Jornada de portes obertes per a nous residents

13 · MARÇ · 2020 De 10.00 a 12.00 h Sala d'Actes Hospital Universitari Son Espases

Professionals de l'UCI Neonatal de Son Espases es formen en la millora de les cures per als infants prematurs

Uns quaranta professionals de la Unitat de Cures Intensives Neonatals de Son Espases —facultatius, i...

4 de febrer, Dia Mundial de la lluita contra el Càncer

El càncer és la segona causa de mort en la població en general i la primera en homes des de l'any 20...

Convocada la Tercera Cursa de Son Espases

L’Hospital Universitari Son Espases ha organitzat la Tercera Cursa Son Espases per al diumenge 23 de...

Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2019

L’Hospital Universitari Son Espases ha lliurat avui matí els Premis d’Investigació 2019, que pretene...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 26 Desembre 2019 00:00

Son Espases realitza per primera vegada a les balears una intervenció d’endometriosi profunda amb visualització de l’urèter amb contrast Destacats

El Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha realitzat, per primera vegada a les Illes Balears, una intervenció d’endometriosi profunda visualitzant l’urèter de manera còmoda i segura. L’operació ha estat possible gràcies a un colorant que no és perjudicial i que permet identificar més fàcilment l’urèter en tot el seu recorregut de manera segura i eficaç. La conjunció dels equips multidisciplinaris i l´ús de la tecnologia de darrera generació de l’Hospital han fet possible que la seguretat de la pacient fos major.

L'endometriosi afecta entre el 5% i el 15% de les dones en edat reproductiva. Es tracta de la presència de teixit de l'interior de l'úter (endometri) a altres teixits de la pelvis, la qual cosa causa una inflamació crònica. L'endometriosi és una malaltia que provoca menstruacions doloroses i que pot arribar a ser una causa d'infertilitat. Una de les varietats més complexes és l'endometriosi profunda. L’abordatge requereix un equip multidisciplinari d'alt nivell com el que tracta a aquestes pacients a Hospital Universitari Son Espases. Configuren l'equip especialistes de ginecologia, de cirurgia general, d’anestesiologia, d’urologia, de rehabilitació, de fisioteràpia, etc. 

És la primera vegada que s'utilitza aquesta nova tècnica amb contrast local ureteral a les Illes Balears. Aquesta mateixa tecnologia també permet valorar la correcta anastomosi del sigma, que, en aquest cas, també estava afectat i que ha requerit la col•laboració del Servei de Cirurgia (Cirurgia Colorectal). La conjunció d’un equip multidisciplinari ben coordinat i una tecnologia d'alta sofisticació ha permès assolir els millors resultats en el tractament de les dones afectades per endometriosi profunda i d'altres patologies pelvianes complexes.

L'endometriosi profunda sol afectar els teixits adjacents als urèters per la qual cosa la tècnica utilitzada possibilita la clara visualització de l'urèter sense necessitat d'introduir-hi un catèter. El colorant utilitzat és el verd d'indocianina (ICG), que és innocu per a la pacient, però requereix un sistema òptic sofisticat. 

 

Llegir 90 vegades