Pneumologia de Son Espases organitza una classe de ioga amb pacients amb fibrosi pulmonar idiopàtica

La Unitat de Malalties Intersticials del Servei de Pneumologia de Son Espases ha organitzat avui mat...

Son Espases i Atenció Primària de Mallorca comparteixen un sistema de notificació d'incidents per millorar la seguretat del pacient

L’Hospital Universitari Son Espases i Atenció Primària de Mallorca comparteixen un sistema de notifi...

Devers 110.000 persones pateixen migranya a les Illes Balears

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la migranya és la tercera malaltia més freqüent, i ...

Les usuàries de Maternitat qualifiquen amb un excel·lent l’atenció rebuda durant el seu part a Son Espases

Les usuàries de Maternitat de Son Espases qualifiquen amb un excel·lent —un 9,1— l’atenció rebuda du...

Son Espases inverteix més de mig milió d’euros en la reforma integral de l’Àrea de Radiologia de l’Hospital General

La Gerència de l’Hospital Universitari Son Espases–Sector Ponent ha iniciat les obres per a la refor...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 31 Gener 2019 11:18

El Servei de Salut inicia la reforma integral de la Unitat de Convalescència B de l’Hospital General Destacats

El Servei de Salut de les Illes Balears ha iniciat les obres per a la reforma integral de la Unitat de Convalescència B de l’Hospital General. Les obres tenen un cost d’1.252.638,36 € i es calcula que estaran enllestides el mes de juliol. També han començat les tasques per canviar el quadre elèctric i la sala central tèrmica, que conté els dipòsits d’aigua calenta sanitària i el circuit primari que dona subministrament a l’Hospital, amb un cost de 100.612,78 €. Aquestes actuacions s’emmarquen en el Pla de Rehabilitació i Millora del centre, valorat en tres milions d’euros, que inclou un conjunt d’actuacions per millorar les estructures i les instal·lacions de l’edifici i per a la modernització tecnològica dels serveis de l’Hospital. Suposa tornar a invertir en un centre hospitalari emblemàtic, fonamental per a l’atenció dels pacients crònics.

 

La nova Unitat de Convalescència  B ocuparà una superfície de 977 m2 repartits en desset habitacions, deu de les quals seran individuals, tot i que per necessitats assistencials puntuals es podrà duplicar el nombre de llits en aquestes habitacions; en total, disposarà de vint-i-quatre llits d’hospitalització per a pacients crònics (els pacients crònics avançats ingressen directament des de l’atenció primària i els pacients crònics complexos ho fan des de Son Espases). Totes les habitacions tendran la superfície adient, seran exteriors -amb vista a la Plaça de l'Hospital o al pati de la Sang-, i comptaran amb: bany assistit, climatització i carpinteries amb aïllament per oferir als malats ingressats el confort que necessiten. 

 Fins que les obres no hagin acabat, els/les professionals que fan feina en aquesta àrea s’han distribuït en altres unitats de l’Hospital General, de l’Hospital Verge de la Salut i de Son Espases, d’acord amb les necessitats assistencials i les preferències que han manifestat.

 

Actuacions de millora ja executades a l’Hospital General

Des de l’any 2017 s’han duit a terme múltiples millores estructurals i de les instal·lacions de l’Hospital General. Ja s’hi han fet reparacions diverses a fi de fer desaparèixer les humitats, sobretot a les zones on les cobertes formades per teules estaven en mal estat; concretament s’ha impermeabilitzat la coberta de la terrassa de la Unitat de Convalescència C, on hi havia filtracions d’aigua de pluja que havien afectat greument l’estructura de l’edifici i havien generat humitats i goteres a les habitacions inferiors, amb les consegüents molèsties per als pacients i els riscs per al personal de la planta. També s’han fet actuacions per millorar l’estructura danyada de les bigues de fusta de l’Hospital, afectada per l’acció dels tèrmits al llarg dels anys.

 

Actuacions de millora pendents

El Pla de Rehabilitació i Millora del centre també preveu reconvertir l’Àrea Quirúrgica i l’antiga zona d’Urgències en un espai per a consultes externes. D’aquesta manera es donarà un ús pràctic a una zona que està en mal estat i desaprofitada. Aquesta reforma està actualment en la fase de licitació.
  
També s’instal·larà un nou equip de radiologia convencional i es reformarà la sala convencional per adaptar-la a les característiques del nou equip i a les necessitats assistencials que requereix una sala de radiologia actual.

 Finalment, el Pla també preveu la reforma integral de la Unitat de Convalescència C; actualment s’està en la fase de redacció del projecte.

Llegir 342 vegades