Pneumologia de Son Espases organitza una classe de ioga amb pacients amb fibrosi pulmonar idiopàtica

La Unitat de Malalties Intersticials del Servei de Pneumologia de Son Espases ha organitzat avui mat...

Son Espases i Atenció Primària de Mallorca comparteixen un sistema de notificació d'incidents per millorar la seguretat del pacient

L’Hospital Universitari Son Espases i Atenció Primària de Mallorca comparteixen un sistema de notifi...

Devers 110.000 persones pateixen migranya a les Illes Balears

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la migranya és la tercera malaltia més freqüent, i ...

Les usuàries de Maternitat qualifiquen amb un excel·lent l’atenció rebuda durant el seu part a Son Espases

Les usuàries de Maternitat de Son Espases qualifiquen amb un excel·lent —un 9,1— l’atenció rebuda du...

Son Espases inverteix més de mig milió d’euros en la reforma integral de l’Àrea de Radiologia de l’Hospital General

La Gerència de l’Hospital Universitari Son Espases–Sector Ponent ha iniciat les obres per a la refor...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dimecres, 07 Agost 2019 09:00

Son Espases amplia l’oferta formativa especialitzada, de manera que podrà formar residents de rehabilitació Destacats

L’Hospital Universitari Son Espases ha ampliat la seva oferta de formació sanitària especialitzada, de manera que a partir de l’any vinent podrà formar residents de Medicina Física i Rehabilitació. En total, la Unitat Docent de Son Espases té actualment trenta-quatre especialitats mèdiques acreditades.

 Segons la Comissió Nacional de Medicina Física i Rehabilitació, aquesta darrera especialitat comprèn el diagnòstic, la valoració, la prevenció i el tractament de les incapacitats i està orientada a facilitar, mantenir o recuperar el grau màxim possible de capacitat funcional i independència. Es tracta d’una especialitat en canvi continu i en creixement exponencial.

 

Per al Servei de Medicina Física i Rehabilitació, la formació de futurs especialistes suposa un impuls per continuar millorar i innovar en l’assistència que es presta a Son Espases. De ben segur que garantirà el planter d’aquests professionals, atès que es tracta d’una especialitat amb molta demanda.

 

Les competències professionals de l’especialitat són les següents:

–        Pretén una aproximació holística a persones de totes les edats amb alguna lesió aguda o crònica o amb discapacitat permanent o transitòria. Les activitats dels professionals se centren sobretot en les malalties i en els problemes que afecten els sistemes musculoesquelètic, neurològic, cardíac i respiratori, i s’aborden així mateix les disfuncions urogenitals, per dolor i càncer, per cremades, trasplantaments o amputacions.

–        Promou la salut i prevé, diagnostica, avalua, prescriu i tracta l’estat de la malaltia. Estableix com a prioritat l’assoliment d’objectius ocupacionals i els relatius a la funcionalitat i a la reintegració.

–        Per assolir els objectius establerts, la rehabilitació utilitza mitjans farmacològics, de teràpia física, ocupacionals, del llenguatge i de la comunicació i la cognició, ajudes tècniques i les noves tecnologies, cosa que implica la necessitat de treballar en equips multidisciplinaris (fisioteràpia, teràpia ocupacional, logopèdia, etc.).

  

El Servei de Medicina Física i Rehabilitació de Son Espases compta amb nou facultatius especialistes i comprèn les unitats monogràfiques següents: Unitat de Neurorehabilitació, Unitat de Rehabilitació Infantil, Unitat de Rehabilitació en Patologia Traumatològica, Unitat de Rehabilitació del Sòl Pelvià, Unitat d’Amputats, Unitat de Limfedemes, Unitat de Rehabilitació Respiratòria i, d’incorporació recent, Unitat de Paràlisi Facial, Unitat de Rehabilitació Intervencionista i Unitat Multidisciplinària d’ELA.

 

50 residents comencen enguany la formació especialitzada a Son Espases

A Son Espases s’han incorporat enguany 50 residents en diferents especialitats acreditades de l’Hospital, concretament 44 de Medicina, 4 de Farmàcia, 1 de Biologia i 1 de Física. A banda d’aquests residents, també roden per l’Hospital altres 34: 15 a la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària (11 de Medicina i 4 d’Infermeria), 9 a la Unitat Docent Multiprofessional de Pediatria (7 de Medicina i 2 d’Infermeria); 4 a la Unitat Docent Obstetricoginecològica i 6 a la Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental (2 de Psiquiatria, 2 de Psicologia Clínica i 2 d’Infermeria).

 

Actualment, Son Espases compta amb trenta-quatre especialitats acreditades: Anàlisis Clíniques; Anatomia Patològica; Anestèsia i Reanimació; Cardiologia; Cirurgia Cardíaca; Cirurgia General; Cirurgia Maxil·lofacial; Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora; Cirurgia Vascular; Dermatologia; Digestologia; Endocrinologia; Farmàcia; Hematologia; Immunologia; Medicina Intensiva; Medicina Interna; Medicina Nuclear; Microbiologia; Nefrologia; Neurocirurgia; Neurologia; Obstetrícia i Ginecologia; Oftalmologia; Oncologia; Oncologia Radioteràpica; Otorrinolaringologia; Pneumologia; Radiofarmàcia; Radiofísica; Radiologia; Rehabilitació; Traumatologia, i Urologia.

Llegir 253 vegades