Més de 200 infermeres assisteixen a Son Espases a la I Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada

Més de 200 professionals de la infermeria de tots els hospitals públics de les Illes Balears han ass...

Un hospital per als ossos de peluix

Per tercer any consecutiu, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de la UIB ha organitzat...

702 corredors participen a la Segona Cursa Son Espases

702 corredors han participat avui matí a la Segona Cursa Son Espases. Es tracta d’una iniciativa de ...

Les noves habitacions d'Oncologia Pediàtrica de Son Espases milloraran el confort dels infants ingressats

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patrícia...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dimarts, 03 Juliol 2018 10:19

Inversió d'1,1 M€ per a la reforma de la Conva B de l'Hospital General Destacats

El Servei de Salut ha iniciat la contractació de la reforma de la unitat d’hospitalització de convalescència de la planta B (de 977 metres quadrats) de l’Hospital General amb una inversió d’1,1 M€. Es tracta d’una reforma integral que preveu una modificació de la distribució de la planta per ampliar les habitacions i millorar el desenvolupament de l’activitat professional. També es duran a terme millores estructurals (instal·lacions de fontaneria, climatització, elèctriques...) i d’equipament (nou mobiliari, adaptació a les persones amb mobilitat reduïda, etc..), a més de l’ampliació de la zona office, o la reubicació del control d’infermeria, entre d’altres.

La unitat de convalescència B té una trentena de llits i no s’ha reformat des de fa més de trenta anys amb l’excepció d’algunes reparacions menors. Les instal·lacions han quedat obsoletes i es feia molt necessària una reforma. Aquesta actuació forma part del projecte de rehabilitació i millora de tot el centre hospitalari fonamental per a l’atenció a la cronicitat ja que l’Hospital General rep cada any rep més de trenta-quatre mil estades.


Projecte de rehabilitació i millora del l’Hospital General

El projecte de rehabilitació de l’Hospital General es va iniciar l’any 2017 i consisteix en un seguit d’actuacions per millorar les estructures i les instal·lacions de l’edifici, així com per dur a terme la modernització tecnològica dels serveis del centre.

L’any 2017 ja es va iniciar la reparació de deficiències elèctriques i el sanejament i replantejament d’algunes instal·lacions com ara la sala de central tèrmica. Ja s’han reparat les cobertes – a fi de corregir humitats- sobretot a la unitat de convalescència C, que havia estat objecte de filtracions d’aigua de pluja, afectant l’estructura de l’edifici. Aquest coberta es va impermeabilitzar per resoldre definitivament el problema d’humitats i goteres. També s’ha realitzat una profunda neteja de les canals pluvials.

A més, es troben en procés diverses actuacions tecnològiques com ara la instal·lació d’un nou equip de raigs X convencional i la reforma de la sala convencional per adaptar-la a les característiques del nou equip i a les necessitats assistencials que requereix una sala de raigs X actual.

Dades d’activitat

L’Hospital General va néixer l’any 1456 i amb el pas dels anys s’ha convertit en un centre sanitari reconegut i apreciat per la població com a espai per a pacients amb malalties cròniques o amb tractaments pal·liatius. En els darrers quatre anys, l’activitat de l’Hospital General ha anat en creixement, i ha passat de 30.235 estades l’any 2014 a 31.583 registrades l’any passat.

Al llarg de l’any 2017, l’Hospital General ha mantingut un índex d’ocupació del 97,4 % i el nombre d’ingressos ha superat els 1.440 anuals. L’estada mitjana s’ha mantingut en xifres similars a les d’anys anteriors, això és sobre els 21,9 dies.

Finalment, i com a reforç del paper que ha de tenir l’Estratègia de la Cronicitat, els ingressos procedents directament des d’Atenció Primària a través dels programes de pacients crònics avançats (PCA) i equips de suport d’atenció domiciliària (ESAD) han crescut un 11,5% respecte a l'any anterior i ja suposen més d’un 25 % dels ingressos a l’Hospital.

Llegir 541 vegades