Jornada de portes obertes per a nous residents

13 · MARÇ · 2020 De 10.00 a 12.00 h Sala d'Actes Hospital Universitari Son Espases

Professionals de l'UCI Neonatal de Son Espases es formen en la millora de les cures per als infants prematurs

Uns quaranta professionals de la Unitat de Cures Intensives Neonatals de Son Espases —facultatius, i...

4 de febrer, Dia Mundial de la lluita contra el Càncer

El càncer és la segona causa de mort en la població en general i la primera en homes des de l'any 20...

Convocada la Tercera Cursa de Son Espases

L’Hospital Universitari Son Espases ha organitzat la Tercera Cursa Son Espases per al diumenge 23 de...

Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2019

L’Hospital Universitari Son Espases ha lliurat avui matí els Premis d’Investigació 2019, que pretene...

HSE Twitter

Personal Comunicación

Dijous, 02 Gener 2020 00:00

Son Espases, el primer hospital d’espanya a aplicar un nou sistema que permet monitorar la còclea durant l’implant de l’elèctrode Destacats

Unitat d’Otorrinolaringologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha estat la primera d’Espanya a dur a terme una cirurgia d’implant coclear amb un nou sistema que permet monitorar, en temps real, el funcionament de la còclea durant la inserció de l’elèctrode. Fins ara, es desconeixia el que passava a la còclea mentre s’inseria la matriu d’elèctrodes. En alguns tipus de sordesa profunda, hi ha una destrucció de les cèl·lules ciliades i l'implant coclear substitueix aquestes cèl·lules i envia senyals al cervell.

 Amb aquesta nova tècnica, el cirurgià pot saber de quina manera s’efectua la inserció de l’implant amb l’objectiu de generar el menor dany possible i de conservar al màxim les estructures intracoclears, ja que aquest sistema permet rectificar la inserció. La conservació de les estructures esmentades durant la intervenció garanteixen al pacient una audició més natural. A més dels beneficis destacats, el sistema també presenta la funcionalitat d’efectuar audiometries objectives a través del registre de llindars d’ECochG des de 250 HZ a 4.000 Hz amb rapidesa i fiabilitat sense la col·laboració del pacient, fet que facilita el treball amb pacients pediàtrics o difícils d’examinar.

 El Dr. Pedro Sarría Echegaray, cap de secció d’Otorrinolaringologia y Cirurgia de Cap i Coll de l’Hospital, assegura que “la indicació dels implants coclears ha canviat en els darrers anys. Avui en dia, molts dels candidats mantenen un cert grau d’audició residual funcional en baixes freqüències a l’orella en la qual s’ha d’inserir l’implant. Tot i això, encara que aquesta audició per ella mateixa no es suficient per a la discriminació de la parla, donarà suport a la comunicació i aconseguirà una audició més natural”.

Llegir 267 vegades