Son Espases incorporarà una estació robotitzada per fer fins a 2.400 proves PCR al dia

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases incorporarà una estació robotitzad...

El Dr. Ginard i la Dra. Torrent, nous caps de servei i secció, respectivament

El director gerent de l’Hospital, Josep Pomar, acompanyat de la subdirectora mèdica de l’Àrea Quirúr...

S'aprova el projecte d'obres per reformar la Unitat d'Estada Llarga de l'Hospital Psiquiàtric

El Consell de Govern ha aprovat avui el projecte d’obres de reforma de la unitat d’estada llarga (ed...

43 residents de Medicina acaben la formació especialitzada a Son Espases

Quaranta-tres residents de Medicina han finalitzat la formació especialitzada a l’Hospital Universit...

Estam amb tu

 L’Hospital posa en marxa una campanya perquè tothom qui vulgui pugui enviar missatges de suport als...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 08 Novembre 2018 14:46

El servei de Radiologia de Son Espases realitza cada any 750 estudis cardíacs Destacats

L’any 2017, el Servei de Radiologia de l’Hospital Universitari Son Espases va fer 747 estudis cardíacs. En concret, es varen fer 704 ressonàncies magnètiques cardíaques i 73 tomografies computades (TAC) per estudiar l’anatomia i la funció del cor i de les artèries de forma exacta. El Servei de Radiologia ha fet públiques aquestes dades avui amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, que es commemora cada 8 de novembre.

 Enguany, la imatge cardíaca és el tema principal i l’objectiu és ressaltar el paper essencial dels professionals de la imatge en la detecció, diagnòstic i maneig de malalties cardíaques, augmentant la qualitat de l’atenció i el tractament dels pacients. Per aquest motiu, el Servei de Radiologia, ha organitzat una jornada centrada en aspectes rellevants de la imatge cardíaca a la qual hi han assistit més d’un centenar de persones, entre professionals i estudiants de tècnic/tècnica en radiodiagnòstic.

 Les tomografies computades multidetectores es realitzen a pacients amb risc intermedi o baix, per a realitzar estudis de les artèries coronàries, estudis prequirúrgics o per posar un implant valvular aòrtic (TAVI). Per altra banda, la ressonància magnètica cardíaca és una prova radiològica que no irradia i que s’utilitza per fer el diagnòstic i seguiment de patologies cardíaques. En infants s’empra, principalment, per a patologies cardíaques congènites i en adults per a infeccions cardíaques, malalties del pericardi, isquèmia i per a valorar la viabilitat de realitzar una cirurgia en el miocardi.

 La radiologia és una de les disciplines més emocionants i en constant progrés en l’àmbit sanitari, així com un camp de gran activitat en termes de recerca tecnològica i biològica. En aquest sentit, el Dia Internacional de la Radiologia és un esdeveniment divulgatiu anual que es celebra amb els objectius de crear més consciència sobre la contribució de la radiologia a l’atenció segura del pacient i millorar la comprensió del paper fonamental que ocupa el personal de radiologia en el continu de l’atenció sanitària.

 

 

Llegir 531 vegades