Comença l'activitat assistencial a la nova unitat de convalescència B de l'Hospital General

L’Hospital General ha posat en marxa avui la nova Unitat de Convalescència B que té una superfície d...

Son Espases habilita un espai per a consultes externes a l’antiga àrea quirúrgica de l’Hospital General

L’Hospital Universitari Son Espases ha iniciat les obres per habilitar un espai per a consultes exte...

Els radiòlegs de Son Espases alerten de les lesions que pot provocar fer esport sense una preparació correcta

Amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, els radiòlegs de l’Hospital Universitari Son Espas...

Son Espases instal·la pantalles a les sales d’espera d’Urgències que informen de la ubicació i del nivell de triatge dels pacients

A l’Hospital Universitari Son Espases s’han instal·lat pantalles informatives a les sales d’espera d...

Es presenta a Son Espases la primera UVI mòbil pediàtrica de les Illes Balears

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit la presentació de la primera UVI mòbil pediàtrica de ...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dimecres, 25 Setembre 2019 09:33

Son Espases ha registrat enguany 42 donants d'òrgans Destacats

L’Hospital Universitari Son Espases ha registrat enguany 42 donants d’òrgans i es manté com un dels centres de referència i capdavanters a Espanya en aquesta activitat tan complexa. La dada posa de manifest el compromís i el treball en equip dels professionals que hi participen. Dels 42 donants, 28 són casos de mort encefàlica i 14 d’asistòlia controlada. Gràcies a aquestes donacions, s’han realitzat 68 trasplantaments renals a pacients compatibles de les Illes Balears. La resta s’han trasplantat a la península, principalment a pacients de Catalunya.

 D’acord amb les dades de Coordinació de Trasplantaments de Son Espases, tres de cada quatre donants han estat multiorgànics, cosa que, en gran mesura, s’explica per l’edat mitjana d’aquests pacients, que és de 56 anys, 9 menys que l’estatal (65 anys). A més, la meitat dels donants han estat estrangers, dada que situa les Illes Balears com la comunitat autònoma amb la taxa donacions més alta de persones no nascudes a Espanya.

 Aquests donants han proporcionat 125 òrgans (84 ronyons, 25 fetges, 6 cors, 5 pulmons i 5 pàncrees, a més de còrnies i teixit osteotendinós) que s’han trasplantat a pacients de diversos hospital d’arreu de l’Estat. A Son Espases s’han trasplantat 68 ronyons a pacients de les Illes Balears. Val a dir que l’efectivitat i la utilització dels òrgans extrets per a trasplantament és del 95 %, una de les taxes més altes d’Espanya, la qual cosa demostra un treball excel·lent de tots els equips de l’Hospital que seleccionen, valoren i mantenen els donants potencials.

 Sense un personal sanitari conscienciat de la importància de la donació d’òrgans, és difícil dur endavant els programes hospitalaris de donació i de trasplantament. L’activitat de donació i trasplantament està plenament consolidada a la cartera de serveis d’aquest Hospital i això només és possible gràcies a la feina, al compromís i a la constància de tots els professionals.

 

Rècord de donacions i trasplantaments renals al 2018

Les xifres d’enguany mantenen la regularitat dels darrers anys, la qual cosa posa de manifest el compromís dels professionals i el treball en equip ben fet. Al 2018, es varen registrar cinquanta-vuit donacions, la major xifra des que s’inicià aquesta activitat l’any 1989. Gràcies a aquests 58 donants, es varen dur a terme 80 trasplantaments renals, dada que suposa també la major xifra de trasplantaments aconseguida a l’Hospital i que representa un increment molt notable respecte a l’any anterior.

Llegir 325 vegades