Convocada la Tercera Cursa de Son Espases

L’Hospital Universitari Son Espases ha organitzat la Tercera Cursa Son Espases per al diumenge 23 de...

Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2019

L’Hospital Universitari Son Espases ha lliurat avui matí els Premis d’Investigació 2019, que pretene...

Son Espases, el primer hospital d’espanya a aplicar un nou sistema que permet monitorar la còclea durant l’implant de l’elèctrode

Unitat d’Otorrinolaringologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha estat la primera d’Espanya a...

Son Espases registra la xifra de trasplantaments renals més alta amb un total de 83 intervencions

L’Hospital Universitari Son Espases ha realitzat, durant l’any 2019, vuitanta-tres trasplantaments d...

Son Espases realitza per primera vegada a les balears una intervenció d’endometriosi profunda amb visualització de l’urèter amb contrast

El Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha realitzat, per prime...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dimarts, 26 Novembre 2019 08:24

Comença l'activitat assistencial a la nova unitat de convalescència B de l'Hospital General Destacats

L’Hospital General ha posat en marxa avui la nova Unitat de Convalescència B que té una superfície de 977 metres quadrats. L’espai compta amb 17 habitacions de les quals 10 són individuals i on es poden ingressar un total de 24 pacients. Tot i això, en cas de necessitats assistencials puntuals, es pot duplicar el nombre de llits. Les obres de reforma han tingut un cost d’1.252.638,36 euros.

La presidenta del Govern, Francina Armengol; la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el director gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar, han visitat les noves instal·lacions de la Unitat de Convalescència B.

Durant la visita, Armengol ha destacat la voluntat del Govern per millorar les infraestructures sanitàries: “Vàrem començar la passada legislatura amb un procés intens de renovació i posada al dia en l’ampliació de serveis. Hem passat de l’època en què es tancaven instal·lacions a l’època en què es milloren dia a dia”. En relació amb l’augment de la cronicitat, la presidenta ha valorat que s’adaptin les infraestructures a la nova realitat de les Illes Balears i que amb aquestes reformes es fa una “aposta ferma” per l’Hospital General.

Per part seva, la consellera Gómez ha apuntat que es tracta d’un dia “molt especial” en què es veuen les millores que s’han duit a terme durant aquestes legislatures. “Sempre hem de tenir una mirada a mitjà i a llarg termini, i aquesta segona legislatura ens dona l’oportunitat de concloure projectes molt fonamentals per a la població”. En concret, sobre les millores de l’Hospital General, ha recalcat que es podrà “donar millor atenció, més propera, més càlida i amb unes instal·lacions més modernes”.

La Unitat de Convalescència B acull pacients crònics avançats (PCA), que ingressen directament des de l’atenció primària, i pacients crònics complexos (PCC), que vénen derivats des de Son Espases. Totes les habitacions són exteriors -amb vistes a la plaça de l'Hospital o al pati de la Sang-, i compten amb bany assistit, climatització i tancaments amb aïllament per oferir als usuaris el confort que necessiten.

Aquesta reforma s’emmarca en el Pla de Rehabilitació i Millora del centre, valorat en tres milions d’euros, que inclou un conjunt d’actuacions per millorar les estructures i les instal·lacions de l’edifici i per a la modernització tecnològica dels serveis de l’Hospital. Suposa tornar a invertir en un centre hospitalari emblemàtic, fonamental per a l’atenció dels pacients crònics.

Actuacions de millora ja executades a l’Hospital General

Des de l’any 2017 s’han duit a terme múltiples millores estructurals i de les instal·lacions de l’Hospital General. Ja s’hi han fet reparacions diverses a fi de fer desaparèixer les humitats, sobretot a les zones on les cobertes formades per teules estaven en mal estat; concretament, s’ha impermeabilitzat la coberta de la terrassa de la Unitat de Convalescència C, on hi havia filtracions d’aigua de pluja que havien afectat greument l’estructura de l’edifici i havien generat humitats i goteres a les habitacions inferiors, amb les consegüents molèsties per als pacients i els riscs per al personal de la planta. També s’han fet actuacions per millorar l’estructura danyada de les bigues de fusta de l’Hospital, afectada per l’acció dels tèrmits al llarg dels anys.

Actuacions de millora pendents

Com es preveu en el Pla de Rehabilitació i Millora del centre, s’han iniciat les obres per reconvertir l’Àrea Quirúrgica i l’antiga zona d’Urgències en un espai per a consultes externes. D’aquesta manera es donarà un ús pràctic a una zona que està en mal estat i desaprofitada. Es construiran vint consultes totalment equipades que s’ubicaran a la primera planta i ocuparan un total de nou-cents metres quadrats. Les obres, que tenen un cost d’1.483.936,95 d’euros, varen començar al mes d’octubre i es perllongaran fins al mes de juny de l’any 2020.

El passat mes de setembre també varen començar les obres a l’Hospital General per a la reforma integral de l’Àrea de Radiologia, que ocupa una superfície aproximada de tres-cents metres quadrats. També es preveu l’adquisició d’un nou equipament de radiologia convencional per un import de 208.725 euros. L’objectiu de les obres és renovar les instal·lacions i adequar-les a les necessitats actuals i futures per tal de millorar el procés de diagnòstic dels pacients, no només per als ingressats a l’hospital, sinó també per els derivats de l’Ambulatori del Carme. Aquesta reforma, que estarà enllestida a finals del 2019, té un cost total de 344.344,58 euros.

Finalment, el Pla també preveu la reforma integral de la Unitat de Convalescència C, la qual actualment està en la fase de redacció del projecte.

Llegir 273 vegades