Pneumologia de Son Espases organitza una classe de ioga amb pacients amb fibrosi pulmonar idiopàtica

La Unitat de Malalties Intersticials del Servei de Pneumologia de Son Espases ha organitzat avui mat...

Son Espases i Atenció Primària de Mallorca comparteixen un sistema de notificació d'incidents per millorar la seguretat del pacient

L’Hospital Universitari Son Espases i Atenció Primària de Mallorca comparteixen un sistema de notifi...

Devers 110.000 persones pateixen migranya a les Illes Balears

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la migranya és la tercera malaltia més freqüent, i ...

Les usuàries de Maternitat qualifiquen amb un excel·lent l’atenció rebuda durant el seu part a Son Espases

Les usuàries de Maternitat de Son Espases qualifiquen amb un excel·lent —un 9,1— l’atenció rebuda du...

Son Espases inverteix més de mig milió d’euros en la reforma integral de l’Àrea de Radiologia de l’Hospital General

La Gerència de l’Hospital Universitari Son Espases–Sector Ponent ha iniciat les obres per a la refor...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dissabte, 27 Juliol 2019 09:38

Son Espases inverteix 1,7 milions d’euros en la renovació dels servidors del sistema d’informació d’històries clíniques Destacats

L’Hospital Universitari Son Espases ha invertit 1,7 milions d’euros per renovar els servidors del seu sistema d’informació d’històries clíniques, anomenat Millennium, després de deu anys en funcionament. En concret, 1,3 milions d’euros corresponen a la renovació de la infraestructura i a la compra de llicències informàtiques de programari base, i 400.000 € s’han destinat a la instal·lació de Millennium a càrrec de Cerner sobre la nova infraestructura. L’objectiu d’aquesta inversió és assegurar un rendiment òptim per als anys vinents, millorar l’experiència de l’usuari i oferir un servei més bo als pacients.

 Millennium és el sistema de gestió de pacients, Història Clínica Electrònica (HCE) i solucions departamentals (farmàcia, etc.) completament integrats que està implantat a l’Hospital Universitari Son Espases des que es va inaugurar, l’any 2010. Va ser el primer sistema d’informació hospitalària (HIS) que va aconseguir el guardó HISS Davies Enterprise fora dels Estats Units d’Amèrica. Una de les característiques principals és la potencialitat del gestor de peticions, que és transversal a tots els serveis, cosa que permet demanar al mateix temps i amb poc més d’un clic diverses indicacions clíniques tot agrupant-les (proves complementàries de laboratori i de radiologia, indicacions farmacèutiques, indicacions terapèutiques, cites, etc.). També cal destacar el disseny de la introducció de dades de manera estructurada i ordenada segons els fluxos del treball clínic que s’ha desenvolupat en els darrers dos anys, que facilita, per una banda, la documentació de la història clínica dels pacients a càrrec dels professionals i, per a l’altra, l’extracció de dades i indicadors. Actualment, més de 1.100 usuaris accedeixen cada dia de manera concurrent a Millennium, que alberga més d’un milió d’històries clíniques.

 

Instal·lació de Millennium en la nova infraestructura

A la 1.00 de la matinada de dissabte (és a dir, durant la nit del divendres al dissabte) ha tingut lloc una aturada programada per dur a terme les tasques de canvi d’infraestructura, durant les quals no s’hi han registrat incidències. Des de les 8.00 hores d’avui, Millennium ja funciona sobre la nova infraestructura informàtica. Durant aquestes set hores d’aturada programada han estat en marxa els ordinadors prevists en el pla de contingència per tal que els professionals poguessin accedir a les històries clíniques.

Llegir 256 vegades