Convocada la Tercera Cursa de Son Espases

L’Hospital Universitari Son Espases ha organitzat la Tercera Cursa Son Espases per al diumenge 23 de...

Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2019

L’Hospital Universitari Son Espases ha lliurat avui matí els Premis d’Investigació 2019, que pretene...

Son Espases, el primer hospital d’espanya a aplicar un nou sistema que permet monitorar la còclea durant l’implant de l’elèctrode

Unitat d’Otorrinolaringologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha estat la primera d’Espanya a...

Son Espases registra la xifra de trasplantaments renals més alta amb un total de 83 intervencions

L’Hospital Universitari Son Espases ha realitzat, durant l’any 2019, vuitanta-tres trasplantaments d...

Son Espases realitza per primera vegada a les balears una intervenció d’endometriosi profunda amb visualització de l’urèter amb contrast

El Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha realitzat, per prime...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dimecres, 13 Novembre 2019 13:23

Son Espases instal·la pantalles a les sales d’espera d’Urgències que informen de la ubicació i del nivell de triatge dels pacients Destacats

A l’Hospital Universitari Son Espases s’han instal·lat pantalles informatives a les sales d’espera d’Urgències per ampliar la informació que reben els pacients i els seus acompanyats. Als dispositius apareix la ubicació exacta del pacient dins el Servei d’Urgències, el nivell de triatge assignat, què vol dir cada nivell de triatge i el temps que es trigarà a atendre el pacient.

 Quan els usuaris s’enregistren a Urgències, obtenen un número d’identificació i una explicació del tipus d’informació que apareix a les pantalles. Durant els nou primers mesos del 2019, l’Hospital ha rebut una mitjana de 464 urgències diàries, dada que s’ha incrementat en un 10,21% en relació al mateix període de temps de l’any passat.

 L’objectiu del projecte és millorar l’atenció i l’ús dels recursos sanitaris dels ciutadans i així minimitzar l’angoixa que suposa l’espera sense informació. D’aquesta manera, els acompanyants no han d’esperar que el metge hagi visitat el pacient per tenir alguna informació.

 Quan un pacient arriba al Servei d’Urgències, que està situat a la planta -2 i que ocupa els mòduls E, F i G, es fa un triatge per definir el grau de gravetat del pacient. Al mòdul E, que correspon al nivell I de triatge, hi van els pacients en estat crític que requereixen atenció immediata. El mòdul F correspon als nivells II i III de triatge, s’hi deriven els pacients que requereixen mesures diagnòstiques i terapèutiques o pacients la condició clínica dels quals pot evolucionar a un deteriorament ràpid o, fins i tot, a la mort. Finalment, al mòdul G, que correspon als nivells IV i V de triatge, s’hi remeten els pacients que presenten unes condicions mèdiques que no comprometen el seu estat general ni representen un risc general.

 Des del 2015 fins al 2018, l’activitat del Servei d’Urgències de l’Hospital s’ha incrementat en un 12,19%, s’ha passat d’atendre 135.661 urgències a l’any a atendre’n 152.200. D’aquests 152.200 usuaris, que el 2018 acudiren a Urgències, un 12,8% quedaren ingressats.

 Recentment, s’han efectuat obres en el Servei d’Urgències de l’Hospital per millorar la intimitat i el confort dels pacients. S’han tancat els boxs situats als mòduls F i G, de manera que, ara, estan separats amb una mampara de vidre i no amb una cortina. A més, s’han creat dos boxs de pressió negativa per a pacients amb malalties infeccioses.

Llegir 243 vegades