Son Espases incorporarà una estació robotitzada per fer fins a 2.400 proves PCR al dia

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases incorporarà una estació robotitzad...

El Dr. Ginard i la Dra. Torrent, nous caps de servei i secció, respectivament

El director gerent de l’Hospital, Josep Pomar, acompanyat de la subdirectora mèdica de l’Àrea Quirúr...

S'aprova el projecte d'obres per reformar la Unitat d'Estada Llarga de l'Hospital Psiquiàtric

El Consell de Govern ha aprovat avui el projecte d’obres de reforma de la unitat d’estada llarga (ed...

43 residents de Medicina acaben la formació especialitzada a Son Espases

Quaranta-tres residents de Medicina han finalitzat la formació especialitzada a l’Hospital Universit...

Estam amb tu

 L’Hospital posa en marxa una campanya perquè tothom qui vulgui pugui enviar missatges de suport als...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dissabte, 27 Juliol 2019 09:38

Son Espases inverteix 1,7 milions d’euros en la renovació dels servidors del sistema d’informació d’històries clíniques Destacats

L’Hospital Universitari Son Espases ha invertit 1,7 milions d’euros per renovar els servidors del seu sistema d’informació d’històries clíniques, anomenat Millennium, després de deu anys en funcionament. En concret, 1,3 milions d’euros corresponen a la renovació de la infraestructura i a la compra de llicències informàtiques de programari base, i 400.000 € s’han destinat a la instal·lació de Millennium a càrrec de Cerner sobre la nova infraestructura. L’objectiu d’aquesta inversió és assegurar un rendiment òptim per als anys vinents, millorar l’experiència de l’usuari i oferir un servei més bo als pacients.

 Millennium és el sistema de gestió de pacients, Història Clínica Electrònica (HCE) i solucions departamentals (farmàcia, etc.) completament integrats que està implantat a l’Hospital Universitari Son Espases des que es va inaugurar, l’any 2010. Va ser el primer sistema d’informació hospitalària (HIS) que va aconseguir el guardó HISS Davies Enterprise fora dels Estats Units d’Amèrica. Una de les característiques principals és la potencialitat del gestor de peticions, que és transversal a tots els serveis, cosa que permet demanar al mateix temps i amb poc més d’un clic diverses indicacions clíniques tot agrupant-les (proves complementàries de laboratori i de radiologia, indicacions farmacèutiques, indicacions terapèutiques, cites, etc.). També cal destacar el disseny de la introducció de dades de manera estructurada i ordenada segons els fluxos del treball clínic que s’ha desenvolupat en els darrers dos anys, que facilita, per una banda, la documentació de la història clínica dels pacients a càrrec dels professionals i, per a l’altra, l’extracció de dades i indicadors. Actualment, més de 1.100 usuaris accedeixen cada dia de manera concurrent a Millennium, que alberga més d’un milió d’històries clíniques.

 

Instal·lació de Millennium en la nova infraestructura

A la 1.00 de la matinada de dissabte (és a dir, durant la nit del divendres al dissabte) ha tingut lloc una aturada programada per dur a terme les tasques de canvi d’infraestructura, durant les quals no s’hi han registrat incidències. Des de les 8.00 hores d’avui, Millennium ja funciona sobre la nova infraestructura informàtica. Durant aquestes set hores d’aturada programada han estat en marxa els ordinadors prevists en el pla de contingència per tal que els professionals poguessin accedir a les històries clíniques.

Llegir 611 vegades