnica de localització del gangli sentinella, ...

Son Espases reforma les vuit habitacions d’oncologia pediàtrica per augmentar-ne la lluminositat

L’Hospital Universitari Son Espases ha iniciat les obres de millora de les vuit habitacions individu...

Entre el 5 i el 10% dels càncers diagnosticats estan relacionats amb una predisposició hereditària

Entre el 5 i el 10% dels diagnòstics de càncer està relacionat amb síndromes de predisposició heredi...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dimarts, 03 Juliol 2018 10:19

Inversió d'1,1 M€ per a la reforma de la Conva B de l'Hospital General Destacats

El Servei de Salut ha iniciat la contractació de la reforma de la unitat d’hospitalització de convalescència de la planta B (de 977 metres quadrats) de l’Hospital General amb una inversió d’1,1 M€. Es tracta d’una reforma integral que preveu una modificació de la distribució de la planta per ampliar les habitacions i millorar el desenvolupament de l’activitat professional. També es duran a terme millores estructurals (instal·lacions de fontaneria, climatització, elèctriques...) i d’equipament (nou mobiliari, adaptació a les persones amb mobilitat reduïda, etc..), a més de l’ampliació de la zona office, o la reubicació del control d’infermeria, entre d’altres.

La unitat de convalescència B té una trentena de llits i no s’ha reformat des de fa més de trenta anys amb l’excepció d’algunes reparacions menors. Les instal·lacions han quedat obsoletes i es feia molt necessària una reforma. Aquesta actuació forma part del projecte de rehabilitació i millora de tot el centre hospitalari fonamental per a l’atenció a la cronicitat ja que l’Hospital General rep cada any rep més de trenta-quatre mil estades.


Projecte de rehabilitació i millora del l’Hospital General

El projecte de rehabilitació de l’Hospital General es va iniciar l’any 2017 i consisteix en un seguit d’actuacions per millorar les estructures i les instal·lacions de l’edifici, així com per dur a terme la modernització tecnològica dels serveis del centre.

L’any 2017 ja es va iniciar la reparació de deficiències elèctriques i el sanejament i replantejament d’algunes instal·lacions com ara la sala de central tèrmica. Ja s’han reparat les cobertes – a fi de corregir humitats- sobretot a la unitat de convalescència C, que havia estat objecte de filtracions d’aigua de pluja, afectant l’estructura de l’edifici. Aquest coberta es va impermeabilitzar per resoldre definitivament el problema d’humitats i goteres. També s’ha realitzat una profunda neteja de les canals pluvials.

A més, es troben en procés diverses actuacions tecnològiques com ara la instal·lació d’un nou equip de raigs X convencional i la reforma de la sala convencional per adaptar-la a les característiques del nou equip i a les necessitats assistencials que requereix una sala de raigs X actual.

Dades d’activitat

L’Hospital General va néixer l’any 1456 i amb el pas dels anys s’ha convertit en un centre sanitari reconegut i apreciat per la població com a espai per a pacients amb malalties cròniques o amb tractaments pal·liatius. En els darrers quatre anys, l’activitat de l’Hospital General ha anat en creixement, i ha passat de 30.235 estades l’any 2014 a 31.583 registrades l’any passat.

Al llarg de l’any 2017, l’Hospital General ha mantingut un índex d’ocupació del 97,4 % i el nombre d’ingressos ha superat els 1.440 anuals. L’estada mitjana s’ha mantingut en xifres similars a les d’anys anteriors, això és sobre els 21,9 dies.

Finalment, i com a reforç del paper que ha de tenir l’Estratègia de la Cronicitat, els ingressos procedents directament des d’Atenció Primària a través dels programes de pacients crònics avançats (PCA) i equips de suport d’atenció domiciliària (ESAD) han crescut un 11,5% respecte a l'any anterior i ja suposen més d’un 25 % dels ingressos a l’Hospital.

Llegir 331 vegades