Èxit de participació en la tercera cursa son espases amb 920 corredors

920 corredors han participat avui matí a la Tercera Cursa Son Espases, una xifra rècord, que consoli...

Jornada de portes obertes per a nous residents

13 · MARÇ · 2020 De 10.00 a 12.00 h Sala d'Actes Hospital Universitari Son Espases

Professionals de l'UCI Neonatal de Son Espases es formen en la millora de les cures per als infants prematurs

Uns quaranta professionals de la Unitat de Cures Intensives Neonatals de Son Espases —facultatius, i...

4 de febrer, Dia Mundial de la lluita contra el Càncer

El càncer és la segona causa de mort en la població en general i la primera en homes des de l'any 20...

Convocada la Tercera Cursa de Son Espases

L’Hospital Universitari Son Espases ha organitzat la Tercera Cursa Son Espases per al diumenge 23 de...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Divendres, 06 Setembre 2019 13:38

Son Espases inverteix més de mig milió d’euros en la reforma integral de l’Àrea de Radiologia de l’Hospital General Destacats

La Gerència de l’Hospital Universitari Son Espases–Sector Ponent ha iniciat les obres per a la reforma integral de l’Àrea de Radiologia de l’Hospital General. Les obres tenen un cost de 344.344,58 € i es calcula que estaran enllestides a final d’any. La reforma també preveu l’adquisició d’un nou equipament de radiologia convencional, que en breu estarà en fase de licitació per un import de 208.725 €, i que substituirà l’actual. Aquestes actuacions s’emmarquen en el Pla de Rehabilitació i Millora del centre, valorat en tres milions d’euros, que inclou un conjunt d’actuacions per reparar les estructures i les instal·lacions de l’edifici i per a la modernització tecnològica dels serveis de l’Hospital. Suposa tornar a invertir en un centre hospitalari emblemàtic, fonamental per a l’atenció dels pacients crònics.

 

L’objectiu d’aquesta reforma integral de l’Àrea de Radiologia —que ocupa una superfície aproximada de 300 metres quadrats— és renovar les instal·lacions i adequar-les a les necessitats actuals i futures. Tot i que l’Hospital General és un centre de tractament i cures, el nou equipament de radiologia constituirà una eina imprescindible per al diagnòstic dels pacients, no només per als ingressats a l’hospital, sinó també per als pacients derivats de l’Ambulatori del Carme.   

 

Actuacions de millora ja executades a l’Hospital General

Des de l’any 2017 s’han duit a terme múltiples reformes estructurals i de les instal·lacions de l’Hospital General. Ja s’hi han fet reparacions diverses a fi de fer desaparèixer les humitats, sobretot a les zones on les teulades estaven en mal estat; concretament, s’ha impermeabilitzat el trespol de la terrassa de la Unitat de Convalescència C i la coberta de Pal·liatius, on hi havia filtracions d’aigua de pluja que havien afectat greument l’estructura de l’edifici i havien generat humitats i goteres a les habitacions inferiors, cosa que provocava molèsties als pacients i als usuaris i riscs al personal de les plantes. També s’han fet actuacions per reparar l’estructura danyada de les bigues de fusta de l’Hospital, afectada per l’acció dels tèrmits al llarg dels anys.

 

En breu també finalitzaran les obres per a la reforma integral de la Unitat de Convalescència B de l’Hospital General. La nova Unitat de Convalescència B ocupa una superfície de 977 m2 repartits en desset habitacions, deu de les quals seran individuals, tot i que per necessitats assistencials puntuals es podrà duplicar el nombre de llits en aquestes habitacions; en total, disposarà de vint-i-quatre llits d’hospitalització per a pacients crònics, tot i que podran ampliar-se fins a vint-i-vuit (els pacients crònics avançats ingressen directament des de l’atenció primària i els pacients crònics complexos ho fan des de Son Espases). També s’ha canviat el quadre elèctric i la sala central tèrmica, que conté els dipòsits d’aigua calenta sanitària i el circuit primari que dona subministrament a l’Hospital.

 

Actuacions de reforma pendents

El Pla de Rehabilitació i Millora del centre també preveu reconvertir l’Àrea Quirúrgica i l’antiga zona d’Urgències en un espai per a consultes externes. D’aquesta manera es donarà un ús pràctic a una zona que està en mal estat i desaprofitada. Aquesta reforma està ja adjudicada i aviat començaran les obres.
  
Finalment, el Pla també preveu la reforma integral de la Unitat de Convalescència C, que actualment està en la fase de redacció del projecte.

Llegir 272 vegades