Convocada la Tercera Cursa de Son Espases

L’Hospital Universitari Son Espases ha organitzat la Tercera Cursa Son Espases per al diumenge 23 de...

Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2019

L’Hospital Universitari Son Espases ha lliurat avui matí els Premis d’Investigació 2019, que pretene...

Son Espases, el primer hospital d’espanya a aplicar un nou sistema que permet monitorar la còclea durant l’implant de l’elèctrode

Unitat d’Otorrinolaringologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha estat la primera d’Espanya a...

Son Espases registra la xifra de trasplantaments renals més alta amb un total de 83 intervencions

L’Hospital Universitari Son Espases ha realitzat, durant l’any 2019, vuitanta-tres trasplantaments d...

Son Espases realitza per primera vegada a les balears una intervenció d’endometriosi profunda amb visualització de l’urèter amb contrast

El Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha realitzat, per prime...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Divendres, 15 Novembre 2019 10:15

Els radiòlegs de Son Espases alerten de les lesions que pot provocar fer esport sense una preparació correcta Destacats

Amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, els radiòlegs de l’Hospital Universitari Son Espases han alertat que practicar esport sense la preparació tècnica necessària pot derivar en lesions musculars.

 Durant la Jornada s’ha ressaltat el paper essencial que juguen els professionals de la imatge en la detecció, el diagnòstic, el pronòstic i el tractament de les lesions relacionades amb l’esport. Els radiòlegs de Son Espases subratllen que, en la majoria dels casos, les proves radiològiques són determinants per al diagnòstic. El 2018, el Servei de Radiologia va realitzar 51.000 exploracions del sistema musculoesquelètic, entre ressonàncies magnètiques, TC, ecografies i radiografies convencionals, una xifra que ha augmentat considerablement en els darrers anys i que representa una cinquena part del total de l’activitat del Servei.

 Els radiòlegs adverteixen que les lesions esportives són patologies que, de cada cop més, afecten els joves i que, sovint, es produeixen per no dur a terme un entrenament tècnic adequat. Les tres lesions més habituals en els esportistes són les fractures d’estrès, provocades per una sobrecàrrega a l’os de manera continuada i repetitiva; els esquinçaments musculars, que són les lesions del teixit i l’hemorràgia provocada per la ruptura dels vasos sanguinis que recorren el múscul o el tendó afectat, i l’epicondilitis, coneguda també com colze de tennista, que és una lesió caracteritzada pel dolor a la cara externa del colze, a la regió de l’epicòndil.

 A la Jornada, a més d’intervenir diversos professionals de la Radiologia, hi ha participat l’extennista professional i estudiant de Medicina, Carolina Prats, que ha parlat sobre els valors intangibles de l’esport com son el treball en equip i l’esperit de col·laboració, que es poden extrapolar a la Radiologia ja que hi participen personal administratiu, zeladors, infermers, tècnics de Radiologia i metges radiòlegs. En aquest sentit s’ha pronunciat el doctor Llorenç Muntaner, que ha dit que “la Radiologia no és un esport individual sinó col·lectiu”.

 

Llegir 239 vegades